Stiri despre management

  193 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • ABC-ul şedinţei perfecte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ABC-ul şedinţei perfecte

  Şedinţele pot fi eficiente dacă sunt luaţi în considerare anumiţi factori: scopul lor, durata şi numărul de participanţi. Unii manageri spun că nu există şedinţa perfectă. Trainerii de resurse umane îi contrazic însă. Dacă ştii ce vrei, obţii cu siguranţă rezultatul dorit. În mai puţin timp şi cu mai puţin efort.

 • Portret-Răzvan Vlasiu îi ajută pe fermierii mureşeni să obţină fonduri europene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Portret-Răzvan Vlasiu îi ajută pe fermierii mureşeni să obţină fonduri europene

  Tânărul este consultant regional pe întreg judeţul Mureş în cadrul programului Rural Manager, prin care se încurajează implicarea tinerilor în agricultură. Atras de economie şi absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul UBB Cluj Napoca, Răzvan a decis să se implice în proiectele de finanţare şi educare managerială a tinerilor antreprenori din agricultură.

 • Evaluarea, o „sperietoare“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Evaluarea, o „sperietoare“

  Acum doi ani, procesul anual de evaluare putea să-ţi aducă o creştere de salariu, o promovare sau, în cel mai rău caz, o reconfirmare pe poziţie. Astăzi poate fi primul pas spre concediere. Bine văzute în anii anteriori recesiunii, evaluările performanţelor profesionale ale angajaţilor au ajuns adevărate „instrumente de tortură“.

 • “Angajaţii-problemă” apar acolo unde există “şefi-problemă”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  “Angajaţii-problemă” apar acolo unde există “şefi-problemă”

  Carmen Cîciu (34 de ani) şi Raluca Stroescu (31 de ani) au murit în martie 2010, respectiv, aprilie 2007 - acestea sunt cele două cazuri extreme de surmenaj fizic şi psihic cauzat de munca excesivă la serviciu, care au atras atât atenţia presei, cât şi a autorităţilor din România. La cealaltă extremă se află angajaţii, al căror nume nu apare în paginile ziarelor, dar care sunt acuzaţi de ineficienţă, incompetenţă şi de es

 • Pentru a face rost de bani, un student a ameninţat cu cuţitul vânzătoarea unui ABC
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pentru a face rost de bani, un student a ameninţat cu cuţitul vânzătoarea unui ABC

  Tânărul şi-a mascat identitatea cu ajutorul unei căciuli, respectiv al unui fular, şi a intrat în magazin cu scopul de a lua toţi banii din încasări. Deşi a fost ameninţată cu un cuţit, femeia nu s-a pierdut cu firea şi i-a arătat studentului camerele de luat vederi ale localului. Tânărul a luat-o la fugă fără niciun ban.

 • Raluca Creţu Dinamism pentru Bruxelles
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Raluca Creţu Dinamism pentru Bruxelles

  Pasiunea pentru management şi politică o are încă din copilărie, când tânăra administra sub supravegherea părinţilor fondurile familiei.

 • Managerii de resurse umane, experți în aplanarea conflictelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Managerii de resurse umane, experți în aplanarea conflictelor

  Specialișții în resurse umane au învățat noi tehnici de a aplana conflictele dintre angajați și angajatori. La Oradea s-a înființat o școală de specialiști în resurse umane, după ce Facultatea de Științe Economice a constatat că majoritatea firmelor din Bihor se plâng de lipsă de experți în domeniu.

Modifică Setările