Stiri despre marinela debu

  10 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • „Medicamentele pentru hepatita C
sunt foarte eficiente, cu o condiţie: să fie luate“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Medicamentele pentru hepatita C sunt foarte eficiente, cu o condiţie: să fie luate“

  În ultimii patru ani, peste 14.000 de pacienţi bolnavi de hepatită C din România au primit tratamente noi, fără interferon, printr-un program derulat de Ministerul Sănătăţii. Autorităţile au anunţat că l-au extins şi că alţi 18.000 de pacienţi cu vârste începând cu 12 ani vor fi trataţi cu medicamentele care vindecă hepatita C. Avem, însă şi probleme.

 • Oboseala e normală sau e hepatită? Despre depistare, dar şi despre eliminarea hepatitelor virale din România, la Adevărul Live
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oboseala e normală sau e hepatită? Despre depistare, dar şi despre eliminarea hepatitelor virale din România, la Adevărul Live

  Organizaţia Mondială a Sănătăţii a stabilit un obiectiv clar în ceea ce priveşte infecţiile cu virusurile hepatitie: până în 2030, trebuie eliminate hepatitele virale B şi C ca ameninţări la adresa sănătăţii publice. Cum stă România la capitolul diagnosticului infecţiilor şi la tratament discutăm la Adevărul Live cu Marinela Debu, preşedinta Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România.

 • Campanie de testare a hepatitelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Campanie de testare a hepatitelor

  Până la 24 mai se desfăşoară Săptămâna românească a testării, parte a „Spring European Testing Week“, campanie în cadrul căreia persoane din mai multe judeţe din ţară au ocazia să se testeze, în mod gratuit, pentru virusurile hepatitice B şi C.

 • De ce este România campioană la hepatitele B şi C? Aflăm la Adevărul Live
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce este România campioană la hepatitele B şi C? Aflăm la Adevărul Live

  România ocupă locul întâi în Europa ca număr total de cazuri de hepatită C, conform datelor de prevalenţă raportate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, şi locul al patrulea ca rată a mortalităţii cauzate de afecţiunile hepatice. Despre şensele românilor la diagnostic precoce şi la tratament eficient de ultimă generaţie, vorbim cu Marinela Debu, preşedintele APAH-RO, la Adevărul Live.

 • Tot ce trebuie să ştii despre tratamentul care
vindecă hepatita C, la Adevărul Live
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tot ce trebuie să ştii despre tratamentul care vindecă hepatita C, la Adevărul Live

  În România, se estimează că numărul bolnavilor infectaţi cu virusul hepatitic C (VHC) şi ciroză este de circa 600.000, ţara noastră plasându-se pe locul cinci într-un top al ţărilor europene la acest capitol. Până în prezent, aproximativ 2.500 de bolnavi au primit un tratament inovator cu şanse foarte mari de reuşită în vindecarea hepatitei C. Când va fi disponibilă această terapie şi celorlalţi pacienţi aflaţi la Adevărul Live.

 • Ce trebuie să ştim despre hepatite şi tratamentul care le vindecă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce trebuie să ştim despre hepatite şi tratamentul care le vindecă

  Care sunt semnele care pot indica o infecţie cu un virus hepatitic? Cum se tratează hepatita B şi hepatita C? Care sunt cazurile care se pot vindeca 100%? Despre toate acestea, discutăm cu Marinela Debu, preşedintele Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România.

 • 7.000 de români au făcut testul gratuit pentru hepatita C. Şi tu te poţi testa!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  7.000 de români au făcut testul gratuit pentru hepatita C. Şi tu te poţi testa!

  Mai sunt disponibile 43.000 de teste gratuite pentru hepatita C în întreaga ţară. În ampla campanie de testare, demarată în luna ianuarie de Alianţa Pacienţilor Cronici din România (APCR), sunt implicate Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş“ şi peste 70 de laboratoare din toată ţara.

Modifică Setările