Stiri despre margareta sterian

  13 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Liceul de Arte din Buzău, gazda etapei pe regiune a Olimpiadei Naţionale de Interpretare Instrumentală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Liceul de Arte din Buzău, gazda etapei pe regiune a Olimpiadei Naţionale de Interpretare Instrumentală

  Cei mai talentaţi dintre elevii liceelor de artă din sud-estul ţării îşi vor demonstra talentul, în recitaluri instrumentale pe care le vor susţine la Buzău, în acest weekend. În perioada 18-20 martie 2016, Liceul de Arte „Margareta Sterian” va fi gazda Olimpiadei Naţionale de Interpretare Instrumentală pentru clasele III-VIII, etapa regională.

 • Elevi de la 25 de licee din ţară, prezenţi în weekend la Concursul Naţional de Interpretare Instrumentală şi Arte Vizuale „Margareta Sterian”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Elevi de la 25 de licee din ţară, prezenţi în weekend la Concursul Naţional de Interpretare Instrumentală şi Arte Vizuale „Margareta Sterian”

  Peste 1100 de elevi ai liceelor de artă din toată ţara participă, în acest week-end, la Concursul Naţional „Margareta Sterian” , competiţie găzduită de Liceul de artă din Buzău. Ajunsă la a VI-a ediţie, competiţiA oferă posibilitatea elevilor din diferite oraşe ale ţării să se descopere şi să se afirme pe plan artistic.

 • Liceul de Artă „Margareta Sterian”, la ceas aniversar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Liceul de Artă „Margareta Sterian”, la ceas aniversar

  Vineri, Liceul de Artă „Margareta Sterian” din Buzău îmbracă haine de sărbătoare. La aniversarea a 57 de ani de la înfiinţarea instituţiei, sunt programate mai multe manifestări artistice, reunite sub genericul „Arta uneşte generaţii”.

 • FOTO Buzoianca Margareta Sterian, unul dintre cei mai importanţi oameni de cultură ai secolului XX
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Buzoianca Margareta Sterian, unul dintre cei mai importanţi oameni de cultură ai secolului XX

  Margareta Sterian a fost unul dintre marii artişti ai avangardei româneşti, lăsând o amprentă aparte în cultura românească din a doua jumătate a secolului XX. A pictat, a scris şi tradus cărţi din literatura universală. A lăsat moştenire culturii sute de picturi şi lucrări de grafică, numeroase volume de poezie şi proză dar şi o fundaţie care, din 1993, decernează premii pentru creaţie muzeografică şi plastică.

 • Expoziție retrospectivă „Margareta Sterian“ la Ploiești
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Expoziție retrospectivă „Margareta Sterian“ la Ploiești

  Muzeul Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus", din Ploieşti va găzdui joi, 5 aprilie, de la ora 17.00, vernisajul expoziţiei retrospective a pictoriţei Margareta Sterian: „Un mare artist se întoarce".

 • Expoziţie Margareta Sterian la Muzeul de Artă din Timişoara
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Expoziţie Margareta Sterian la Muzeul de Artă din Timişoara

  Timişorenii pasionaţi de artă sau cei care pur şi simplu sunt curioşi să vadă cum arată unul dintre cele mai elegante muzee din Vestul ţării sunt aşteptaţi la o expoziţie inedită, semnată de marea artistă Margareta Sterian.

 • Grafică de Margareta Sterian la Timişoara
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Grafică de Margareta Sterian la Timişoara

  În Muzeul de Artă din capitala Banatului s-a inaugurat, la finele lunii noiembrie, Sala Barocă. La o distanţă de doar câteva zile, a avut loc vernisajul unei expoziţii-eveniment.

 • Culorile Margaretei Sterian
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Culorile Margaretei Sterian

  Opera Marii Doamne a „Generaţiei ‘27“ este păstrată vie în memoria iubitorilor de artă prin munca neobosită a moştenitorului său devotat. Încă o necesară apariţie din seria de restituiri a marii artiste Margareta Sterian (1897-1992) este oferită, de această dată, de Editura Muzeului de Artă din Timişoara.

 • Vă mai amintiţi de... Margareta Sterian
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vă mai amintiţi de... Margareta Sterian

  Pictoriţa şi scriitoarea Margareta Sterian s-a născut la 16 martie 1897, în Buzău. La Şcoala Evanghelică din Bucureşti, unde a urmat cursurile liceale, l-a avut ca profesor de română pe Ioan Slavici. A studiat apoi la Paris pictura, arta decorativă şi istoria artei la Academia Ranson şi la École du Louvre. 

Modifică Setările