Stiri despre management

  165 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Ce face Guvernul ca să nu piardă fondurile UE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce face Guvernul ca să nu piardă fondurile UE

  Executivul a transmis Comisiei Europene un plan de măsuri privind absorbţia banilor comunitari, pentru a nu risca retragerea fondurilor începând cu 2012. Deblocarea posturilor, salarii mari în Autorităţile de Management şi condiţii mai dure în contracte sunt soluţiile Guvernului pentru creşterea absorbţiei de fonduri.

 • Ce să nu spui la serviciu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce să nu spui la serviciu

  O asistentă medicală angajată la o clinică de stat locală din Long Island, statul american New York, încă poartă pică managementului unităţii. Anul trecut, nu a putut să-şi ia liber la 30 iunie, când aniversa 35 de ani de căsnicie.

 • Cei 22 de ani de singurătate ai „gladiatorului“ Vorga
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cei 22 de ani de singurătate ai „gladiatorului“ Vorga

  Alexandru Vorga nu şi-a văzut niciodată părinţii şi fraţii. Reporterii „Adevărul” au mers acasă la familia Vorga pentru a vedea ce a pierdut şi ce a câştigat băiatul. „Casa de copii nu e acasă”, ne înştiinţa mai demult o campanie TV. Există însă tineri cărora familia nu le-a oferit nimic iar casa de copii - totul.

 • ABC-ul şedinţei perfecte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ABC-ul şedinţei perfecte

  Şedinţele pot fi eficiente dacă sunt luaţi în considerare anumiţi factori: scopul lor, durata şi numărul de participanţi. Unii manageri spun că nu există şedinţa perfectă. Trainerii de resurse umane îi contrazic însă. Dacă ştii ce vrei, obţii cu siguranţă rezultatul dorit. În mai puţin timp şi cu mai puţin efort.

 • Portret-Răzvan Vlasiu îi ajută pe fermierii mureşeni să obţină fonduri europene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Portret-Răzvan Vlasiu îi ajută pe fermierii mureşeni să obţină fonduri europene

  Tânărul este consultant regional pe întreg judeţul Mureş în cadrul programului Rural Manager, prin care se încurajează implicarea tinerilor în agricultură. Atras de economie şi absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul UBB Cluj Napoca, Răzvan a decis să se implice în proiectele de finanţare şi educare managerială a tinerilor antreprenori din agricultură.

 • Evaluarea, o „sperietoare“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Evaluarea, o „sperietoare“

  Acum doi ani, procesul anual de evaluare putea să-ţi aducă o creştere de salariu, o promovare sau, în cel mai rău caz, o reconfirmare pe poziţie. Astăzi poate fi primul pas spre concediere. Bine văzute în anii anteriori recesiunii, evaluările performanţelor profesionale ale angajaţilor au ajuns adevărate „instrumente de tortură“.

 • “Angajaţii-problemă” apar acolo unde există “şefi-problemă”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  “Angajaţii-problemă” apar acolo unde există “şefi-problemă”

  Carmen Cîciu (34 de ani) şi Raluca Stroescu (31 de ani) au murit în martie 2010, respectiv, aprilie 2007 - acestea sunt cele două cazuri extreme de surmenaj fizic şi psihic cauzat de munca excesivă la serviciu, care au atras atât atenţia presei, cât şi a autorităţilor din România. La cealaltă extremă se află angajaţii, al căror nume nu apare în paginile ziarelor, dar care sunt acuzaţi de ineficienţă, incompetenţă şi de es