Stiri despre maramures

  3628 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Judeţ cu judeţ: Două femei din Maramureş au murit după ce au mâncat ciuperci otrăvitoare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Judeţ cu judeţ: Două femei din Maramureş au murit după ce au mâncat ciuperci otrăvitoare

  Aproape 700 de persoane cumpără zilnic alimente de la cele două magazine cu produse ungureşti deschise de curând în Arad. Judecătoria Caransebeş a prelungit cu 60 de zile mandatul de arestare al lui Cristian Ungur, care a rănit patru persoane.  Aproximativ 14.000 de doze de vaccin împotriva gripei porcine au expirat în frigiderele Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara.

 • Moartea şi dracii, atracţia expoziţiei de măşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moartea şi dracii, atracţia expoziţiei de măşti

  Liceenii prezenţi la vernisajul expoziţiei de măşti maramureşene de la Muzeul Judeţean de Istorie au fost atraşi mai mult de figurile înfricoşătoare, reprezentând moartea şi dracii.

 • A sărit pe geam cu o umbrelă deschisă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A sărit pe geam cu o umbrelă deschisă

  Marius, un băiat în vârstă de 9 ani din Baia Mare, a căzut ieri de la etajul al treilea al blocului în care locuieşte, după ce a sărit pe geam cu o umbrelă deschisă, aşa cum a văzut că o fac eroii din desenele animate.

 • „În Bucureşti lumea nu se hodineşte!“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „În Bucureşti lumea nu se hodineşte!“

  Gospodina Iulia Corău frământă aluatul de pâine la târgul din Parcul Naţional. Ea spune despre bucureşteni că sunt grăbiţi, iar Bucureştiul - un oraş aglomerat.

 • Peţitul, un obicei ţinut cu greu în viaţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Peţitul, un obicei ţinut cu greu în viaţă

  Tradiţionaliştii sunt singurii care mai respectă obiceiurile de nuntă de altădată. Cum arată acum peţitul şi cât din el mai e autentic? Cererile în căsătorie moderne se fac într-o ţară străină sau prin SMS. Totuşi, în unele sate se păstrează şi acum cu sfinţenie tradiţiile legate de peţit şi de nuntă.

 • Colonia de chinezi din Maramureş
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Colonia de chinezi din Maramureş

  34 de asiatici au venit la muncă în oraşul Ulmeni în urmă cu un an, iar săptămâna trecută şi-au prelungit şederea în România. Chinezii au ajuns în Ardeal după ce Gheorghe Covaciu i-a angajat la fabrica de jeanşi „Working Blue“ din Ulmeni.

 • Vineri se dă startul „Cupei de vară” la şah
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vineri se dă startul „Cupei de vară” la şah

  În perioada 23-24 iulie copiii cu vârste cuprinse între 8 şi 16 ani, care ştiu să joace şah au ocazia să participle la prima ediţie a Cupei de Vară la şah, organizată de Direcţia Judeţeană pentru Tineret Mamureş şi Clubul Sportiv “Tinere Speranţe” Baia Mare.

 • Reportaj: Schi în miez de vară, la Cavnic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reportaj: Schi în miez de vară, la Cavnic

  Prima pârtie artificială din România, realizată dintr-un polimer special, a fost inaugurată la sfârşitul săptămânii trecute în staţiunea Cavnic, din Maramureş. Cornel Poenaru (48 de ani) a investit peste 100.000 de euro în realizarea unei pârtii speciale de 100 de metri lungime şi 21 de metri lăţime.

 • Coroniţe cu 1.500 de frunze pentru fecioare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Coroniţe cu 1.500 de frunze pentru fecioare

  Vaselena Benzar este singura femeie din Poienile de sub Munte care mai împleteşte cununile tradiţionale pentru tinere. Turişti din toată Europa vin să vadă nunţile tradiţionale din zonă, unde miresele poartă costume populare şi cununile împletite cu atâta migală.

 • Judeţ cu judeţ:Aproape 300 de persoane din judeţul Alba îşi vor pierde locurile de muncă în această lună
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Judeţ cu judeţ:Aproape 300 de persoane din judeţul Alba îşi vor pierde locurile de muncă în această lună

  Patriarhul României a primit, ieri, titlul de cetăţean de onoare al Braşovului. Copii din toată ţara sunt aşteptaţi să se înscrie la tabăra gratuită de baschet de la Sfântu Gheorghe. La Serviciul Paşapoarte Maramureş se va deschide luni un ghişeu special pentru copii. Dunărea a scăzut ieri cu 97 de centimetri la Turnu Măgurele şi cu 81 de centimetri la Zimnicea.

 • A venit de la capătul lumii să fie violată în Maramureş
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A venit de la capătul lumii să fie violată în Maramureş

  O australiancă în vârstă de 15 ani a reclamat la poliţie că a fost violată de un tânăr din satul Breb. Catherine Grace, venită cu părinţii să viziteze Maramureşul, a reclamat săptămâna trecută că a fost violată de un tânăr din satul Breb.

