
NASA a înregistrat cel mai puternic cutremur în afara Pământului. A avut o magnitudine de 5 grade
Cutremurul s-a produs miercuri, 4 mai. Specialiştii NASA susţin că este cel mai puternic seism înregistrat în afara Pământului.
Cutremurul s-a produs miercuri, 4 mai. Specialiştii NASA susţin că este cel mai puternic seism înregistrat în afara Pământului.
Cel mai bogat om de pe planetă este un vizionar, un inovator, un inginer şi programator genial. Elon Musk câştigă şi atenţia tinerilor care îşi caută un mentor şi are timp să se remarce şi ca filantrop. Cine este omul care vede în viitor, care este povestea lui de viaţă?
Te crezi as în noţiuni de cultură generală? Vezi cât eşti de informat cu ajutorul acestor 27 de întrebări, clasificate pe mai multe domenii de interes.
Sonda chineză Tianwen-1 a realizat recent o înregistrare video selfie, în care se vede şi planeta Marte, care a fost publicată cu ocazia Noului An Lunar Chinezesc.
Mihaela Bucşa este o profesoară care ştie ce înseamnă performanţă pentru fiecare mediu social: dacă într-o localitate, succesul se defineşte prin scăderea procentului de abandon şcolar, în alta, inovaţiile şi dezvoltarea sunt adevăratele bucurii – ambele la fel de importante, căci au ca numitor comun viitorul României.
Marte are propria sa versiune a Marelui Canion, iar oamenii de ştiinţă tocmai au descoperit că impresionanta formaţiune marţiană găzduieşte „cantităţi semnificative de apă”, potrivit Agenţiei Spaţiale Europene, citată de CNN.
International Astronomical Search Collaboration, un program al NASA, a confirmat că Observatorul Astronomic din Galaţi a descoperit un asteroid, localizat în centura principală de asteroizi - situată între orbitele planetelor Marte şi Jupiter.
După o pauză de 17 zile în care comunicaţiile au fost întrerupte, roverul Perseverance a forat din nou în solul de pe Marte. Acesta colectează mostre din roci şi sol marţian, care vor fi aduse pe pământ. Până atunci, cercetătorii analizează datele transmise de pe Planeta Roşie.
Boriska Kipriyanovich, care trăieşte în Volgograd, Rusia, susţine că ar trăit pe planeta roşie înainte de a se renaşte pe Pământ cu misiunea de a salva omenirea. Băiatul, în vârstă de 25 de ani, este considerat de către oamenii de ştiinţă un mic geniu.
Scott C Waring, din Taiwan, crede că a văzut faţa unui marţian sculptată în piatră pe Marte. El crede că sculptura, similară cu cele ale preşedinţilor SUA din Muntele Rushmore, ar putea avea o vechime de până la 10.000 de ani, ceea ce ar putea fi o dovadă că planeta roşie a fost locuită, în trecut.
Polii îngheţaţi ai planetei Marte i-au fascinat mult timp pe oamenii de ştiinţă, nu doar din cauza calotelor de gheaţă, ci şi pentru ceea ce ar putea exista sub ele. Acum, cercetătorii cred că au făcut un nou pas pentru a rezolva acest mister, relatează CNN.
Roverul Perseverance a eşuat în prima sa tentativă de a preleva o bucată de rocă de pe Marte, prima dintre cele 30 de mostre care va fi adusă pe Pământ în mai mulţi ani pentru a fi analizată, a indicat NASA, scrie AFP.
Oamenii de ştiinţă deţin acum informaţii despre structura rocilor interne ale Marte, transmise de sonda InSight, care înregistrează din 2019 seismele de pe planetă.
China are ca obiectiv să trimită prima sa misiune cu echipaj uman pe Marte în 2033, umând ca ulterior să aibă loc zboruri regulate, potrivit unui plan pe termen lung pentru construirea unei baze care să fie locuită permanent pe Planeta Roşie şi exploatarea resurselor acesteia, transmite Reuters.
Naveta Mars Reconnaissance Orbiter (MRO), trimisă de NASA, a fotografiat din spaţiu Roverul chinezesc Zhurong, care a aterizat pe planeta Marte la jumătatea lunii mai. Naveta Mars Reconnaissance Orbiter orbitează din 2006 în jurul Planetei Roşii.
