
Mâncarea viitorului: Ce am putea ajunge să mâncăm până în 2050? Fructe de pandanus sau banane false
Oamenii de ştiinţă au întocmit o listă cu plante mai puţin cunoscute care ar putea fi în meniu până în 2050, scrie BBC.
Oamenii de ştiinţă au întocmit o listă cu plante mai puţin cunoscute care ar putea fi în meniu până în 2050, scrie BBC.
Turiştii români care îşi petrec concediile anual în Grecia nu le recomanda celor care merg pentru prima dată în această ţară să opteze pentru sistemul all inclusive. Argumentele lor sunt solide şi suficient de convingătoare.
Pelerinajul a început cu patru persoane, din care una a fost nevoită să renunţe, dar mai mulţi preoţi şi-au manifestat dorinţa de a se alătura, pe parcurs.
Camilla, ducesa de Cornwall, ar putea să-şi asigure cea mai bună masă la oricare dintre cele mai bune restaurante din lume. Ttotuşi, ea a dezvăluit că are o pasiune pentru mâncărurile mai simple, precum fasolea pe pâine prăjită sau plăcintele congelate.
Românii continuă să fie atraşi de Grecia ca de un magnet, iar începând cu 1 mai tot mai mulţi turişti aleg această destinaţie. Preţurile au crescut, aşa că românii trebuie să scoată mai mulţi bani din buzunar.
Litoralul grecesc a fost ales de mulţi turişti români de 1 mai, iar unii dintre ei au rămas mai multe zile, pentru un mini concediu. Unul dintre turiştii români a explicat ce s-a schimbat şi din ce perspectivă faţă de anii anteriori.
Un utilizator român a efectuat cel puţin 10 tranzacţii cu Revolut, în această perioadă, realizând plăţi în valoare de aproximativ 975 RON (sumă medie/ utilizator).
O asociaţie pentru protecţia animalelor din Galaţi, „Ajutaţi-l pe Lăbuş“, ajută animalele din Ucraina, victime ale războiului. Este vorba de sute de animale din Izmail şi Odesa, unele cu stăpân, altele abandonate de stăpânii lor, care au fost nevoiţi să fugă din calea bombardamentelor.
Bolnavii Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi au primit, în meniul de la spital, bucate tradiţionale de Paşti – ouă roşii, friptură şi cozonac, cu condiţia ca starea de sănătate să le permită consumarea acestor alimente.
Cetăţenii ruşi cheltuiesc în medie 40% din venitul lor disponibil pe alimente - de aproximativ două ori mai mult decât înainte de războiul dintre Rusia şi Ucraina, a declarat pentru Reuters directorul biroului de legătură cu Rusia al agenţiei ONU pentru alimente, potrivit Hotnews.
Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au controlat blocurile alimentare de la trei spitale din Bucureşti şi au găsit mai multe nereguli, printre care produse expirate, oale şi tigăi cu uzură avansată, pereţi cu tencuiala căzută, frigidere cu rugină. Echipele de control au închis temporar două cantine şi au oprit serviciul de catering pentru a treia unitate medicală, până la remedierea deficienţelor.
Producătorul de bere artizanală Pravda, cu sediul într-o zonă populară de la periferia oraşului Liov, a iniţiat producerea de cocktailuri Molotov, hrană pentru cei care au fugit din calea războiului şi confecţionarea unor tricouri pentru strângerea de fonduri pentru trupele armate ucrainene.
Aproape 400.000 de mii de oameni sunt blocaţi în adăposturile subterane din oraşul Mariupol, bombardat continuu de forţele ruseşti. Civilii se protejează de atacuri, dar sunt supuşi unor alte riscuri. Unii rămân fără mâncare, iar alţii au nevoie de ajutor medical urgent.
O ursoaică cu pui a intrat marţi, 1 martie, în oraşul Slănic Moldova din judeţul Bacău. Oamenii i-au filmat de la balconul blocului unde locuiau, în timp ce urşii căutau de mâncare la ghenele de gunoi.
În a doua zi de război în Ucraina, sute de cetăţeni, în special femei, copii şi bărbaţi cu vârsta peste 60 de ani, au trecut Vama Siret şi au intrat în România pentru a fi în siguranţă. După frontieră, pe teritoriul ţării noastre, ucrainenii au fost întâmpinaţi de oameni simpli, voluntari şi autorităţi, care le-au oferit mâncare, ceai cald şi transport gratuit în ţară şi în străinătate.
