Stiri despre masculinitate

  12 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • John Gray, autorul „Bărbaţii sunt de pe Marte şi Femeile sunt de pe Venus“, despre bărbaţii tot mai feminini şi femeile tot mai masculine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  John Gray, autorul „Bărbaţii sunt de pe Marte şi Femeile sunt de pe Venus“, despre bărbaţii tot mai feminini şi femeile tot mai masculine

  Pasiune, iubire, relaţie, familie, copii, viaţă, deziluzie, depresie, suferinţă, bucurie – nu, nu e o simplă înşiruire de termini aleatorii, ci însăşi existenţa noastră, aşa cum se scurge ea în fiecare zi. Sămânţa de viaţă care o mână mai departe: iubirea, atracţia femeie-bărbat şi rezultatele ei, deşi la fel de potrivit ar fi să spunem: consecinţele ei.

 • Criza bărbatului occidental
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Criza bărbatului occidental

  Ne desparte aproape jumătate de secol de revoluţia culturală a anului 1968, când valorile burgheze ale Occidentului s-au trezit atacate cu furie. Bărbatul şarmant, dezinvolt şi stăpân pe sine, a devenit un adolescent perpetuu, nesigur pe tot ceea ce gândeşte, spune sau face.

 • Corpul feminin, bun public
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Corpul feminin, bun public

  Patriarhatul se deghizează sub multe forme, are intensităţi diferite şi versiuni mai mult sau mai puţin vizibile şi detectabile cu ochiul liber, însă indiferent de „costumaţii“, se rezumă primitiv de simplu: diferenţele de sex devin inegalităţi fundamentale.

 • De ce nu explodează „mămăliga românească”. Legătura nefastă dintre profilul psihologic feminin al românilor şi capul plecat în faţa „tătucilor” istoriei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce nu explodează „mămăliga românească”. Legătura nefastă dintre profilul psihologic feminin al românilor şi capul plecat în faţa „tătucilor” istoriei

  Sintagma „mămăliga românească nu explodează” apare periodic în discursul public, mai ales atunci când alte popoare ne dau un exemplu de activism social. Ce legătură există între temperatura medie din ţara noastră, gradul de „feminitate” din profilul psihologic al românilor şi gradul de activism social şi politic al poporului nostru? La această întrebare au răspuns specialişti în psihologie, sociologie şi istorie consultaţi de „Adevărul”.

 • De ce îşi lasă bărbaţii barbă? Cum au ajuns „masculii feroce” din metrosexuali sensibili nişte lumbersexuali sălbatici, devoratori de femei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce îşi lasă bărbaţii barbă? Cum au ajuns „masculii feroce” din metrosexuali sensibili nişte lumbersexuali sălbatici, devoratori de femei

  Barba rămâne un simbol al masculinităţii, forţei, maturităţii şi înţelepciunii. Comuniştii au interzis-o fiindcă o asociau cu imaginea burghezului. După Revoluţie, domnii au început să aibă mai mult grijă de ei, asemeni femeilor, apărând o categorie numită metrosexuali. De câteva luni se vorbeşte de o reafirmare a masculinităţii prin acei lumbersexuali, care ies în evidenţă prin prezenţa bărbii.

 • „Bărbaţii din ziua de azi seamănă mai mult cu mamele lor decât cu taţii“: Egalitatea dintre sexe dăunează grav bărbăţiei?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Bărbaţii din ziua de azi seamănă mai mult cu mamele lor decât cu taţii“: Egalitatea dintre sexe dăunează grav bărbăţiei?

  Rolurile se schimbă în societatea modernă, iar egalitatea dintre sexe transformă modul în care bărbaţii se comportă în viaţa de zi cu zi. Dacă în urmă cu 25 sau 30 de ani un bărbat care nu avea habar să repare sau să meşterească diverse pe lângă casă era privit cu un surâs în colţul gurii, astăzi tot mai puţini bărbaţi tineri sunt interesaţi să fie la fel de pricepuţi ca taţii lor la astfel de activităţi „bărbăteşti“.

 • Cum eşuează tinerii în relaţiile cu fete crezându-se bărbaţi perfecţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum eşuează tinerii în relaţiile cu fete crezându-se bărbaţi perfecţi

  „Cumpără acest produs şi femeile vor face sex cu tine“ – cam la asta se rezumă multe dintre reclamele care exploatează masculinitatea. Apoi, mai sunt filmele în care bărbaţi-clişeu merg prin baruri şi cluburi şi flirtrează cu cele mai arătoase femei ca şi când ar avea un magnet ascuns. Această reprezentare a bărbatului de succes creează mai degrabă confuzie în rândul tinerilor, spun jurnaliştii de la mic.com.

 • Dau de băut!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dau de băut!

  Când am citit fraza asta: „Adevăraţii bărbaţi au grijă de mamele lor“, m-am oprit din lectura cărţii „Dulcele bar“. Până atunci, ţinusem să nu spun nimănui ce minunăţie de carte* citeam. Mă simţeam bine aşa, ca un egoist feroce. Acum pot să-ţi zic, pentru că am terminat-o.

 • STUDIU Bărbatul efeminat, noua specie a secolului XXI
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  STUDIU Bărbatul efeminat, noua specie a secolului XXI

  Bărbatul vremurilor moderne îşi lărgeşte orizonturile atunci când vine vorba de frumuseţe. Acesta simte din ce în ce mai mult cum presiunea unui aspect plăcut îi apasă pe umeri.

 • 10 lucruri pe
care bărbaţii nu le spun femeilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  10 lucruri pe care bărbaţii nu le spun femeilor

  Poate că nu vor să recunoască, dar toate femeile ştiu că bărbaţii le spun doar lucrurile pe care vor să le audă. Ele ştiu şi că sinceritatea nu se numără printre virtuţile masculine.

 • Macho de Buftea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Macho de Buftea

  Indiferent de vremuri şi mode, bărbaţii debordând de masculinitate pe marele ecran au sedus audienţa. Printre durii „fabricaţi“ în România se numără Florin Piersic, Sergiu Nicolaescu şi Radu Vâlcan.

Modifică Setările