Administraţia Spaţială Naţională din China ( CNSA) a făcut publice imagini noi surprinse de primul rover chinez care a ajuns pe Marte. Fotografiile cu Zhurong au fost dezvăluite în cadrul unei ceremonii care a marcat succesul primei misiuni chineze de explorare a planetei Marte.
Roverul Curiosity al NASA a transmis pe Terra câteva imagini cu norii strălucitori de pe Marte, care s-au forrmat mai repede decât se aşteptau oamenii de ştiinţă. Pe Planeta Roşie norii se găsesc de cele mai multe ori la ecuatorul planetei, în cea mai rece perioaă a anului.
Un rover chinez controlat de la distanţă a ieşit sâmbătă din capsula cu care a asolizat pe Marte şi a efectuat prima sa incursiune pe sol marţian, China devenind prima naţiune care a orbitat, asolizat şi desfăşurat un vehicul de teren în misiunea inaugurală pe Planeta Roşie.
Ambiţioasa misiune chineză pe Marte, Tianwen-1, care implică trei elemente: un orbitator (care se învârte în jurul planetei), un asolizor (care a aterizat pe Marte) şi un robot teleghidat, Zhurong a dezvaluit miercuri, 19 mai, primele imagini din noua casă a roverului Zhurong.
China a reuşit sâmbătă să pună pe suprafaţa planetei Marte un robot teleghidat, numit Zhurong, în cadrul unei mesiuni ce constituie o premieră pentru ţara cu capitala la Beijing.
Prenumele Elon a lui Elon Musk, cel care şi-a propus să aducă oameni pe Marte,apare într-o carte despre colonizarea planetei roşii scrisă de un om de ştiinţă germano-american implicat în dezvoltarea tehnologiei rachetelor în timpul regimului nazist, relatează Futurism.
NASA a făcut publică pentru prima dată, vineri, o înregistrare a sunetului elicelor mini-elicopterului Ingenuity, preluat de roverul Perseverance, zburând în aerul rarefiat de pe Marte, potrivit AFP.
În luna mai, Venus şi Mercur îşi fac apariţia pe cerul de seară. Venus se vede mai greu la începutul lunii, dar din ce în ce mai bine spre sfârşitul ei, şi rămâne pe cer pe tot parcursul verii şi toamnei, potrivit specialiştilor de la Observatorul Astronomic "Amiral Vasile Urseanu" din Bucureşti.
Lacul Salda din Turcia a atras de-a lungul timpului turiştii care ademeniţi de apa limpede şi curată, dar şi de nisipurile albe. Anul trecut, cercetătorii NASA au fost atraşi de asemănările lacului cu craterul Jazero de pe Marte.
Elicopterul Ingenuity, aflat pe Marte, va avea o nouă misiune, chiar dacă cel de-al patrulea zbor, programat joi, a eşuat. Planul iniţial al NASA era ca elicopterul să fie folosit doar pentru cinci zboruri.
Elon Musk a vorbit cu Peter Diamandis, CEO al Zero Gravity Corporation şi a spus că primii oameni care vor fi trimişi pe Marte, ar putea muri. El a subliniat riscurile, a spus că va fi inconfortabil, mâcarea nu va fi bună şi la început, există posibilatea să moară o mulţime de oameni.
Mini-elicopterul Ingenuity al NASA, dus pe Marte de roverul Perseverance, a reuşit luni să se ridice câţiva metri de la sol, înregistrând astfel o premieră istorică.
Luni dimineaţă ar putea avea loc primul zbor monitorizat şi controlat pe o altă planetă, realizat cu elicopterul Ingenuity de pe Marte. NASA a anunţat că data iniţială a zborului, 11 aprilie, a fost modificată după ce inginerii au descoperit o problemă a secvenţei de comandă.
Elicopterul Ingenuity, programat să decoleze pe Marte, duminică 11 aprilie a.c., a rămas la sol, NASA luând decizia amânării zborului pentru data de 14 aprilie, cel puţin.
Un studiu al Revistei Circulation arată că inima unui astronaut care a petrecut un an pe Staţia Spaţială Internaţională şi-a diminuat greutatea cu 27%, relatează New York Times, citat de HotNews.