marmelada - ultimele știri
Bucătarul Uica Mihai pregăteşte în fiecare început de vară diverse reţete care au la bază corcoduşele. De la sucuri naturale, fără zahăr, până la duceţuri şi chiar marmeladă.
Caisele sunt fructele apreciate de foarte multă lume, bine tolerate şi care pot fi ingredientul principal pentru o seamă de preparate. Iată câteva reţete încercate de generaţii întregi, din cartea de bucate a Sandei Marin.
Cunoscută în trecut drept „mâncarea săracului“, marmelada este un produs gelificat cu aspect de pastă obţinut din sucul şi pulpa de fructe proaspete cu zahăr şi apă....
În apropierea Crăciunului, atunci când ai poftă de ceva dulce pentru masa festivă, încearcă o reţetă simplă de cornuleţe cu borş, care sunt foarte fragede.
Vă prezentăm care este rolul cu totul neaşteptat pe care îl poate avea miezul de pepene roşu la pepararea unei dulceţi excepţionale, cum se foloseşte apa de var şi în ce fel se evită caramelizarea gemului sau dulceţii.
Zeci de deţinuţi au făcut zgomot în noapte de miercuri spre joi, între orele 0 şi 2.00, la Penitenciarul Bacău. Mai mult, câţiva au incendiat hârtii dar şi materiale textile. Conducerea Penitenciarului a chemat pompierii şi jandarmii iar persoanele a...
Deşi rafturile supermarketurilor sunt pline cu zeci de tipuri de preparate şi dulciuri, cei care au prins perioada comunistă spun că unele gustări şi alimente nu se compară cu ce găsim acum pe piaţă. Printre preparatele pe care le cumpăram cu cartela...