marius calinici - ultimele știri
Carnea de miel, consumată în mod tradiţional de sărbătorile pascale, poate cauza probleme serioase de sănătate dacă este mâncată frecvent şi în cantităţi mari.
Obsesia omului modern pentru siluetă a dat naştere la nevoia de a găsi căi mai facile de a scăpa de kilogramele în plus. Una este reprezentată de alimentele care ar stimula metabolismului, considerate de unii specialişti drept „folclor de proastă cal...
Generaţii întregi de copii au crescut cu obligaţia de a mânca, periodic, mâncare de spanac, în virtutea faptului că leguma ar asigura organismului un aport substanţial de fier. Ideea a fost intens promovată şi de celebrul desen animat „Popeye Marinar...
Comisia Europeană a anunţat, recent, că lucrează la revizuirea legislaţiei referitoare la alimentele noi, dorindu-se introducerea în alimentaţia umană a insectelor, ca sursă de proteine. Anunţul i-a intrigat pe unii nutriţionişti.
Considerată, în popor, o licoare cu puteri tămăduitoare de-a dreptul miraculoase, moarea este privită cu rezerve de către medici, mai cu seamă din cauza conţinutului foarte ridicat de sare.
Spaţiul online este plin de informaţii legate de efectele miraculoasele ale consumului de seminţe de floarea soarelui, printre beneficiile aduse de gustoşii sâmburi numărându-se chiar vindecarea cancerului. Medicii îndeamnă, însă, la moderaţie.
Gustul dulce este unanim recunoscut drept ceva bun încă din primele clipe ale vieţii. Dulciurile, fie ele naturale sau artificiale, pot fi, însă, ceva rău pentru organism atunci nu sunt respectate câteva condiţii de bază.
Cel mai temut ”efect advers” al renunţării la fumat, creşterea în greutate, are cauze încă dezbătute de specialişti. Se conturează, însă, câteva teorii acceptate de o mai mare parte dintre medici.