Stiri despre masinarii

  8 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Pe
drumurile Franţei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pe drumurile Franţei

  INGENUU Unul dintre cei mai inventivi cineaşti din istorie, francezul Michel Gondry, revine spectaculos cu „Microb şi Gazolină“, un film simplu şi curat, cum rar se mai fac astăzi. Dacă s-ar face mai multe filme ca acesta, lumea ar fi, poate, un loc mai bun.

 • FOTO Premieră în România: expoziţia de maşinării de carton mecanizate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Premieră în România: expoziţia de maşinării de carton mecanizate

  În premieră în România, o expoziţie de maşinării din carton, de dimensiuni impresionate, are loc în România, în perioada 29 mai-23 iunie. Întreaga operă culturală se realizează sub ochii publicului de către artistul Bernard Lagneau. Spaţiul comercial devine spaţiu cultural prin scoaterea cartonului din condiţia lui şi trasformarea lui într-o instalaţie.

 • Cât de mult depindem de tehnologie? Stephen Hawking: „mai mult maşinărie decât om“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cât de mult depindem de tehnologie? Stephen Hawking: „mai mult maşinărie decât om“

  De 50 de ani, astrofizicianul britanic Stephen Hawking trăieşte cu o boală incurabilă: el suferă de scleroză amiotrofică laterală. Muşchii nu îi funcţionează, dar simţurile şi creierul nu i-au fost afectate. În anumite privinţe, Hawking este, aşa cum l-a numit Obi-Wan pe Darth Vader, „mai mult maşinărie decât om“, spune antropologul Helene Mialet, autorul cărţii  „Hawking Incorporated“.

 • Vi-l prezentăm pe Eugene, robotul care gândeşte ca un om
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vi-l prezentăm pe Eugene, robotul care gândeşte ca un om

  Un soft creat de oamenii de ştiinţă ruşi aproape că a trecut testul Turing, care măsoară capacitatea de gândire a maşinăriilor. El se numeşte Eugene şi imită atât de bine gândirea umană, încât a fost confundat cu un om.

 • Ultima zi în care creațiile lui Da Vinci mai pot fi vizitate în mansarda Bastionului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ultima zi în care creațiile lui Da Vinci mai pot fi vizitate în mansarda Bastionului

  Dacă nu ați avut timp, de la jumătatea lunii decembrie și până acum, să admirați viziunile omului universal, o mai puteți face astăzi. Creațiile puse pe hârtie de Leonardo și transformate în realitate de un grup de oameni de știință din Florența mai rămân în centrul Timișoarei doar câteva ore.

 • Viziunile lui Leonardo încă mai pot fi vizitate la Bastion GALERIE FOTO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viziunile lui Leonardo încă mai pot fi vizitate la Bastion GALERIE FOTO

  Creații puse pe hârtie Leonardo Da Vinci au prins „viață” în urma efortului unui grup de oameni de știință din Florența. Aceștia au construit mașinăriile omului universal exact în modul în care acesta și le-a imaginat în viziunile sale, iar apoi le-au lăsat să călătorească prin lume.

Modifică Setările