Stiri despre mariss jansons

  7 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • A murit Mariss Jansons, unul dintre cei mai mari dirijori ai lumii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A murit Mariss Jansons, unul dintre cei mai mari dirijori ai lumii

  Dirijorul leton Mariss Jansons  a murit noaptea trecută, la vârsta de 76 de ani, în locuinţa sa din Sankt Petersburg. Muzicianul avea probleme de sănătate de multă vreme, fiind înlocuit pe 21 septembrie, în Festivalul Enescu, de dirijorul Cristian Măcelaru, care a preluat conducerea Orchestrei Regale Concergebouw din Amsterdam.

 • INTERVIU Mariss Jansons, dirijor: „Sentimentele sunt importante“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Mariss Jansons, dirijor: „Sentimentele sunt importante“

  Considerat drept unul dintre cei mai  buni dirijori din lume, Mariss Jansons , care a condus orchestra Concertgebouw din Amsterdam în cadrul Festivalului „George Enescu“, spune că muzica rămâne un dar de la Dumnezeu, dincolo de talent şi educaţie.

 • Concertgebouw, sub bagheta lui Jansons
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concertgebouw, sub bagheta lui Jansons

  Celebra orchestră Royal Concertgebouw din Amsterdam, condusă de Mariss Jansons, interpretează sâmbătă şi duminică lucrări de Beethoven, R. Strauss, Enescu, Prokofiev şi Stravinski.

 • Mariss Jansons, „probabil cel mai bun dirijor al momentului”, va urca pe scena Festivalului „Enescu”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mariss Jansons, „probabil cel mai bun dirijor al momentului”, va urca pe scena Festivalului „Enescu”

  Festivalul „George Enescu” îl va readuce la Bucureşti pe dirijorul Mariss Jansons (70 de ani), alături de una dintre cele mai prestigioase orchestre ale momentului la nivel mondial: Royal Concertgebouw. Concertul va avea loc pe 21 septembrie, de la ora 19.30, la Sala Palatului. Anul trecut şi în 2006, Mariss Jansons a dirijat Concertul de Anul Nou de la Viena.

 • Verdi
– Verdissimo – La Bellissima
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Verdi – Verdissimo – La Bellissima

  Vă semnalam într-un articol de acum 2 săptămâni lansarea anunţată a unui disc Verdi cu soprana Anna Netrebko. Întrucât se apropie lansarea lui oficială – programată mâine, 9 august 2013, şi difuzarea lui integrală la Radio România Muzical, simt nevoia să scriu din nou despre acest disc care mi s-a părut absolut extraordinar.

Modifică Setările