Un bărbat din Tecuci, aflat în stare de ebrietate, a intrat într-un fast-food şi a cerut de mâncare, fără să plătească. Deoarece a fost refuzat, individul, în vârstă de 22 ani a făcut scandal, sărind la bătaie.
Un bărbat din Alba condamnat în 2017 la 10 ani de închisoare după ce şi-a ucis soţia în bătaie vrea să fie liberat condiţionat din penitenciar, însă judecătorii i-au respins solicitarea.
Antrenorul Germaniei s-a plâns că nu există catering cu mâncare caldă în afara satului olimpic, la Beijing, în timpul competiţiilor de la Jocurile Olimpice care se desfăşoară în aceste zile. Acesta a precizat că sportivii pot primi în afara satului olimpic doar „chipsuri, nuci şi ciocolată”.
Un livrator de mâncare din Bucureşti a fost prins drogat la volan, noaptea trecută, într-o razie a poliţiştilor, relatează Antena 3. După ce i-a fost suspendat permisul, livratorul a avut o rugăminte neobişnuită pentru agenţii de la Rutieră. Şoferul le-a cerut poliţiştilor să se grăbească pentru că se răceşte mâncarea şi clientul îi va face reclamaţie.
Alina Vandenberghe spune că la început salariul nu-i ajungea nici măcar pentru mâncare şi chirie. A riscat şi a vândut tot ce avea pentru a deveni antreprenor şi a meritat, dovadă că în doar şase ani a clădit o companie uriaşă, estimată azi la un miliard de dolari. Azi îi sunt clienţi aproape toate marile companii tech.
Oamenii cu venituri mici şi medii resimt cel mai mult majorările de preţuri la produse. În perioada următoare, românii vor fi obligaţi să plătească mai mult pentru alimentele de bază. Valul de scumpiri vine pe fondul majorării costului la gaz şi electricitate.
Un raport oficial al Uniunii Europene arată că scăderea speranţei de viaţă a românilor în pandemie este dublă faţă de media europeană. Dr. Alexandru Nechifor explică pentru „Adevărul” principalele cauze care au dus la acest lucru, între care, alimentaţia nesănătoasă şi consumul excesiv de alcool.
Despre diabet, o afecţiune larg răspândită, circulă multe mituri. Medicul Vasi Rădulescu, cel care a întemeiat o adevărată comunitate căreia îi împărtăşeşte informaţii avizate din domeniul sănătăţii, a luat în discuţie patru dintre ele.
Tot mai mulţi ucraineni trec graniţa în România, prin Punctul de trecere a Frontierei Siret, ca să facă cumpărături. Situaţia a fost sesizată de mai mulţi suceveni care au arătat că i-au auzit vorbind în ucraineană la casele de marcat din hipermarketuri.
Gospodăriile din România au rămas în 2020 pe primul loc în Uniunea Europeană după ponderea ocupată de cheltuielile pentru alimente şi băuturi non-alcoolice în totalul cheltuielilor de consum, arată datele publicate luni de Eurostat.
Moderaţia trebuie să caracterizeze masa de Sărbători, ne sfătuiesc medicii, pentru a nu ajunge la spital cu probleme digestive.
Crăciunul e un moment de sărbătoare, de poveste, de linişte. Sau, cel puţin, asta îţi doreşti să fie în fiecare an când te trezeşti în mijlocul unor adevărate dispute în familie sau cu prietenii privind felul în care sărbătoriţi.
Copiii care erau lăsaţi de părinţi în grija educatoarelor din creşele ploieştene mâncau musaca fără carne, paste fără brânză, iar copan de pui „nu văzuseră” de la începutul anului.
Toţi o strigă „mama Cornelia“ pe cea care îi hrăneşte de aproape 5 ani. Sute de copii sărmani din Călăraşi au găsit alinare în mâncărurile delicioase preparate la Centrul Speranţa din Obor. În unul dintre cele mai sărace cartiere ale oraşului, pentru câteva ore copiii sunt fericiţi.
În România sunt astăzi de două ori mai mulţi copii obezi decât cu 10 ani în urmă, însă vestea bună este că genetica nu joacă un rol atât de important pe cât se credea. Unde greşesc părinţii şi ce este de făcut - a explicat dr. Mihai Craiu.