Stiri despre martin schulz

  199 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Marea Coaliţie: mai vrea, mai nu se lasă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Marea Coaliţie: mai vrea, mai nu se lasă

  Liderii taberelor ce ar urma să guverneze Germania în următorii patru ani încearcă să rezolve toate compromisurile posibile pentru a putea forma Marea Coaliţie. Baza social-democraţilor nu este, însă, de părere că pasul e necesar şi bine făcut.

 • Cine se bate pentru şefia Comisiei Europene. Politizarea executivului european ar putea fi o idee proastă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine se bate pentru şefia Comisiei Europene. Politizarea executivului european ar putea fi o idee proastă

  Este greu de spus dacă Martin Schulz are o şansă să ajungă într-o bună zi preşedintele Comisiei Europene, chiar dacă şi-a oficializat candidatura pe 3 noiembrie. Însă el şi-a făcut din acest scop o profesiune de credinţă: pentru preşedintele Parlamentului European, desemnarea succesorului lui José Manuel Barroso trebuie „politizată“, în toiul şi vârtejul alegerilor europene din mai anul viitor, scrie cotidianul „Le Monde“.

 • Angela Merkel vrea să relanseze reformarea Europei, în tandem cu Martin Schulz
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Angela Merkel vrea să relanseze reformarea Europei, în tandem cu Martin Schulz

  Angela Merkel e hotărâtă să devină, în al treilea ei mandat, cancelarul Europei. La recentele alegeri, germanii i-au oferit mai multe voturi ca niciodată; trece drept “cea mai importantă politiciană a continentului”, scrie „The Economist“ şi va guverna curând într-o coaliţie cu al doilea mare partid al Germaniei. O poziţie de pornire favorabilă pentru a stimula proiectul menit să devină moştenirea ei politică: reforma Uniunii Europene.

 • Comisia Europeană ar putea rămâne fără bani la jumătatea lunii viitoare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Comisia Europeană ar putea rămâne fără bani la jumătatea lunii viitoare

  Comisia Europeană a cerut luni Parlamentului European să aprobe în procedură de urgenţă plata a 2,7 miliarde de euro suplimentare pentru bugetul din 2013, pentru a evita ca Uniunea Europeană să se regăsească în încetare de plăţi la jumătatea lunii noiembrie, informează AFP.

 • Barroso vrea continuarea negocierilor cu SUA. Schulz spune „NU“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Barroso vrea continuarea negocierilor cu SUA. Schulz spune „NU“

  Comisia Europeană a anunţat că discuţiile despre acordul comercial dintre UE şi SUA trebuie să înceapă săptămâna viitoare, în pofida scandalului de spionaj al agenţiilor americane de securitate asupra instituţiilor europene.

 • Două declaraţii, două
scandaluri enorme. Ce urmează?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Două declaraţii, două scandaluri enorme. Ce urmează?

  Prima declaraţie, care deja face valuri enorme la Bruxelles, aparţine lui Martin Schulz, Preşedintele Parlamentului European, candidatul oficial al socialiştilor europeni pentru preşedenţia Comisiei Europene în 2014.

 • Barosso şi Schulz au bătut palma în privinţa bugetului UE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Barosso şi Schulz au bătut palma în privinţa bugetului UE

  Martin Schulz, preşedintele Parlamentului European a anunţat astăzi că va susţine propunerea revizuită privind bugetul UE pentru 2014-2020, după luni de zile de tergiversări, controverse şi modificări.

 • Martin Schulz, propus de socialiştii europeni pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Martin Schulz, propus de socialiştii europeni pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene

  Partidul Socialiştilor Europeni a adoptat în premieră Programul Fundamental, o platformă care stabileşte obiectivele partidului în Uniunea Europeană, pentru următorii ani. Agenda a fost stabilită în cadrul  Consiliului Partidului Socialiştilor Europeni (PES), organizat la Sofia, la care a participat structura executivă a formaţiunii paneuropene, între care şi preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, dar şi premierul Victor Ponta.

 • Compromis asupra crizei la Bruxelles
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Compromis asupra crizei la Bruxelles

  Ieri noapte s-a desfăşurat o reuniune de urgenţă între preşedinţii celor trei instituţii europene, Jose Manuel Barroso (Comisia Europeană), Martin Schulz (Parlamentul European) şi prim-ministrul irlanez Enda Kenny din partea preşedenţiei rotative a Consiliul de Miniştri al UE, fiind invitat şi Alain Lamassoure în calitatea sa de preşedinte al Comisiei buget din Parlamentul European.

