Stiri despre marghiloman

  43 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Conacul Marghiloman rămâne în proprietatea Primăriei Buzău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Conacul Marghiloman rămâne în proprietatea Primăriei Buzău

  Sentinţa care spulberă emoţiile edililor buzoieni. Vila Albatros şi parcul din jur, care au aparţinut familiei Marghiloman, rămân în proprietatea municipalităţii buzoiene, după ce justiţia a respins definitiv cererea de retrocedare formulată de urmaşa boierului Marghiloman. În fostul conac, modernizat cu fonduri europene, va funcţiona din primăvara anului viitor Centrul Cultural al municipiului Buzău.

 • Alegeri prezidenţiale 2014. Jumătate dintre asistaţii căminului de bătrâni din Buzău au cerut urna mobilă VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alegeri prezidenţiale 2014. Jumătate dintre asistaţii căminului de bătrâni din Buzău au cerut urna mobilă VIDEO

  Soarta le-a fost potrivnică, ajungând la apusul vieţii în grija statului, părăsiţi de familii, dar au încă puterea să spere la un viitor mai bun. Jumătate dintre asistaţii unui cămin de bătrâni din municipiul Buzău au cerut urna mobilă pentru a-l vota pe noul preşedinte al României, de la care aşteaptă pensii mai mari şi linişte.

 • Zeci de elevi din Franţa, repartizaţi temporar în aşezăminte sociale din Buzău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zeci de elevi din Franţa, repartizaţi temporar în aşezăminte sociale din Buzău

  Un număr de 40 de elevi din Franţa se află în aceste zile în Buzău, pentru un stagiu de practică în instituţiile medicale şi de asistenţă socială. Parteneriatul este parte a unui proiect european derulat de Şcoala Postliceală Sanitară Buzău şi Centrul cultural Francofon. La anul, în baza unui acord de reciprocitate, elevii Şcolii sanitare din Buzău vor face un stagiu de pregătire asemănător în Franţa.

 • VIDEO Municipalitatea buzoiană riscă să rămână fără conacul Marghiloman, pe care îl reabilitează
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Municipalitatea buzoiană riscă să rămână fără conacul Marghiloman, pe care îl reabilitează

  Aflat în prezent în proprietatea Primăriei Buzău, conacul Marghiloman, care este în curs de restaurare printr-un proiect european în valoare de peste 28 milioane de lei, a fost revendicat în instanţă de unica descendentă a lui Alexandru Marghiloman. Moştenitoarea omului politic a revendicat atât Vila Albatros, cât şi un teren de 20 de hectare, invocând nulitatea contractului de vânzare-cumpărare încheiat între înaintaşii ei şi statul român.

 • VIDEO Trei liceeni din Buzău, aduşi la spital după ce au fumat etnobotanice în curtea şcolii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Trei liceeni din Buzău, aduşi la spital după ce au fumat etnobotanice în curtea şcolii

  Trei liceeni din Buzău au ajuns, miercuri, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean, după ce au fumat o ţigară cu etnobotanice. Tinerii au leşinat în curtea Liceului Teoretic „Alexandru Marghiloman”, acolo unde învaţă. Procurorii DIICOT au declanşat cercetări, pentru a descoperi sursa  drogurilor introduse de unul dintre tineri în şcoală.

 • FOTO VIDEO Monumente din Buzău, ruinate în comunism, ignorate după Revoluţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO VIDEO Monumente din Buzău, ruinate în comunism, ignorate după Revoluţie

  Peste 800 de obiective cu valoare de patrimoniu răspândite pe teritoriul întregului judeţ scriu, capitol cu capitol, istoria Buzăului. Siturile arheologice, chiliile unor pustnici din munţii Buzăului, vechile case ţărăneşti, conacele boiereşti, cimitirele sau chiar puşcăriile sunt mărturii ale trecutului, ce trebuie conservate pentru viitor. Din păcate, Buzăul are monumente pentru care nu se găsesc încă soluţii de salvare.

 • FOTO Istoria modernă a oraşului Buzău, o îmbinare de poveşti despre oameni importanţi şi faptele lor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Istoria modernă a oraşului Buzău, o îmbinare de poveşti despre oameni importanţi şi faptele lor

  Episoade din viaţa unor importanţi români, precum domnitorul Cuza sau politicianul buzoian Alexandru Marghiloman, pot fi oricând considerate capitole din istoria modernă a Buzăului. Domnitorul Cuza a trecut prin Buzău imediat după Unire şi a lăsat în urmă o stradă care-i poartă şi astăzi numele. Iar Marghiloman a avut meritul de a pune Buzăul pe itinerariile cele mai îndrăgite ale unor personalităţi, precum Regina Maria sau Nicolae Iorga.

 • Conacul din Buzău al fostului prim-ministru, Alexandru Marghiloman, este scos din ruină cu banii Uniunii Europene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Conacul din Buzău al fostului prim-ministru, Alexandru Marghiloman, este scos din ruină cu banii Uniunii Europene

  Unul dintre cele mai reprezentative ansambluri arhitectonice din Buzău, Conacul Marghiloman, va căpăta măreţia de odinioară, cu ajutorul unor fonduri de la Uniunea Europeană. Vila Albatros, clădirea principală a domeniului care a aparţinut marelui politician de la începutul secolului XX, Alexandru Marghiloman, a stat în ruină mai mult de şase decenii, din cauza ignoranţei autorităţilor.

 • FOTOGALERIE Timpul nu mai are răbdare cu Conacul Marghiolman de la Hagieşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTOGALERIE Timpul nu mai are răbdare cu Conacul Marghiolman de la Hagieşti

  Cel mai important monument istoric din zona de vest a judeţului Ialomiţa, conacul Marghiloman de la Hagieşti, a ajuns o ruină. Încercările Ministerului Culturii de a-i reda strălucirea pe care a avut-o la începutul secolului au stagnat. Fosta casă boierească este acum loc de apăpost pentru turmele de oi ale ciobanilor din apropiere.

 • Se caută constructori pentru reabilitarea Complexului Marghiloman
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Se caută constructori pentru reabilitarea Complexului Marghiloman

  Proiectul de hotărâre privind reabilitarea Complexului Marghiloman cu finanţare externă dar şi o contribuţie locală, a fost aprobat. Costurile sunt estimate la 27,43 milioane de lei.S-a obţinut finanţarea, urmează licitaţia pentru atribuirea lucrărilor, care ar trebui să înceapă în maxim trei luni.

 • Palatul Marghiloman va fi restaurat şi va deveni sediu de facultate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Palatul Marghiloman va fi restaurat şi va deveni sediu de facultate

  Primăria Buzău a aflat zilele acestea că este benficiarul unei finanţări de aproape 6 milioane de euro, de la Uniunea Europeană, prin Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Est. Suma acoperă integral investiţia programată în renovarea complexului rezidenţial care i-a aparţinut omului politic Alexandru Marghiloman, fost prim ministru în perioada Primului Război Mondial. Potrivit edililor, clădirea va deveni sediu de facultate, mai pr