Stiri despre mariana nicolesco

  68 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Soprana Mariana Nicolesco aduce un omagiu Centenarului Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Soprana Mariana Nicolesco aduce un omagiu Centenarului Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor

  Sâmbătă, 31 octombrie, pe TVR3, orele 17.00, cu reluare la ora 1, şi vineri, 6 noiembrie, pe TVR Internaţional, de la orele 22.30, va fi transmis Festivalul şi Concursul Naţional al Liedului Românesc, o celebrare în lumea artei ca omagiu la Centenarul Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România. Iniţiată de soprana Mariana Nicolesco, manifestarea este un revelator al comorii de peste 10.000 de lieduri fondate pe vechiul cântec de dor.

 • Sub preşedinţia
sopranei Mariana Nicolesco, a avut loc evenimentul muzical naţional al anului, 

Festivalul şi Concursul Liedului românesc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sub preşedinţia sopranei Mariana Nicolesco, a avut loc evenimentul muzical naţional al anului, Festivalul şi Concursul Liedului românesc

  Dacă în plan internaţional Festivalul George Enescu şi-a demonstrat şi în 2019 marele prestigiu, la nivel naţional, evenimentul muzical major devenit tradiţional, organizat la iniţiativa şi sub oblăduirea celebrei soprane Mariana Nicolesco, anume Festivalul şi Concursul Liedului românesc, s-a desfăşurat între 23 şi 27 octombrie la Bucureşti în Sala Mică a Ateneului Român.

 • Pe urmele Haricleei Darclée cu Mariana Nicolesco şi zmeii ei de la Brăila
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pe urmele Haricleei Darclée cu Mariana Nicolesco şi zmeii ei de la Brăila

  Ca în fiecare an, Brăila devine la jumătatea lunii capitala mondială a artei lirice datorită Festivalului şi Concursului Internaţional de canto „Hariclea Darclée“, fondat şi condus de celebra soprană Mariana Nicolesco - manifestare ce va împlini în curând un sfert de secol - împreună cu cursurile de măiestrie care se desfăşoară aferent acestuia din doi în doi ani.

 • Mariana
Nicolesco a sărbătorit Centenarul Marii Uniri 

prin sonuri de lied românesc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mariana Nicolesco a sărbătorit Centenarul Marii Uniri prin sonuri de lied românesc

  Recitalul de toamnă tradiţional dedicat liedului, pe care îl oferă renumita soprană Mariana Nicolesco prin discipolii săi, era aşteptat cu frenezie. În acest an a fost închinat celebrării Centenarului Marii Uniri, drept continuare a startului sărbătoririlor începute în vară, la Cursurile de Măiestrie Artistică de la Brăila.

 • Pe Esplanada Dunării 

mii şi mii de oameni au celebrat în cânt 

Centenarul Marii Uniri. Mariana Nicolesco:
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pe Esplanada Dunării mii şi mii de oameni au celebrat în cânt Centenarul Marii Uniri. Mariana Nicolesco: "Gloria cântului, gloria Ţării"

  Cursurile de Măiestrie Artistică, Master Classes, oferite de soprana Mariana Nicolesco,reunind  artişti veniţi să-şi însuşească marile tradiţii ale artei cântului, au avut în acest an o semnificaţie extraordinară: celebrarea Centenarului Marii Uniri, a 650 de ani de atestare documentară a Brăilei şi comemorarea lui Gioachino Rossini la 150 de ani de la trecerea la cele veşnice .

 • Mariana Nicolesco: „Centenarul Marii Uniri ne reuneşte în cânt“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mariana Nicolesco: „Centenarul Marii Uniri ne reuneşte în cânt“

  Ediţia 2018 a Cursurilor de Măiestrie Artistică, Master Classes, oferite la Brăila între 30 iulie şi 5 august de soprana Mariana Nicolesco, în cadrul Festivalului şi Concursului Internaţional de Canto Hariclea Darclée, reunind un număr record de aproape 100 de tinere talente din mai multe ţări, are dubla semnificaţie de-a celebra Centenarul Marii Uniri şi totodată cei 650 de ani de atestare documentară a Brăilei.

 • Crăciun cu Mariana
Nicolesco la Banca Naţională
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Crăciun cu Mariana Nicolesco la Banca Naţională

  Minunile se repetă şi dau strălucire Sfintelor Sărbători ale Crăciunului. Banca centrală a României a oferit încă o dată somptuoasa Sală de Marmură pentru un concert liric extraordinar ideat de ilustra soprană Mariana Nicolesco, prin care s-au ridicat sunete înălţătoare în jurul bradului sacru, într-o tradiţie împământenită de mulţi ani.

 • Cu Mariana Nicolesco, de
la lied la aria de operă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cu Mariana Nicolesco, de la lied la aria de operă

  Toamna muzicală este îmbogăţită în fiecare an de recitalurile pe care distinsa soprană le iniţiază în contextul aducerii în prim plan a liedului românesc şi universal, ca pandant al marilor evenimente desfăşurate sub auspiciile Festivalului şi Concursului Internaţional „Hariclea Darclée“, în care opera este regina absolută.

