Stiri despre martha argerich

  9 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Uimitoarea Martha Argerich
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Uimitoarea Martha Argerich

  Este născută în 5 iunie 1941 – în curând va împlini 79 ani; până să se închidă sălile de concert din cauza pandemiei, desfăşura o intensă şi neobosită viaţă artistică. Martha Argerich rămâne un fenomen al pianisticii contemporane, un adevăr relevat şi de ultimul disc pe care apare numele ei, lansat pe 8 mai 2020. Alături de ea pe acest album: Orchestra de Cameră din Mito, condusă de Seiji Ozawa.

 • Martha Argerich – noi discuri cu Beethoven şi
Prokofiev
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Martha Argerich – noi discuri cu Beethoven şi Prokofiev

  Începutul anului 2018 a adus şi două noi discuri pe care apare numele pianistei  Martha Argerich – pe unul regăsim Concertul nr.1 de Ludwig van Beethoven, înregistrat alături de Orchestra de Cameră din Mito - Japonia, dirijor Seiji Ozawa; pe al doilea, lucrări de Serghei Prokofiev pentru două piane – alături de Martha Argerich, Serghei Babayan.

 • Frânturi de Festival: „greii” ediţiei 2017 şi poveştile
lor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Frânturi de Festival: „greii” ediţiei 2017 şi poveştile lor

  Nu mă întrebaţi când s-au întâmplat istoriile de mai jos – n-aş şti să vă mai spun. În mintea mea e un buchet de scene bucuroase şi emoţii, sprâncene ridicate, uimite, intrigate. Şi, în definitiv, datele sunt primele care se uită. Rămâne povestea, rămâne gustul, rămâne o culoare.

 • Zece minute cu Martha
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zece minute cu Martha

  În acea Marţi, 12 Septembrie, la Sala Mare a Palatului, Enescu – Rapsodia Română nr. 1 în la major op. 11, Ravel – Concertul pentru pian în sol major, Debussy – La Mer, Ravel – Bolero; Royal Philharmonic London, Dirijor: Charles Dutoit, Solist: Martha Argerich – pian

 • VIDEO Extraordinarul
Daniel Barenboim
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Extraordinarul Daniel Barenboim

  Din fericire, am avut ocazia să-l vedem de mai multe ori la Bucureşti pe extraordinarul pianist şi dirijor Daniel Barenboim; la 73 ani, Daniel Barenboim pare neobosit şi veşnic tânăr – proiectele sunt multe şi împlinirile pe măsură. Pe 11 martie 2016, sub semnătura lui Daniel Barenboim au apărut două discuri. Pe primul dintre ele evoluează ca pianist, pe al doilea ca dirijor.

 • VIDEO. Noi propuneri de audiţii estivale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO. Noi propuneri de audiţii estivale

  Patru discuri cu muzică clasică, apărute pe parcursul acestei veri, aşteaptă să fie descoperite şi de publicul românesc: printre numele prezente pe copertele lor figurează şi muzicieni care au fost de-a lungul timpului invitaţi în Festivalul Enescu, unii dintre ei, protagonişti chiar anul acesta.

 • Viaţa ca un cerc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viaţa ca un cerc

  Inevitabil, toţi ne sfârşim cândva existenţa – însă este important ce facem sau ce alegem să facem între aceste două puncte terminus: viaţă şi moarte.

 • Ştiri pe scurt
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ştiri pe scurt

  Unul dintre cei mai neconvenţionali artişti rock, Serj Tankian, concertează la 14 august la Sibiu în cadrul primului său turneu solo, „Elect the Dead".

Modifică Setările