Stiri despre marcel top

  5 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • O dată-n viaţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O dată-n viaţă

  Nu mi se întâmplă prea des să plec de la spectacole, oricât de nedătătoare de satisfacţii ar fi ele. Iar atunci când am luat decizia să plec, aceasta a fost urmată, firesc, de interdicţia autoimpusă de a nu mă pronunţa în scris despre ceea ce am văzut doar parţial. Cu toate că ştiu foarte bine că rare sunt situaţiile în teatru în care ceva ce începe prost se redresează radical pe parcurs şi ajunge să se termine chiar bine.

 • FOTO Woyzeck à la Oaş
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Woyzeck à la Oaş

  De ce oşenii sunt mai agresivi decât alţi locuitori din Nord? Este întrebarea de la care pornea antropologul Nicoară Mihali într-un recent grupaj de articole din revista „Cultura”. S-ar zice că predilecţia de a rezolva tranşant lucrurile (cu ajutorul cuţitului, de exemplu) nu e o întrebare care să-l preocupe doar pe Nicoară Mihali, ci şi pe regizorul Marcel Ţop.

 • Prea mult
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prea mult

  E în afara oricărui dubiu că laconismul figurează printre principalele însuşiri ale dramei „Woyzeck“. Poate că tocmai el e cel ce îi garantează modernitatea. El e cel ce face ca piesa neterminată a lui Georg Büchner să fie deopotrivă un text straniu şi provocator ce îţi dă sentimentul că, oricât de atent ai fost atunci când l-ai citit sau l-ai recitit, ceva totuşi ţi-a scăpat şi că o nouă lectură este oricând binevenită.

Modifică Setările