Stiri despre martin luther king

  16 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cum s-a născut ideea de supremaţie a albilor. Lunga istorie a unei invenţii periculoase
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum s-a născut ideea de supremaţie a albilor. Lunga istorie a unei invenţii periculoase

  În 2008, când un doctorand şi comediant american lansa blogul „Stuff White People Like”, o listă cu plăcerile şi lucrurile preferate de albi de 136 de poziţii, ideea de alb nu putea fi definită şi stârnea un disconfort public. 10 ani mai târziu, semnificaţia identităţii albe a suferit o revizuire aproape totală ajungând să fie invocată la fel de des precum neoliberalismul şi populismul.

 • 10 locuri devenite populare după ce personaje celebre au
fost asasinate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  10 locuri devenite populare după ce personaje celebre au fost asasinate

  Oamenii au fost întotdeauna fascinaţi de moarte, astfel că locuri unde au fost comise asasinate celebre au devenit puncte turistice, zeci sau sute de mii de persoane ajungând să le viziteze anual. În cele ce urmează vă vom prezente 10 locuri ce au devenit populare după ce personaje celebre au fost ucise.

 • Cei mai buni oameni din istorie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cei mai buni oameni din istorie

  Cei mai buni oameni din istorie. Şefi de stat, lideri religioşi sau chiar oameni simpli, aceste persoane au demonstrat că nu există limite atunci când îţi propui să faci bine şi să schimbi lumea.

 • Oscar 2015. Filme criticate pentru că au denaturat adevărul istoric
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oscar 2015. Filme criticate pentru că au denaturat adevărul istoric

  Oscar 2015. Industria cinematografică iubeşte istoria, dar istoria nu iubeşte filmele. Peliculele bazate pe recreerea trecutului au reprezentat un punct de interes încă de pe vremea filmelor mute, interes care nu s-a diminuat nici până în prezent. Dar, nu de fiecare dată, realitatea hollywoodiană corespunde cu adevărul istoric, fapt evidenţiat recent de pelicula „Selma“, nominalizată la Oscar 2015.

 • Burghezia angoasată şi arta la Golden Globes
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Burghezia angoasată şi arta la Golden Globes

  Filmele nominalizate sunt un exemplu nefericit al dificultăţilor noastre politice. Nu mă refer la cum să ne conducem ţările, ci la cum înţelegem lumea în care trăim. Nici un film popular nu a fost nominalizat, ceea ce este ciudat, deşi poate necesar într-o democraţie. Nici unul dintre filmele nominalizate nu este o capodoperă. Vrem ceva mai serios decât popularitatea, mai puţin schimbător, dar nu ştim ce.

 • Unii membri ai Academiei americane au votat „12 ani de sclavie“ cel mai bun film la Oscar fără să-l fi văzut
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Unii membri ai Academiei americane au votat „12 ani de sclavie“ cel mai bun film la Oscar fără să-l fi văzut

  Publicaţia „Los Angeles Times“ a aflat că doi dintre membrii Academiei Americane de Film au votat pelicula „12 ani de sclavie“ la categoria cel mai bun film, la gala Oscar din 2014, fără a fi vizionat producţia. Încercarea de corectare a istoriei pare să fie argumentul suprem în această decizie care are la bază relevanţa socială a poveştii.

 • Şase funeralii celebre ale unor lideri mondiali care au marcat istoria
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şase funeralii celebre ale unor lideri mondiali care au marcat istoria

  Omenirea îşi va lua la revedere pe 15 decembrie de la Nelson Mandela, considerat ultimul erou al planetei, funeraliile fiind programate să aibă loc în satul natal Qunu (sud-estul Africii de Sud). În timp ce lumea întreagă deplânge moartea luptătorului împotriva apartheidului, mulţi îşi aduc aminte de funeraliile altor lideri ai lumii, ce au rămas în memoria colectivă drept momente istorice.

 • SUA i-au spionat pe Martin Luther King şi pe Muhammad Ali
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  SUA i-au spionat pe Martin Luther King şi pe Muhammad Ali

  Agenţia Naţională de Securitate din SUA i-a spionat pe clericul simbol Martin Luther King şi luptătorul de categorie grea Muhammad Ali, potrivit unor documente declasificate regent. Statele Unite au încălcat drepturile civile ale celor doi din cauza poziţiei lor dezaprobatoare faţă de războiul din Vietnam, într-o perioadă în care agenţiile de informaţii au fost „cuprinse de paranoia”.

 • Suava mireasmă a nesupunerii civile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Suava mireasmă a nesupunerii civile

  Interesantă intrarea României în zodia protestelor de stradă, într-atât de lungi ca durată şi relativ masive încât să devină reprezentative pentru o anumită stare de spirit. Problema apare în momentul în care am vrea să o caracterizăm.

 • VIDEO Între vis şi dambla
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Între vis şi dambla

  Socotit cel mai important discurs al secolului al XX-lea, „I have a dream”, ţinut de Martin Luther King Jr. în faţa a peste 200.000 de susţinători, a împlinit recent, pe 28 august, 50 de ani. Această aniversare este un bun prilej pentru o comparaţie chiar sumară între omul politic şi politicianul neaoş.

 • Rasismul cotidian în Germania
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rasismul cotidian în Germania

  Rasismul se manifestă în Germania nu doar sub forma dreptei radicale. Definiţia, dar şi manifestarea rasismului au cunoscut modificări în ultimii ani. Ce este rasismul? Cum arată cadrul legislativ în Germania?

 • VIDEO 2014, anul care va schimba lumea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO 2014, anul care va schimba lumea

  Nicholas Boyle, profesor la Universitatea Cambridge din Marea Britanie, a lansat o predicţie: 2014 va marca profund istoria acestui secol. Evenimentele din anul fatidic vor decide dacă lumea se va bucura de pace şi prosperitate sau dacă va suferi din cauza sărăciei şi a războaielor.

Modifică Setările