Stiri despre malware

  142 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Viruşii de Android şi reclamele agresive transformă datele personale în bun public
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viruşii de Android şi reclamele agresive transformă datele personale în bun public

  Creşterea accelerată a volumului de reclame agresive şi viruşi pentru Android, precum şi dezinteresul dezvoltatorilor de aplicaţii şi al companiilor de publicitate încep să transforme utilizatorii şi datele lor personale în cărţi deschise pentru oricine doreşte să colecteze informaţii în scopul monetizării lor.

 • Pericolul din adâncuri: viruşii anului 2013
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pericolul din adâncuri: viruşii anului 2013

  Anul acesta nu va fi scutit de atacuri informatice: smartphone-urile pot deveni victime, dar asistăm şi la proliferarea pe scară largă a viruşilor creaţi de entităţi statale şi care costă milioane de dolari.

 • Adobe Reader îi pune pe utilizatori în pericol
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adobe Reader îi pune pe utilizatori în pericol

  Cele mai recente versiuni ale programului Adobe Reader ascund o vulnerabilitate care este exploatată de hackeri. Cercetătorii de la firma de securitate FireEye, citaţi de ArsTechnica, îi avertizează pe utilizatori să nu deschidă PDF-uri necunoscute.

 • Tehnologia care detectează şi elimină bootkit-urile, patentată de Kaspersky
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tehnologia care detectează şi elimină bootkit-urile, patentată de Kaspersky

  Kaspersky Lab a patentat o tehnologie care detectează bootkit-urile şi implementează măsurile de securitate necesare pentru a le preveni.  Bootkit-urile sunt aplicaţii malware care rulează în sistem fără ca utilizatorul să îşi dea seama, activându-se înaintea sistemului de operare şi a antivirusului.

 • Analiză: „Octombrie Roşu” şi viitorul războiului
cibernetic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Analiză: „Octombrie Roşu” şi viitorul războiului cibernetic

  Eugene Kaspersky, cofondatorul companiei de programe de securitate Kaspersky Lab şi şeful departamentului de cercetare F-Secure, Mikko Hypponen, au analizat viitorul războiului cibernetic şi implicaţiile operaţiunii „Octombrie Roşu”, la conferinţa Digital Life Design (DLD), desfăşurată în Germania în perioada 20-22 ianuarie.

 • Virusul „Poliţia română“ revine din cauza unei vulnerabilităţi în Java
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Virusul „Poliţia română“ revine din cauza unei vulnerabilităţi în Java

  Ameninţarea cunoscută în România sub denumirea de virusul „Poliţia Română“ a revenit şi în 2013, după ce s-a remarcat la finalul anului trecut. Acesta acuză victimele de piratarea de muzică, software şi videoclipuri, solicitându-le bani pentru deblocarea calculatoarelor.

 • Iranul, atacat din nou cu virusul occidental Stuxnet
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iranul, atacat din nou cu virusul occidental Stuxnet

  Un oficial iranian a acuzat puterile occidentale, în special Israel şi SUA, că au trimis un nou atac cibernetic cu ajutorul periculosului virus Stuxnet asupra unei centrale electrice.

 • Un nou trend infecţios: calculatoare cu viruşi încă din fabrică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un nou trend infecţios: calculatoare cu viruşi încă din fabrică

  Microsoft a descoperit o nouă metodă a hackerilor de a trimite fişiere de tip malware în calculatoarele fabricate în China. Viruşii sunt implantaţi încă din fabrică prin sistemele de operare contrafăcute şi componentele de acelaşi fel.

 • Un nou virus, făcut să se adapteze mai multor platforme
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un nou virus, făcut să se adapteze mai multor platforme

  Specialiștii de la F-Secure, producător de programe antivirus, au descoperit o nouă amenințare pentru sistemele cu Windows, Linux și Mac OS X. Virusul nu doar că infectează calculatorul, dar și verifică ce sistem de operare folosește pentru a instala fișierele corespunzătoare platformei. Atacul a fost depistat pe un site columbian de transporturi.

 • ATENŢIE Crăciunul – perioada favorită a escrocilor online
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ATENŢIE Crăciunul – perioada favorită a escrocilor online

  Crăciunul poate fi o perioadă de sărbătoare, dar pentru unii escroci este timpul potrivit pentru a scoate bani de la oameni naivi şi necunoscători în privinţa tehnologiei. Compania McAfee, specializată în securitate online, a realizat o listă de posibile înşelătorii online care s-ar putea petrece în perioada Sărbătorilor. Pericolul nu este iminent, iar cel mai simplu sfat este o atenţie crescută.

Modifică Setările