Stiri despre management

  193 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Din nou despre managerii lui Ceauşescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Din nou despre managerii lui Ceauşescu

  Am scris cu ceva vreme în urmă un articol, „Managementul privat pe vremea lui Ceauşescu“. Un comentariu atât de lung ca acela redat mai jos arată o implicare emoţională semnificativă ‒ printre altele.

 • INTERVIU 3 în 1: O zi din viaţa celor mai importanţi manageri din PepsiCo România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU 3 în 1: O zi din viaţa celor mai importanţi manageri din PepsiCo România

  Sunt de trei, patru şi respectiv 13 ani în compania de numele căreia este legat unul dintre primele branduri „impachetate ca o declaraţie spre libertate în perioada comunistă”. Wall-Street.ro a stat de vorba cu trei oameni-cheie din cadrul PepsiCo România şi a radiografiat o zi normală de lucru în cadrul unui gigant din industria băuturilor racoritoare.

 • 156 de minute cu Dragoş Alex Ferguson Dinu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  156 de minute cu Dragoş Alex Ferguson Dinu

  Acum cinci ani, după ce a plecat de la conducerea A&D Pharma, unde a primit eticheta de cel mai bogat CEO român, Dragoş Dinu a scris două-trei poezii de protest şi s-a dus în Deltă. Acum, se pregăteşte să plece de la Domo.

 • Despre alegere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre alegere

  Aud uneori, in jurul meu, ca n-ar mai trebui sa ne ingrijoram atat de tare ca oamenii nu fac sport. Ca asta e o atitudine mic-burgheza.

 • Ministrul Educaţiei nu vrea ca directorii şcolilor să fie numiţi pe viaţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ministrul Educaţiei nu vrea ca directorii şcolilor să fie numiţi pe viaţă

  Ministerul Educaţiei vrea să lanseze un nou regulament de selectare a managerilor şcolari, care va viza în primul rând revizuirea fişei de post. Potrivit ministrului Edicaţiei, Maia Sandu, managerul trebuie să se ocupe mai mult de aspectele de finanţare şi de politica privind resursele umane, transmite IPN.

 • Managementul banilor pe înţelesul copiilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Managementul banilor pe înţelesul copiilor

  Cât cheltuim, cât economisim, care sunt lucrurile de care avem nevoie neapărat şi care sunt lucrurile pe care le putem cumpăra din salariul următor sunt decizii pe care le luăm aproape în fiecare zi. Pentru mulţi dintre noi, după ce am devenit părinţi, aceste decizii au devenit şi mai importante.

 • Despre angajaţi. Ce. Cum. Şi în ce fel
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre angajaţi. Ce. Cum. Şi în ce fel

  Hai că am reuşit. Am reuşit să pun pe picioare o firmă, cu o idee şi un plan de afaceri cât de cât decent. Am făcut şi o schiţă de buget. Care, spre fâlfâielile accelerate ale inimii, arată un profit. Mamă, ce de bani o să fac.

 • Ministrul
Sănătăţii critică managementul spitalului „Marie Curie”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ministrul Sănătăţii critică managementul spitalului „Marie Curie”

  După ce şeful secţiei de ortopedie pediatrică de la spitalul „Marie Curie” din Capitală a anunţat joi că clinica ar putea fi închisă peste vară din cauza lipsei de personal, ministrul Sănătăţii a avut vineri o discuţie cu managerii spitalului. În urma întrevederii, Nicolăescu a explicat că situaţia neplăcută este efectul managementului defectuos al spitalului, arătându-se deci profund nemulţumit de conducere.

 • Ai noştri, ca brazii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ai noştri, ca brazii

  Cum nu se dă câinele de la măcelărie, tot aşa, nici politicianul român nu cedează butonul roşu de la companiile de stat.

 • Sfatul specialistului: ai grijă de compania ta, la fel cum
îţi întreţii maşina - alege combustibilul potrivit, fii atent de unde iei piesele şi care sunt rezultatele reviziei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sfatul specialistului: ai grijă de compania ta, la fel cum îţi întreţii maşina - alege combustibilul potrivit, fii atent de unde iei piesele şi care sunt rezultatele reviziei

  Mersul lucrurilor într-o companie poate fi comparabil cu întreţinerea şi folosirea unei maşini: de la alimentarea cu combustibilul potrivit, până la schimbarea anumitor piese necesare întreţinerii automobilului, sunt aplicabile ca strategie de management. Cel puţin aşa susţine Andreea Rădulescu, manager partener la compania Tuck International, într-un articol postat pe portalul cariereonline.ro.

 • RAPORT Agenţia
Naţională de Integritate, „model
de bună practică”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  RAPORT Agenţia Naţională de Integritate, „model de bună practică”

  Agenţia Naţională de Integritate este un model de bună practică la nivel internaţional, iar recomandările primite în ultimii ani au fost îndeplinite în proporţie de 90%. Aşa arată ultimul raport de audit extern al activităţii Agenţiei Naţionale de Integritate pe 2012, realizat de compania Deloitte.

