Stiri despre maxim vengerov

  13 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Vioara la superlativ:
Maxim Vengerov la Ateneul Român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vioara la superlativ: Maxim Vengerov la Ateneul Român

  Între draperiile groase, roşu închis, ale Sălii mari a Ateneului Român, ochiul unei camere de filmat se iţeşte curios – şi rămâne acolo pe întreaga durată a unui recital de mare clasă: negru şi roşu, Maxim Vengerov şi Polina Osetinskaya, pe scena Festivalului Enescu, în cea de-a treia de săptămână de graţie pe care o petrecem în compania Marii Muzici la Bucureşti.

 • Vengerov la Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vengerov la Ateneu

  A doua întâlnire cu Maxim Vengerov la Enescu 2021 (după Concertul de Şostakovici cu Orchestra Naţională a Franţei dirijată de Cristian Măcelaru) a fost în intimitatea Ateneului, într-un recital cameral cu sonate pentru vioară şi pian. Partenera lui Vengerov a fost Polina Osetinskaia, o pianistă mai puţin celebră decât starul viorii, care şi-a asumat rolul secundar în această după amiază.

 • Muzică şi politică: Vengerov şi Măcelaru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Muzică şi politică: Vengerov şi Măcelaru

  Acum doi ani, tot la Enescu, Vadim Repin oferea o versiune de neuitat a Concertului pentru vioară al lui Şostakovici, cu un Scherzo într-adevăr diabolic şi o Passacaglia apăsătoare şi lentă. Îl acompania Christian Badea la conducerea Filarmonicii din Sankt Petersburg, cea care a creat lucrarea în 1955.

 • Festivalul George Enescu (III) Orchestre de excepţie, 

instrumentişti şi cântăreţi renumiţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festivalul George Enescu (III) Orchestre de excepţie, instrumentişti şi cântăreţi renumiţi

  Sigur că profilul simfonic rămâne central în programele festivalului, cu toate inserturile lirice. După Berliner Philharmoniker, London Symphony Orchestra, Polish National Radio Sumphony Orchestra, Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin, despre care am notat anterior, au urmat la Bucureşti alte importante ansambluri. Nu înseamnă că, în recital sau concert, pe afiş nu au apărut nume de cântăreţi renumiţi sau opere în primă audiţie românească.

 • Concertul Orchestrei Filarmonicii din Monte Carlo, de la Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concertul Orchestrei Filarmonicii din Monte Carlo, de la Ateneu

  Orchestra Filarmonicii din Monte-Carlo, dirijată de Maxim Vengerov, a avut în program lucrări de  Enescu şi Ceaikovski. Maxim Vengerov, în ipostază de violonist, a interpretat "Baladă pentru vioară şi orchestră" de George Enescu. La violocencel a interpretat Gautier Capuçon lucrările de Ceaikovski. Adevărul.ro a transmis acest concert de la Ateneu.

 • VIDEO Reportaj: Un violonist rus de renume le-a cântat copiilor dintr-un sat românesc, la o vioară Stradivarius
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Reportaj: Un violonist rus de renume le-a cântat copiilor dintr-un sat românesc, la o vioară Stradivarius

  Elevii de la şcoala gimnazială din satul Filipeştii de Târg, judeţul Prahova, au fost vizitaţi vineri de violonistul şi compozitorul rus Maxim Vengerov, care le-a cântat la unul dintre cele mai preţioase intrumente muzicale din lume – o vioară Stradivarius din 1727. Unul dintre copii chiar a avut onoarea de a cânta, cu ajutorul lui Vengerov, la vioară.

 • CRONICĂ Sub semnul harului divin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CRONICĂ Sub semnul harului divin

  Geniul lui Bach şi Mozart şi-a găsit marţi, 24 septembrie, un corespondent pe măsură în geniul muzicianului de origine rusă Maxim Vengerov.

 • „Virtuozii“ din Bucureşti ne încântă la Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Virtuozii“ din Bucureşti ne încântă la Ateneu

  Soliştii Maxim Vengerov şi Vlad Stănculeasa interpretează „Concertul pentru două viori şi orchestră“ de Bach, alături de „Virtuozii“ din Bucureşti. Orchestra, dirijată de Vengerov, va interpreta şi trei capodopere ale lui Mozart.

 • LIVE VIDEO „Virtuozii“ din Bucureşti, dirijaţi de Maxim Vengerov, concertează marţi, 24 septembrie, la Ateneul Român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  LIVE VIDEO „Virtuozii“ din Bucureşti, dirijaţi de Maxim Vengerov, concertează marţi, 24 septembrie, la Ateneul Român

  De la primele apariţii, concertele Orchestrei de Cameră „Virtuozii“ din Bucureşti au fost considerate de către public şi presa de specialitate evenimente muzicale de excepţie. Repertoriul orchestrei cuprinde o largă paletă stilistică din sec. al XVI-lea şi până la muzica din zilele noastre, dar repertoriul de bază rămâne cel clasic, cu accente asupra creaţiei lui Joseph Haydn şi a compozitorilor germani din Transilvania.

Modifică Setările