Stiri despre marcello mottadelli

  11 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Rigoletto şi ultimii bufoni de la Opera Naţională
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rigoletto şi ultimii bufoni de la Opera Naţională

  Ultimul spectacol de operă al anului, Rigoletto, a fost o tentaţie căreia nu i-am putut rezista. Pur şi simplu producţia lui Stephen Barlow este un magnet care atrage public nou şi tânăr către Operă.

 • Debuturi şi oaspeţi la
Opera bucureşteană (II)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Debuturi şi oaspeţi la Opera bucureşteană (II)

  Sub acelaşi generic, notez alte evenimente ale primei scene lirice naţionale, înscrise în cadrul preocupărilor manageriale constante de primenire a distribuţiilor, inclusiv prin invitarea de artişti români care îşi desfăşoară activitatea în străinătate. Reuşita a fost deplină.

 • Secvenţe lirice
bucureştene, „Boema” şi „Rigoletto”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Secvenţe lirice bucureştene, „Boema” şi „Rigoletto”

  Am mers la cele două spectacole, stimulat de distribuţii tinere şi de un oaspete străin. În prima privinţă, este clar că managementul Operei Naţionale Bucureşti se orientează către întinerirea afişului, în măsura în care vocalitatea rolurilor se pretează abordării de către unii cântăreţi aflaţi la începuturile carierelor, demersuri de multe ori riscante dar, dacă sunt precaut gândite, funcţionează şi atrag.

 • Final de aprilie la
Opera din Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Final de aprilie la Opera din Bucureşti

  După scurta vacanţă de Paşti, stagiunea primei scene lirice naţionale continuă în forţă, cu dorita cadenţă de spectacole săptămânale. Imediat după cele trei zile de Sărbători Pascale, au urmat operă şi balet în patru seri, continuate cu cinci seri de afişe similare, în ultimele şapte zile ale lunii. O regularitate care sper să continue în mai şi iunie, chiar cu completări faţă de programul parţial publicat.

 • Recviemul de Verdi in
memoriam Stelian Olariu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Recviemul de Verdi in memoriam Stelian Olariu

  În Joia Mare a Sfintelor Paşti, Opera Naţională Bucureşti a adus prinosul său de recunoştinţă memoriei uneia dintre cele mai mari personalităţi ale sale din toate timpurile, maestrul Stelian Olariu, de peste cinci decenii şi jumătate dirijor al Corului, stins din viaţă la început de an.

 • „Bal mascat”, producţie
nouă la Opera bucureşteană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Bal mascat”, producţie nouă la Opera bucureşteană

  Pe prima scenă lirică naţională, vâltoarea montărilor noi continuă. Deviza „Luna şi premiera” pare să fie urmărită cu obstinaţie. Două opere, două operete, două balete în numai şase luni ale unei stagiuni deschise cu gale strălucitoare, lirice şi de dans!

 • La Opera din Bucureşti,
soprana Sumi Jo
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La Opera din Bucureşti, soprana Sumi Jo

  Cel puţin în materie de solişti invitaţi, în actuala stagiune, „sfânta scândură” a scenei din Splai s-a dovedit foarte primitoare.

 • Premieră la Operă cu
„Bărbierul din Sevilla”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Premieră la Operă cu „Bărbierul din Sevilla”

  A fost, de fapt, prima montare nouă a stagiunii 2016-2017. „Văduva veselă”, anterior prezentată, conta drept producţie a Operei Naţionale Române Iaşi, la care compania bucureşteană a avut rolul de partener. Cum şi de ce s-a ales chiar „Bărbierul” rossinian, în condiţiile în care exista spectacolul de repertoriu care nu deranja (alte titluri cu regii prăfuite sunt susceptibile de a avea viziuni noi), contează mai puţin.

 • „Bărbierul din Sevilla” cu „balast” şi... fără
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Bărbierul din Sevilla” cu „balast” şi... fără

  Aşteptată cu un interes aparte, prima nouă montare a stagiunii Operei Naţionale - Bărbierul din Sevilla de Rossini - a avut toate „ingredientele” unei producţii menite să trezească o curiozitate specială pentru că partitura se numără printre preferinţele constante ale publicului.

 • Deschidere strălucită
a stagiunii Operei bucureştene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Deschidere strălucită a stagiunii Operei bucureştene

  Mai întâi a fost conferinţa de presă, cu participarea noilor personalităţi dirigente ale primei scene lirice a ţării, managerul - director   general interimar Beatrice Rancea, coordonatorii muzical şi de balet dirijorul Marcello Mottadelli şi coregraful Renato Zanella.

 • „Simon Boccanegra“, premieră la Opera Română Craiova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Simon Boccanegra“, premieră la Opera Română Craiova

  Ambiţiile managerului scenei lirice din Bănie, Antoniu Zamfir, sunt mari. S-au evidenţiat pe parcursul puţinilor ani de când conduce instituţia. Mai întâi a obţinut schimbarea denumirii din „teatru liric” în Opera Română Craiova, pentru prima dată în istorie. Apoi, obligat de onorarea proaspetei titulaturi, a refrişat repertoriul cu producţii noi din literatura universală de gen.

Modifică Setările