 • Aeroportul clujean, blocat patru ore (UPDATE)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aeroportul clujean, blocat patru ore (UPDATE)

  Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca a fost blocat azi-noapte timp de patru ore. Din cauza unei defecţiuni la instalaţia de balizaj, toate aeronavele au fost redirecţionate între orele 23.00- 3.00 spre alte aeroporturi din ţară, de unde pasagerii au fost transportaţi la destinaţie cu autocarele.

 • Cordunenii pleacă în Maramureş
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cordunenii pleacă în Maramureş

  Procesul clanului Corduneanu, care este cercetat pentru şantaj, înşelăciune, spălare de bani şi trafic de persoane nu va fi judecat la Iaşi.

 • Cozi la slănina şi palinca din Maramureş
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cozi la slănina şi palinca din Maramureş

  La Târgul Meşterilor Populari, participă în premieră şi producători de bucate tradiţionale. Alături de slana, cârnaţii şi alte delicatese afumate din Maramureş, la mare căutare sunt brânzeturile din zona Braşovului şi palinca de prune din Ardeal.

 • Clubul devoratorilor de TV
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Clubul devoratorilor de TV

  Actorul care îl interpretează pe Stiven în serialul „State de România“, difuzat la ProTV de luni până joi, de la ora 22.15, a ales ţinutul Maramureşului pentru ultima sa vacanţă. Sighetu-Marmaţiei a fost oraşul-gazdă pentru cei trei turişti, Octavian Strunilă, logodnica lui, Oana, şi fetiţa acestora de numai cinci luni, Maria Equazella.

 • Produsele tradiţionale îşi fac loc în hipermarket
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Produsele tradiţionale îşi fac loc în hipermarket

  Producătorii tradiţionali vor putea să-şi vândă marfa în standuri special amenajate în marile magazine, potrivit unei decizii a retailerilor şi a Autorităţii Sanitare Veterinare. Românii care preferă gustul produselor tradiţionale româneşti din Banat sau din Maramureş le vor cumpăra din magazinul de lângă casă, nu doar de la târgurile de profil.

 • Meteo:Ploaie în averse
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Meteo:Ploaie în averse

  La noi, presiunea va scădea uşor, îndeosebi în cursul nopţii, şi va ajunge la valori normale, iar un front atmosferic va aduce nebulozitate accentuată şi ploi pe arii relativ extinse, însoţite de descărcări electrice şi de intensificări de scurtă durată ale vântului.

 • „Iepuraş“ pentru primarul Anghel: o lună de libertate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Iepuraş“ pentru primarul Anghel: o lună de libertate

  Fost primar al municipiului Baia Mare, Cristian Anghel a fost eliberat. Tribunalul Maramureş a decis, ieri, amânarea cu 30 de zile a executării pedepsei de doi ani şi şase luni de închisoare cu executare la care fusese condamnat pentru corupţie de către judecătorii Curţii de Apel Cluj.

 • Ioan Tătăran vinde clujenilor horincă şi silvoiţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ioan Tătăran vinde clujenilor horincă şi silvoiţă

  Băimăreanul organizează la Cluj, de două ori pe lună, un târg cu produse tradiţionale maramureşene. Ioan Tătăran i-a făcut pe mulţi clujeni să devină dependenţi de silvoiţă, cârnaţi de casă afumaţi şi horincă.

 • Nasturii honvezilor şi grofilor, expuşi în Maramureş
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nasturii honvezilor şi grofilor, expuşi în Maramureş

  Nasturii de la Muzeul de Istorie din Cluj vor fi „vedetele“  expoziţiei „Joc cu nasturi” de la Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie din Baia Mare. Aproximativ 50 de nasturi, piese de muzeu datând din Evul Mediu, până în prezent, vor putea fi văzuţi la Baia Mare, într-o expoziţie inedită.

 • Maramureş, locul unde oamenii au oprit timpul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Maramureş, locul unde oamenii au oprit timpul

  Obiceiuri moştenite din tată în fiu, bătrâni primitori şi îndeletniciri vechi - iată ce puteţi descoperi în satele vechi din Maramureş. Merită să petreceţi câteva zile în aceste locuri peste care secolul XXI nu a apucat să-şi lase amprenta!

 • Amu’ vor versuri de criză pe cruce
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Amu’ vor versuri de criză pe cruce

  În Cimitirul Vesel apar epitafuri care fac referire la recesiune. Plini de umor, bătrânii din Săpânţa, Maramureş, îşi comandă cruci pe care să fie sculptate greutăţile îndurate, mai ales în ultima perioadă.

 • Colind în Maramureş
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Colind în Maramureş

  Mai mulţi copii în costume populare i-au urat gazdei cele bune pentru noul an şi se pregătesc să primească nuci, covrigi şi pite.

 • VIDEO Colinde cu Ştefan Hruşcă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Colinde cu Ştefan Hruşcă

  Artistul susţine la acest sfârşit de an cel mai amplu turneu al său. Ştefan Hruşcă (52 de ani) va aduce ma­gia colindelor din Maramureş în specta­colul pe care îl va susţine mâine-seară, la Sala Polivalentă.

 • Consiliul Concurenţei a intrat în pâine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Consiliul Concurenţei a intrat în pâine

  Un număr de 48 de firme din domeniul panificaţiei din judeţele Vrancea şi Maramureş au fost amendate pentru constituirea de carteluri pe piaţa pâinii.

Modifică Setările