 • Tatiane naţionale în publicaţii internaţionale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tatiane naţionale în publicaţii internaţionale

  Cum se întâmplă adesea, transmisiunea HD de la Metropolitan cu Evgheni Oneghin (în care Anna Netrebko şi Peter Mattei au fost excepţionali) a devenit şi pretextul invocării trecutului românesc în binecunoscuta operă a lui Ceaikovski, în special referitor la Tatianele naţionale.

 • Crăciun de vis cu
soprana Mariana Nicolesco
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Crăciun de vis cu soprana Mariana Nicolesco

  Seară de tihnă, lumină şi reculegere în preajma sărbătorii Naşterii Domnului, seară lirică în care opera şi musicalul s-au îngemănat în chip sublim cu colindul românesc, miniatura tradiţională dăruită acum Crăciunului prin vocile unor tineri performeri, multiplu laureaţi ai Concursului Internaţional de Canto „Hariclea Darclée” şi ai Concursului Naţional al Liedului Românesc.

 • Sărbătoarea liedului
românesc sub egida sopranei Mariana Nicolesco
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sărbătoarea liedului românesc sub egida sopranei Mariana Nicolesco

  Substanţialul aport al celebrei soprane Mariana Nicolesco la strălucirea artei lirice autohtone este cunoscut şi apreciat în cel mai înalt grad. După reîntoarcerea în ţară, marcată prin mari concerte de arii la Ateneul Român, distinsa artistă şi-a împlinit şi menirea de promotoare a muzicii, prin afirmarea în calitate de creatoare de evenimente şi manager de excepţie.

 • Mariana Team, în concert extraordinar la BNR
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mariana Team, în concert extraordinar la BNR

  În ajunul Crăciunului, ca şi în alţi ani, Mariana Nicolesco împreună cu laureaţi ai concursului internaţional de canto „Haricleea Darcleé“ şi ai concursului naţional al liedului românesc au poposit la BNR. Lângă bradul falnic, în Sala de Marmură a acestui splendid edificiu, o asistenţă aleasă a aplaudat programul special susţinut de tinerii îndrumaţi cu atâta har şi dăruire de celebra artistă.

 • Mariana Nicolesco:
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mariana Nicolesco: "Tinerii artişti lirici români au triumfat în China"

  Laureaţi ai Concursului Internaţional de Canto Hariclea Darclée, sopranele Silvia Micu şi Irina Baianţ, mezzosoprana Florentina Soare, tenorii Ioan Hotea şi Adrian Dumitru, împreună cu maestrul acompaniator Alexandru Petrovici, au încântat publicul din mai multe oraşe din China.

 • „Diva divină” şi
discipolii, omagiu lui George Enescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Diva divină” şi discipolii, omagiu lui George Enescu

  Marea soprană Mariana Nicolesco, celebritate mondială    supranumită „Diva Divine”, un apelativ acordat de revista americană „Vanity Fair” în 1994, prin semnătura reputatului scriitor şi jurnalist Bob Colacello, este recunoscută peste tot, în aceste zile, ca promotoare a tinerelor talente aspirante la performanţă în arta cântului.

 • Mariana Nicolesco îşi sărbătoreşte ziua de naştere, pe 28
noiembrie, cu un recital extraordinar de lieduri enesciene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mariana Nicolesco îşi sărbătoreşte ziua de naştere, pe 28 noiembrie, cu un recital extraordinar de lieduri enesciene

  Celebra soprană Mariana Nicolesco îşi sărbătoreşte ziua de naştere, sâmbătă, de la orele 18.00, în Aula Palatului Cantacuzino. La Muzeul Naţional George Enescu vor fi prezentate creaţii ale marelui compozitor. Participă sopranele Silvia Micu şi Irina Baianţ, mezzosopranele Oana Andra şi Florentina Soare, tenorul Adrian Dumitru şi baritonul Alexandru Chiriac, acompaniaţi la pian d Alexandru Petrovici.

 • S-a încheiat prima etapă a Concursului Internaţional de Canto „Darclée“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  S-a încheiat prima etapă a Concursului Internaţional de Canto „Darclée“

  Sâmbătă, 1 august, la Brăila, a avut loc prima etapă a celei de-a XX-a ediţii a Concursului Internaţional de Canto „Hariclea Darclée“. Juriul, prezidat de soprana Mariana Nicolesco (66 de ani), a selectat 77 de concurenţi pentru următoarea etapă, care s-a desfăşurat duminică şi luni.

 • Festivalul şi Concursul Internaţional de Canto „Hariclea Darclee” din 
Brăila onorat la Reuniunea anuală UNESCO, graţie sopranei Mariana 
Nicolesco
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festivalul şi Concursul Internaţional de Canto „Hariclea Darclee” din Brăila onorat la Reuniunea anuală UNESCO, graţie sopranei Mariana Nicolesco

  Festivalul şi Concursul Internaţional de Canto „Hariclea Darclee”, a cărui ediţie jubiliară va avea loc în perioada 28 iulie – 8 august, a fost menţionat la reuniunea anuală UNESCO de la Paris, în discursul preşedintelui de onoare al juriului acestui festival, soprana Mariana Nicolesco, căreia i se datorează existenţa neîntreruptă, timp de 20 de ani, a manifestării de la Brăila.

Modifică Setările