Stiri despre marius vlad budoiu

  12 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • London Mozart Players şi José Cura la Enescu 2021
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  London Mozart Players şi José Cura la Enescu 2021

  O coincidenţă stranie face ca în aceeaşi zi în care am aflat că Ivan Patzaichin şi Ion Caramitru nu mai sunt printre noi, Festivalul Enescu să programeze la Ateneu şi la Sala Palatului două concerte de muzică sacră.

 • Recviemul de Verdi in
memoriam Stelian Olariu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Recviemul de Verdi in memoriam Stelian Olariu

  În Joia Mare a Sfintelor Paşti, Opera Naţională Bucureşti a adus prinosul său de recunoştinţă memoriei uneia dintre cele mai mari personalităţi ale sale din toate timpurile, maestrul Stelian Olariu, de peste cinci decenii şi jumătate dirijor al Corului, stins din viaţă la început de an.

 • Pe scena Operei
bucureştene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pe scena Operei bucureştene

  Perspective pozitive, direcţionate către normalitate.           După cele două gale inaugurale de mare succes – operă şi balet, anunţătoare ale unei stagiuni de calitate, pe prima scenă lirică naţională programele încep să se structureze, cu semne că vor converge către mult dorita formulă „de repertoriu”.

 • „Fidelio” inedit la Opera Naţională Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Fidelio” inedit la Opera Naţională Bucureşti

  Prima scenă lirică a României l-a reinvitat pe renumitul Graham Vick să monteze şi un alt spectacol, după recentul şi  destul de controversatul „Falstaff”. A recidivat astfel, cu scopul de a avea pe afiş de două ori un nume celebru, de consistentă circulaţie internaţională. A riscat. De această dată, cu consecinţe diferite.

 • Premieră la Opera Maghiară clujeană, „Samson şi Dalila”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Premieră la Opera Maghiară clujeană, „Samson şi Dalila”

  Opusul lui Camille Saint-Saëns se reprezintă rar în România. În municipiul de pe Someş, la Opera Română, a existat o producţie acum cca cinci decenii, la Iaşi acum peste 30 de ani, la Bucureşti, imediat după Revoluţie. Niciuna nu mai este, în momentul de faţă, „pe rol”.

 • La Iaşi, „Tosca” aniversară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La Iaşi, „Tosca” aniversară

  Există o tradiţie la Opera Naţională Română Iaşi ca inaugurarea importantei instituţii naţionale de cultură să fie sărbătorită anual, chiar la data de 3 noiembrie, când primul spectacol de operă a încântat publicul local. Titlul ales atunci fiind „Tosca” de Puccini, era firesc ca el să marcheze de fiecare dată aniversarea înfiinţării companiei. S-au scurs 59 de ani.

 • Zubin Mehta, ziua 2: Frumuseţea banalităţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zubin Mehta, ziua 2: Frumuseţea banalităţii

  Da, pentru că Zubin Mehta vine la Festivalul Enescu încă din 1964. A devenit o banalitate să-l găseşti în programul festivalului, ediţie după ediţie. Mi-am permis chiar luxul de a rata primul concert al său, cu Bruckner.

Modifică Setările