 • Ambient. Pentru cine? De ce?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ambient. Pentru cine? De ce?

  Neînţelegerea. Intru în librărie. În centrul Bucureştiului. Un radio comercial emite tare tot ce (nu)vrei: muzică, poante, anunţuri comerciale. Iau o carte din raft, încerc să văd dacă mă interesează. Nu pot. Mă uit în jur. Cîţiva clienţi sunt şi ei cu o carte în mână. Mai încerc odată. Nu merge.

 • Cele mai iritante obiceiuri ale colegilor noştri de muncă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai iritante obiceiuri ale colegilor noştri de muncă

  Un studiu la care au participat 2.ooo de manageri din Marea Britanie arată că trimiterea de mailuri colegului de lângă tine şi faptul că nu cumpără niciodată ceai sau cafea se numără printre cele mai deranjante obiceiuri la locul de muncă.

 • Cele mai bune şcoli de management din lume vin la Bucureşti să-şi caute studenţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai bune şcoli de management din lume vin la Bucureşti să-şi caute studenţi

  Unele dintre cele mai bune şcoli internaţionale de business vin sâmbătă, 20 aprilie, în Bucureşti, în căutare de candidaţi care doresc să urmeze programele globale de Masterat în Administrarea Afacerilor (MBA). Evenimentul va avea loc la hotelul Marriott din Capitală şi vor participa CEU Business School, IE Business School, Maastricht School of Management Romania.

 • De ce am dat faliment dacă am MBA?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce am dat faliment dacă am MBA?

  În fiecare zi vorbesc cu oameni care vor să îşi vândă maşina şi să-şi ipotecheze apartamentul ca să poată merge la şcoli scumpe care să-i înveţe cum să se îmbogăţească rapid; şi cu la fel de mulţi dintre cei care au făcut-o deja şi care nu înteleg de ce nu intră banii aceia promişi mai repede în cont.

 • Interviu cu Monica Ene-Pietroşanu, Intel: „De multe ori m-a uimit progresul din România şi ritmul în care se petrece“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Interviu cu Monica Ene-Pietroşanu, Intel: „De multe ori m-a uimit progresul din România şi ritmul în care se petrece“

  „Adevărul“ a discutat cu Monica Ene-Pietroşanu, cea care conduce divizia de software de la Intel, despre cum poate fi aplicaţă teoria din şcoală la Intel şi unde s-ar putea îmbunătăţi lucrurile în România. Ea şi Andrei Pitiş, preşedintele ANIS (Asociaţia Patronală a Industriei Software), le-au vorbit studenţilor despre ce înseamnă un manager de succes şi care sunt greşelile pe care aceştia le pot evita.

 • Criză de medici în satele moldoveneşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Criză de medici în satele moldoveneşti

  Potrivit lui Nicolae Jelamschi, specialist la Centrul Naţional de Management în Sănătate, salariile, infrastructura drumurilor şi asigurarea unei locuinţe şi a resurselor de învăţământ pentru copii sunt pricipalele motive pentru care medicii evită să profeseze în mediul rural.

 • Analiză „Adevărul“: Management „Made in Romania“. Cum a păgubit Copos clubul Rapid cu zece milioane de euro în doar o lună
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Analiză „Adevărul“: Management „Made in Romania“. Cum a păgubit Copos clubul Rapid cu zece milioane de euro în doar o lună

  România de dinainte de criză nu era vreun etalon de corectitudine, însă situaţia s-a înrăutăţit după 2009. În mai toate domeniile, managerii şi patronii s-au specializat în a da „ţepe“, îngropându-şi angajaţii şi partenerii de afaceri. În fotbal, finanţatorul giuleştenilor a devenit un deschizător de drumuri în materie de „inginerii financiare“.

 • Şeful IPJ Olt, Ion Voicu, eliberat oficial din funcţie, adjunctul Mladin – pensionat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şeful IPJ Olt, Ion Voicu, eliberat oficial din funcţie, adjunctul Mladin – pensionat

  Comisarul-şef Ion Voicu a fost eliberat oficial, joi după-amiază, din funcţia de comandant al IPJ Olt, la iniţiativa IGPR. El fusese înlocuit la cârma instituţiei încă din 8 ianuarie cu comisarul-şef Mihai Pruteanu din cadrul IGPR, după ce nu s-a prezentat la o şedinţă de audieri stabilită cu o zi înainte, motivând că este în concediu medical.

 • CJ Alba demarează un proiect european de 3 milioane euro privind managementul a două arii naturale din Munţii Sebeşului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CJ Alba demarează un proiect european de 3 milioane euro privind managementul a două arii naturale din Munţii Sebeşului

  Consiliul Judeţean Alba demarează un proiect european privind managementul a două arii naturale din Munţii Sebeşului. Proiectul “Managementul integrat al siturilor ROSCI0085 Frumoasa şi ROSPA0043 Frumoasa” are o valoare de 3 milioane de euro şi este finanţat prin Programul Operaţional Sectorial (POS) Mediu, Axa prioritară 2, din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR)

Modifică Setările