Stiri despre marginalizare

  13 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • O oază de
suflet în jungla imobiliară din cartierul Aviaţiei: Grădiniţa 65 pentru
Hipoacuzici
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O oază de suflet în jungla imobiliară din cartierul Aviaţiei: Grădiniţa 65 pentru Hipoacuzici

  Există locuri ce reprezintă adevărate oaze în jungla oraşului. Mici insule în care întâlnim o pace din ce în ce mai rară; oameni al căror singur scop nu este confortul sau virtue signallingul pe reţelele de socializare; şi care îşi asumă o misiune, sacrificându-se adesea pentru alţii. Un astfel de loc este Grădiniţa 65 pentru Hipoacuzici din cartierul Aviaţiei.

 • Marginalizarea ca genocid
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Marginalizarea ca genocid

  În primăvara anului 1962, un fiu îşi aducea pe braţe tatăl eliberat din închisoare, după ce fusese închis cu patru ani înainte, la vârsta de 74 de ani. Era Vasile Voiculescu şi fusese vinovat de a fi inteligent şi onest. Exact ce nu suportau comuniştii.

 • Radicalizare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Radicalizare

  În noiembrie anul trecut, poliţia găsea în casa unei familii din Constanţa corpurile fără viaţă ale unui copil de 9 ani, ale părinţilor săi şi o lungă scrisoare. De dincolo de mormânt, părinţii au spus povestea din spatele gestului lor – copilul suferea de mai mult timp de cancer. După decesul acestuia, tatăl şi-a ajutat soţia să se spânzure, după care şi-a pus sieşi ştreangul în jurul gâtului. Acesta este un exemplu de Radicalizare.

 • Starurile care au denunţat acţiunile Israelului în Fâşia Gaza, marginalizate de cei care conduc Hollywoodul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Starurile care au denunţat acţiunile Israelului în Fâşia Gaza, marginalizate de cei care conduc Hollywoodul

  Poziţia actorilor spanioli Javier Bardem şi Penélope Cruz faţă de conflictul dintre Israel şi Hamas a stârnit reacţii dure în rândul celor aflaţi în vârful industriei de la Hollywood. După scrisoarea deschisă în care acuzau Israelul de „genocid“, producători de top au declarat că nu doresc să mai colaboreze cu cei doi, scrie „The Hollywood Reporter“.

 • „Patimile“ neînfricatului Mel Gibson: zece ani de marginalizare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Patimile“ neînfricatului Mel Gibson: zece ani de marginalizare

  Scandaluri şi replici dure, acuzaţii şi denigrări. Acestea au fost lucrurile care au definit în ultimii zece ani cariera de actor a lui Mel Gibson. Nu laude şi omagii aduse unui om care a încercat să-şi lase amprenta asupra industriei cinematografice. Timpul trece şi Gibson încă este marginalizat de Hollywood. Dar de ce? La această întrebare a găsit un răspuns jurnalista Alison Hope Weiner.

 • Marginalizarea tovarăşului Ion Iliescu. Cu ce i-a supărat el pe dictatori
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Marginalizarea tovarăşului Ion Iliescu. Cu ce i-a supărat el pe dictatori

  La câteva zile după vizita în Asia roşie din iunie 1971, Ion Iliescu a fost ,,eliberat“  din înalta funcţie de secretar cu propaganda al Comitetului Central. A fost ,,marginalizat“ prin trecerea într-o funcţie cu responsabilităţi similare, dar de nivel judeţean. Cu ce-i supărase Ion Iliescu pe protectorii săi, Ceauşeştii?

 • Norvegia nu l-a vrut/ Un băieţel din Focşani nu a putut merge la şcoală în ţara scandinavă, deoarece a fost marginalizat de colegi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Norvegia nu l-a vrut/ Un băieţel din Focşani nu a putut merge la şcoală în ţara scandinavă, deoarece a fost marginalizat de colegi

  Un băieţel din Focşani, care a încercat să se stabilească cu părinţii săi în ţara scandinavă, a fost marginalizat de colegii de şcoală. Aproximativ 50 de elevi „stranieri" s-au întors în şcolile vrâncene în acest an şcolar, de trei ori mai puţini faţă de anul 2009 - 2010, când 160 de şcolari s-au înmatriculat în unităţile din judeţ.

 • Marginalizarea socială ne îmbolnăveşte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Marginalizarea socială ne îmbolnăveşte

  Stresul generat de respingerea socială produce modificări chimice în corpul uman. Acestea servesc drept factori declanșatori ai anumitor boli, cu diferite grade de severitate.

 • Încăpăţânaţii, oamenii care ne scot din minţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Încăpăţânaţii, oamenii care ne scot din minţi

  Orice discuţie cu ei se transformă într-un monolog. În timp, riscă să fie marginalizaţi. Nu respectă regulile, refuză nejustificat şi resping alte puncte de vedere. Aceste persoane au „darul“ de a ne face viaţa un calvar.

 • Bolnavii de SIDA: suntem blestemaţi de două ori
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bolnavii de SIDA: suntem blestemaţi de două ori

  Cei peste 100 de buzoieni care trăiesc drama de a fi infectaţi cu virusul HIV sau de a fi bolnavi de SIDA au format o comunitate a lor, marginalizaţi de familii şi de prieteni. Aceştia de întâlnesc periodic la sediul Asociaţiei Prosănătatea care se ocupă de apărarea şi promovarea drepturilor persoanelor seropozitive. Se luptă cu toţii să convingă societatea să îi accepte şi să îi informeze că boala nu se ia prin relaţii so

Modifică Setările