Stiri despre manuale de religie

  14 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Fanatismul nostru cel de toate zilele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fanatismul nostru cel de toate zilele

  Mulţi cred că fanatismul islamic este, în momentul de faţă, cel mai primejdios pentru stabilitatea lumii. Aşa cum era, cu două decenii şi jumătate în urmă, fanatismul ideologic comunist. Sau, acum trei sferturi de secol, fanatismul nazist. Nimeni nu se mai îndoieşte că holocaustul şi gulagul sunt responsabile în secolul XX de peste 100.000.000 de morţi, inclusiv aceia din Al Doilea Război Mondial.

 • Ora de Religie. Biserica vrea Religie de calitate mai bună
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ora de Religie. Biserica vrea Religie de calitate mai bună

  Biserica pare că a înţeles criticile aduse de societatea civilă în ultimele săptămâni şi a anunţat că până la toamnă va schimba manualele de la ora de Religie la care vor adăuga şi variante digitale.

 • Mircea Flonta: Etica, alternativă la predarea religiei în şcoli?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mircea Flonta: Etica, alternativă la predarea religiei în şcoli?

  Într-o discuţie despre propunerea ca predarea religiei în şcoli să fie înlocuită cu predarea eticii în şcoli trebuie să distingem principiile şi reglementările legislative, inclusiv pe cele care ţin de Constituţie. Principiile sînt cele care ne permit să judecăm reglementările legislative.

 • Noile manuale de religie, pe „masa” societăţii civile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noile manuale de religie, pe „masa” societăţii civile

  Reprezentanţii Asociaţiei Secular-Umaniste din România (ASUR), împreună cu reprezentanţii altor nouă asociaţii, au adresat Ministerului Educaţiei Naţionale o scrisoare deschisă, prin care solicită implicarea societăţii civile în procesul de evaluare a conţinutului noilor manuale şcolare, pentru a evita ca atitudini discriminatorii sau antiştiinţifice să ajungă în materialele educaţionale.

 • Credinţă, evoluţie şi armonie într-o lume a lăcomiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Credinţă, evoluţie şi armonie într-o lume a lăcomiei

  A vorbi despre acorduri ştiinţifice integrate în manualele de religie înseamnă să pui paie pe foc şi să deschizi calea dezbaterilor şi polemicilor. Asta la microscară, pentru că la macroscară realizez mai mult ca oricând cum s-a scris istoria şi cum s-au iscat marile bătălii religioase.

 • DEZBATERE Cum vor arăta noile manuale de religie pentru clasele primare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  DEZBATERE Cum vor arăta noile manuale de religie pentru clasele primare

  Din toamnă, elevii de clasa I şi a II-a ar urma să înveţe religia mai practic, prin insuflarea de valori şi atitudini pozitive, şi interactiv, prin manuale digitale. Specialiştii susţin însă că au fost excluse o parte din culte şi că se menţine monopolul ortodox.

 • Manualele de religie ar trebui să fie în acord cu informaţiile ştiinţifice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Manualele de religie ar trebui să fie în acord cu informaţiile ştiinţifice

  Recent, am aflat că a fost întrunire mare pentru stabilirea unor acorduri între reprezentanţii principalelor  culte din ţară şi Ministerul Educaţiei în privinţa stabilirii condiţiilor de elaborare a manualelor de religie pentru clasele a I-a şi a II-a. Nimic rău în asta aş zice la prima vedere, doar că se vrea ca până la toamnă să se elaboreze manuale pentru 11 culte religioase.

 • Pericolul predării religiei în şcoli!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pericolul predării religiei în şcoli!

  În ciuda controverselor din societatea românească în privinţa predării disciplinei Religie în şcoli şi a modului în care se face această predare, Ministerul Educaţiei Naţionale parcă ţine morţiş să creeze tot mai multă nemulţumire şi neînţelegere privind această latură educaţională extrem de sensibilă pentru oameni.

 • Patriarhia Română cere Ministerului Educaţiei să intervină în disputa privind manualele de religie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Patriarhia Română cere Ministerului Educaţiei să intervină în disputa privind manualele de religie

  Patriarhia Română solicită Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului să intervină pentru a clarifica condiţiile prevăzute de lege pentru predarea religiei în şcolile publice, în condiţiile în care o campanie demarată de Asociaţia Secular-Umanistă din România (ASUR), în 12 septembrie, avertizează profesorii că, dacă nu au acordul părinţilor pentru ora de religie, riscă să se aleagă cu dosare penale pentru abuz în serviciu.

 • FOTO Ministerul Educaţiei, somat să retragă manualele de religie care promovează „intoleranţa religioasă”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Ministerul Educaţiei, somat să retragă manualele de religie care promovează „intoleranţa religioasă”

  Asociaţia Secular Umanistă din România (ASUR) cere Ministerului Educaţiei să retragă ”de urgenţă” din catalogul oficial manualele de religie care promovează ”intoleranţa religioasă” şi care îi agresează psihic pe copii prin repetarea obsesivă a temelor despre ”păcat”, ”iad” şi ”diavoli”, inducându-li-se ideea că nerespectarea cu stricteţe a ”poruncilor” îi condamnă la ”osânda veşnică”.

 • Regional: Religia uitată din gimnaziu!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regional: Religia uitată din gimnaziu!

  De ani de zile, şcolile n-au mai primit manuale pentru obiectul de studiu Religie. Oficialii Inspectoratelor Şcolare spun că motivul este lipsa fondurilor pentru achiziţia acestor manuale, dar că o parte din vină o au şi bibliotecarii din şcoli care nu au cerut astfel de materiale didactice.

 • Galaţi: Religia uitată din gimnaziu!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Galaţi: Religia uitată din gimnaziu!

  De ani de zile, şcolile n-au mai primit manuale pentru obiectul de studiu Religie. Oficialii Inspectoratului Şcolar spun că motivul este lipsa fondurilor pentru achiziţia acestor manuale, dar că o parte din vină o au şi bibliotecarii din şcoli care nu au cerut astfel de materiale didactice.

Modifică Setările