Stiri despre maresal antonescu

  6 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Luni, 4 noiembrie, Adevărul îţi prezintă „Mareşalul Antonescu. Un dictator nefericit” – general Ion Gheorghe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Luni, 4 noiembrie, Adevărul îţi prezintă „Mareşalul Antonescu. Un dictator nefericit” – general Ion Gheorghe

  Titlul „Mareşalul Antonescu. Un dictator nefericit”, autor generalul Ion Gheorghe, ataşat militar şi ambasador al României la Berlin (1940-1944), va fi distribuit în împreună cu ziarul Adevărul luni, 4 noiembrie, la toate centrele de difuzare a presei. Pachetul ziar şi carte va costa 16,99 lei şi se va putea găsi la chioşcuri timp de două săptămâni de la data apariţiei, în limita stocului disponibil.

 • Cum erau persecutaţi
evreii în România în cel de-Al Doilea Război Mondial. Cazul comunităţii însemnate din Piteşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum erau persecutaţi evreii în România în cel de-Al Doilea Război Mondial. Cazul comunităţii însemnate din Piteşti

  Peste 400 de evrei care locuiau la Piteşti au avut mult de suferit şi au fost persecutaţi în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial şi în special în perioada statului naţional legionar (septembrie 1940 - februarie 1941). Arhivistul argeşean Aurel Radu a strâns mai multe informaţii pe blogul Istorie Locală legat de persecutarea evreilor din Piteşti.

 • Pogromul de la Bucureşti din 1941, descris de un spion
britanic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pogromul de la Bucureşti din 1941, descris de un spion britanic

  Între 21-23 ianuarie 1941, la Bucureşti a fost o revoltă legionară, condusă de Horia Sima, împotriva „Conducătorului”, generalul Ion Antonescu. În aceleaşi zile, legionarii au iniţiat şi condus cel mai mare şi mai violent pogrom împotriva evreilor din istoria Munteniei. Ivor Porter, un agent britanic aflat atunci la Bucureşti, a descris teribilul pogrom în cartea sa ”Operaţiunea Autonomous”.

 • Institutul Elie Wiesel vrea schimbarea
denumirii unui liceu din Argeş
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Institutul Elie Wiesel vrea schimbarea denumirii unui liceu din Argeş

  Institutul Elie Wiesel făcut recent cereri Ministerului Afacerilor Interne de schimbare a denumirii unor străzi şi instituţii de învăţământ pe motivul colaborării personalităţilor în cauză cu mişcările antisemite. Unul dintre obiectivele vizate este Liceul Tehnologic „I.C. Petrescu” din comuna argeşeană Stâlpeni, ce poartă numele unui fost secretar de stat din Guvernul mareşalului Ion Antonescu.

 • Mihai Antonescu, un geniu al Propagandei?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mihai Antonescu, un geniu al Propagandei?

  Datele de Istorie spun: Mihai Antonescu, născut în comuna Nucet, judeţul Dâmboviţa, la 18 noiembrie 1904, mort la 1 iunie 1946, împuşcat în Valea Piersicilor, Jilava, a fost între anii 1941-1944 ministru al Propagandei Naţionale, ministru al Afacerilor Străine, vicepreşedinte al Consiliului de Miniştri şi, în absenţa Mareşalului Ion Antonescu,  preşedinte ad-interim al Consiliului de Miniştri.

Modifică Setările