Stiri despre masline

  51 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cum alegi cel mai bun ulei de măsline. Ce aciditate trebuie să aibă, cum îl păstrezi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum alegi cel mai bun ulei de măsline. Ce aciditate trebuie să aibă, cum îl păstrezi

  Uleiul de măsline grecesc, „aurul lichid“, aşa cum îl numea Homer, este considerat cel mai bun ulei de măsline din lume. Atunci când are anumiţi parametri (în special aciditatea) el devine un adevărat medicament. Pentru a profita de proprietăţile lui, trebuie să ţinem cont de câţiva factori atunci când îl cumpărăm.

 • Zacusca de vinete cu măsline, reţeta legumicultorilor buzoieni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zacusca de vinete cu măsline, reţeta legumicultorilor buzoieni

  Zacusca de vinete făcută în gospodăriile legumicultorilor buzoieni, cu ardei copt şi suc de roşii, este cea mai gustoasă şi rezistentă în timp. Reţeta Victoriei Dimciu, o apreciată gospodină care vinde conserve în Piaţa Centrală, nu este una simplă, însă preparatul rezultat este foarte gustos, mai ales că împrumută aroma măslinelor strecurate în borcan.

 • Alimente care previn bolile de inimă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alimente care previn bolile de inimă

  Motorul organismului trebuie energizat cu o hrană sănătoasă, pentru o viaţă lungă şi fără probleme cardiovasculare. Există câteva super alimente care fac mult bine inimii, pentru ca ea să bată în continuare fără grijă.

 • Tocăniţă de pui cu ciuperci
şi măsline. Secretele reţetei adaptate după bucătăria franţuzească, cu influenţe greceşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tocăniţă de pui cu ciuperci şi măsline. Secretele reţetei adaptate după bucătăria franţuzească, cu influenţe greceşti

  Este o mâncare simplă şi gustoasă adaptată după o reţetă adusă de bucătarii francezi care găteau pentru boieri în zona noastră. Tocăniţa s-a gătit mai întâi la restaurante, dar orăşenii au preluat-o şi au substituit anumite ingrediente, rezultând ceea ce astăzi este una dintre mâncărurile tradiţionale româneşti.

 • Cum recunoşti uleiul de măsline extravirgin veritabil. Gradul de aciditate, caracteristica ce indică originalitatea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum recunoşti uleiul de măsline extravirgin veritabil. Gradul de aciditate, caracteristica ce indică originalitatea

  Uleiul de măsline este aur curat. Este convingerea multor consumatori români care au descoperit deja beneficiile uleiului de măsline, dar şi a multor greci, care produc de secole această licoare. Un producător grec dezvăluie cum să deosebim uleiul de măsline original de cel de slabă calitate, dar şi beneficiile sale extraordinare pentru sănătate.

 • Beneficiile neştiute ale uleiului de măsline
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Beneficiile neştiute ale uleiului de măsline

  Stilul nostru de viaţă agitat necesită astăzi alimente pure, organice, cu mai puţin ulei şi mult antrenament fizic. Acesta este motivul pentru care medicii recomandă includerea în alimentaţie a uleiului de măsline.

 • Chec aperitiv cu măsline
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Chec aperitiv cu măsline

  Aceasta este o reţetă franţuzească extrem de populară pentru un chec aperitiv cu şuncă presată şi măsline. Textura acestui preparat delicios este undeva între o pâine şi un chec pufos, aşadar este un aperitiv perfect pentru mesele festive şi nu numai.

 • Se scumpeşte uleiul de măsline, peste tot în lume
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Se scumpeşte uleiul de măsline, peste tot în lume

  Vremea nefavorabilă din Italia şi Spania face ca preţul uleiului de măsline să crească vertiginos, la nivel mondial, informează Bloomberg. Iar scumpirile ar putea continua.

 • Pui mediteraneean cu ceapă roşie şi măsline
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pui mediteraneean cu ceapă roşie şi măsline

  Toate ingredientele aromate care dau gust preparatelor mediteraneene se regăsesc în acest fel de mâncare. Nu uita să pui şi zeamă de lămâie pentru un gust mai proaspăt.

 • Pastă de măsline
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pastă de măsline

  Ceea ce te va surprinde la început este simplitatea acestei reţete. În doar 10 minute vei avea o pastă de măsline numai bună de întins pe pâine atunci când musafirii îţi bat la uşă.

 • Spaghete cu ulei de măsline şi usturoi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spaghete cu ulei de măsline şi usturoi

  Seara auzi inevitabila întrebare „Ce avem la cină?“. Răspunsul este foarte simplu, spaghete cu ulei de măsline, ciuperci şi usturoi.

 • Cât de uşor poate fi falsificat cel mai sănătos ulei!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cât de uşor poate fi falsificat cel mai sănătos ulei!

  În alimentaţia de zi cu zi, grăsimile vegetale sunt extrem de importante. Din păcate, deşi joacă un rol esenţial într-o dietă echilibrată, uleiurile, mai ales cel de măsline, sunt adesea falsificate. Chiar dacă produsul e mai scump nu înseamnă că e şi autentic!

 • Cei mai buni cartofi la cuptor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cei mai buni cartofi la cuptor

  Aceşti cartofi sunt perfect copţi – sunt crocanţi la exterior şi foarte pufoşi la interior. Aşadar, dacă vrei o garnitură simplă care să meargă la orice mâncare, încearcă această reţetă pentru cei mai buni cartofi la cuptor. Cartofii copţi sunt delicioşi cu carne de pui sau cu friptură de porc.

 • Cum să faci cea mai bună pastă de măsline
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum să faci cea mai bună pastă de măsline

  Un aperitiv simplu şi bun. Pasta de măsline o poţi servi pe felii de pâine prăjită sau, dacă vrei un aranjament mai special, pe biscuiţi săraţi. Află mai jos cum să faci cea mai bună pastă de măsline, şi nu vei fi dezamăgit de rezultat.

 • Tartă sărată cu brânză
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tartă sărată cu brânză

  Dacă te-ai săturat de clasicele aperitive şi vrei să prepari ceva nou, atunci trebuie să încerci această tartă. Blatul uşor crocant şi consistenţa cremoasă te vor cuceri cu siguranţă.

Modifică Setările