 • Un nou episod crucial în bătălia pentru bugetul UE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un nou episod crucial în bătălia pentru bugetul UE

  Astăzi, începând cu ora 15 (ora României) începe la Bruxelles o nouă etapă adin bătălia atât de dură pentru bugetul mutianual 2014-2020 al UE :  în Parlamentul European, în prezenţa foarte aşteptată a preşedinţilor Schulz, Van Rompuy şi Barosso, europarlamentarii vor dezbate acordul semnat de şefii de state şi guverne din Consiliul European.

 • Preşedintele Parlamentului European vrea vot secret
privind  bugetul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preşedintele Parlamentului European vrea vot secret privind  bugetul

  Martin Schulz, preşedintele Parlamentului European şi fostul lider al grupului socialist din care face parte, a propus ca votul asupra bugetului multianual 2007-2013 să fie unul secret, scrie presa britanică. Un vot secret ar maximiza şansele ca bugetul să fie respins.

 • Pacea de la Cotroceni: Ponta zice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pacea de la Cotroceni: Ponta zice "nu mai fac", Băsescu devine de nesuspendat

  Misteriosul „Acord de colaborare instituţională între Preşedintele României şi Primul-Ministru al Guvernului“, semnat în noaptea de 12 decembrie, la ora 22.50, şi dezvăluit publicului o săptămână mai târziu, este mai important decât ar putea părea la prima vedere. Documentul nu reprezintă un simplu petic de hârtie, cu care semnatarii se pot şterge la fund, ci contractul de salvare a statului de drept, sub privirea severă a Europei.

 • Merită Uniunea Europeană Premiul Nobel pentru Pace?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Merită Uniunea Europeană Premiul Nobel pentru Pace?

  Merită Uniunea Europeană Premiul Nobel pentru Pace? Aceasta este întrebarea care a declanşat o dezbatere aprinsă, în contextul în care Amnesty International nu s-a sfiit să îşi arate scepticismul şi, nici măcar în interiorul UE, nu sunt toţi convinşi.

 • Preşedintele PE agreează ideea unei zone de liber schimb între UE şi SUA
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preşedintele PE agreează ideea unei zone de liber schimb între UE şi SUA

  Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, aflat în vizită la Washington, a făcut, marţi, un apel pentru încheierea unui acord de liber schimb între Uniunea Europeană şi Statele Unite care ar putea revigora economiile vulnerabile de pe cele două maluri ale Atlanticului, informează AFP.

 • Rezoluţie USL: Susţinem propunerile lui Barroso şi Schulz; Băsescu să facă la fel
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rezoluţie USL: Susţinem propunerile lui Barroso şi Schulz; Băsescu să facă la fel

  Premierul Victor Ponta a anunţat, luni, că USL a adoptat o rezoluţie de susţinere a propunerilor formulate pentru viitorul buget al UE de către preşedinţii CE şi PE, cerând ca toţi reprezentanţii României în structurile europene, inclusiv preşedintele Traian Băsescu, să susţină aceleaşi propuneri.

 • Barroso şi Schulz vor ca statele membre să renunţe la „interesele naţionale” şi la „poziția ideologică” în negocierea viitorului buget multianual
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Barroso şi Schulz vor ca statele membre să renunţe la „interesele naţionale” şi la „poziția ideologică” în negocierea viitorului buget multianual

  Preşedintele Comisiei Europene (CE), Jose Manuel Barroso, şi preşedintele Parlamentului European (PE), Martin Schulz, le-au cerut, marţi, statelor membre să treacă peste „interesele naţionale" şi peste „pozițiile ideologice" pentru a ajunge la un acord privind fondurile de coeziune din cadrul viitorului cadru financiar multianual pentru perioada 2014-2020, informează Agerpres.

 • Preşedintele Parlamentului European, Doctor Honoris Causa al SNSPA
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preşedintele Parlamentului European, Doctor Honoris Causa al SNSPA

  Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative i-a acordat miercuri înalta distincţie de Doctor Honoris Causa preşedintelui Parlamentului European, Martin Schulz, în cadrul unei ceremonii care a avut loc în Aula Bibliotecii Centrale Universitare "Carol I".

Modifică Setările