Stiri despre marti dupa craciun

  16 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Serie de filme româneşti, la TVR: ce producţii vor putea
urmări telespectatorii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Serie de filme româneşti, la TVR: ce producţii vor putea urmări telespectatorii

  Mai multe canale ale Televiziunii Române (TVR) vor difuza, în perioada următoare, o serie de filme româneşti, dintre care multe au fost distinse cu premii internaţionale. Printre acestea se numără „Poziţia copilului“, „Aferim!“ şi „Marţi, după Crăciun“, scrie Paginademedia.ro.

 • Namur - Paradis(ul) filmelor francofone
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Namur - Paradis(ul) filmelor francofone

  Mai întâi, câteva cifre. A 30-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Francofon (FIFF), la care „Le Bayard d’Or“, Trofeul lor aurit cu cei patru călăreţi, a fost câştigat de patru ori în ultimii zece ani de România cu „Moartea domnului Lăzărescu”, regia Cristi Puiu, „Marţi după Crăciun”, a lui Radu Muntean, „Poziţia copilului” de Călin Netzer şi „Toată lumea din familia noastră” al lui Radu Jude.

 • 15 filme esenţiale, o introducere în „Noul Val Românesc“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  15 filme esenţiale, o introducere în „Noul Val Românesc“

  Website-ul „Taste of Cinema“ a realizat un clasament al filmelor esenţiale pentru cei care doresc să afle mai multe despre mişcarea cinematografică intitulată „Noul Val Românesc“. Majoritatea producţiilor au fost premiate la festivaluri internaţionale de film precum cele de la Cannes, Berlin şi Locarno.

 • Oscarurile româneşti, în direct
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oscarurile româneşti, în direct

  Cele mai importante nume din cinematografia noastră vor păşi astă-seară pe covorul roşu, la decernarea Premiilor Gopo. Cea de-a cincea ediţie a Galei Premiilor Gopo va avea loc, de la ora 19.00, la Crystal Palace Ballrooms, fiind transmisă în direct de ProCinema.

 • Filmul Mirelei Oprişor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Filmul Mirelei Oprişor

  O poveste de-a dreptul banală, care se întâmplă la tot pasul în lumea în care trăim: un bărbat ajuns la vârsta mijlocie are o relaţie extraconjugală cu o tânără; în cele din urmă, îşi părăseşte soţia şi copilul pentru a se muta cu amanta.

 • Alba Iulia: „Marţi, după Crăciun“ rulează la Cinema Dacia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alba Iulia: „Marţi, după Crăciun“ rulează la Cinema Dacia

  Filmul românesc „Marţi, după Crăciun“ rulează azi şi mâine la Cinema Dacia din Alba Iulia. Un film în care este conturată viaţa unei familii în care bărbatul este prins într-o relaţie extraconjugală şi încearcă să se împartă între familie şi amantă.

 • Mirela Oprişor: „Când renunţi la orgoliu, totul e mai uşor“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mirela Oprişor: „Când renunţi la orgoliu, totul e mai uşor“

  Actriţa revelaţie din filmul lui Radu Muntean, „Marţi, după Crăciun“, povesteşte despre dualitatea dintre statutul de a fi soţia lui Mimi Brănescu şi afirmarea propriei identităţi artistice. Pelicula care rulează de luna trecută pe marile ecrane din România a fost prezentată şi la New York Film Festival, fiind primită cu aplauze la 28 septembrie şi la 1 octombrie.

 • VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO "Marţi, după Crăciun" va fi difuzat în SUA

  Ultimul film al regizorului Radu Muntean, "Marţi, după Crăciun", va rula în cinematografele americane din mai 2001 după ce a fost cumpărat de compania Lorber Films, informează indiewire.com.

 • Radu Muntean: „Spectatorul filmelor mele seamănă cu mine“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Radu Muntean: „Spectatorul filmelor mele seamănă cu mine“

  Regizorul lungmetrajului „Marţi, după Crăciun“, recent lansat în cinematografe, nu-şi propune să-i facă pe plac publicului cu tot dinadinsul. Al patrulea film al cineastului, considerat „cel mai matur al său“, analizează, cu o fineţe impresionantă, dilema unui bărbat de vârstă medie, care trebuie să aleagă între soţie şi amantă.

 • Un regizor nonconformist
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un regizor nonconformist

  Radu Muntean, autorul peliculei „Marţi, după Crăciun“, recent intrată în cinematografe, nu-şi face filmele după obiecţiile publicului. Într-un interviu pentru  „Adevărul literar şi artistic“, regizorul povesteşte din culisele celui mai apreciat film al său, dar îşi spune şi părerile despre public, „noul val“ şi CNC.

 • Cinema-Recomandări
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cinema-Recomandări

  Film românesc bine primit şi premiat la festivaluri internaţionale, deci dramă minimalistă, atentă la detalii şi concentrată în jurul unui protagonist extraordinar de banal.

 • Criza cuplului modern, în proiecţie la Anonimul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Criza cuplului modern, în proiecţie la Anonimul

  Filmul lui Radu Muntean, „Marţi, după Crăciun“, care abordează relaţiile complexe dintr-un triunghi conjugal, va fi vizionat marţi la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării. Astăzi începe cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent „Anonimul“, manifestare de tradiţie pentru cinefilii împătimiţi.

 • VIDEO Mirela Oprişor: „Ştiu cupluri care au trecut peste adulter“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Mirela Oprişor: „Ştiu cupluri care au trecut peste adulter“

  Actriţa a primit premiul pentru cea mai bună interpretare la Festivalul de Film de la Sarajevo, pentru rolul Adrianei, o soţie înşelată, din pelicula „Marţi, după Crăciun“. În vârstă de 37 de ani, Mirela a fost desemnată câştigătoare duminică. Ea este căsătorită cu actorul Mimi Brănescu, soţul ei şi în filmul regizat de Radu Muntean.

Modifică Setările