Stiri despre maidanezi slatina

  6 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Maidanezii din
Slatina, capturaţi din nou de pe străzile oraşului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Maidanezii din Slatina, capturaţi din nou de pe străzile oraşului

  Câinii vagabonzi fără stăpân din Slatina sunt din nou strânşi de pe străzi. Vestea bună vine după ce maidanezii au putut zburda nestingheriţi de autorităţile locale din iunie, în urma suspendării normelor de aplicare a legii câinilor fără stăpân. Administraţia locală a găsit un “detaliu” legislativ pentru a putea relua strângerea animalelor. Cetăţenii trebuie să ştie că pot sesiza telefonic autorităţile locale în privinţa câinilor agresivi.

 • Maidanezii din
Slatina rămân liberi pe străzi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Maidanezii din Slatina rămân liberi pe străzi

  Autorităţile locale din Slatina sunt neputincioase în faţa creşterii numărului de maidanezi în oraş. Blocarea activităţii de capturare a animalelor a făcut ca numărul lor să atingă cote îngrijorătoare chiar sub privirile autorităţilor locale, ce nu pot interveni. Reprezentanţii primăriei spun că singura soluţie pentru deblocarea situaţiei e acţionarea în instanţă a Direcţiei Sanitar-Veterinare Olt, ce a interzis strângerea câinilor.

 • La
Slatina au reînceput să fie ridicaţi maidanezii de pe străzi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La Slatina au reînceput să fie ridicaţi maidanezii de pe străzi

  Autorităţile din Slatina au reînceput să ridice câinii fără stăpân de pe străzile urbei începând de la finele săptămânii trecute. Animalele nu au mai fost ameninţate de hingheri de începutul anului, după ce municipalitatea nu a mai reînnoit contractul cu firma ce se ocupase anterior de problemă. Reluarea acţiunilor de capturare a maidanezilor nu va fi urmată însă şi de eutanasierea lor deoarece la Slatina nu există, deocamdată, cadrul legal.

 • Maidanezii
din Slatina, în continuare liberi pentru cel puţin o lună
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Maidanezii din Slatina, în continuare liberi pentru cel puţin o lună

  Situaţia câinilor fără stăpân în municipiul Slatina continuă să reprezinte o problemă serioasă. De peste o lună de când municipalitatea a terminat contractul cu firma care se ocupase anterior de problema maidanezilor, patrupedele umblă nestingherite pe străzile urbei. Din păcate, situaţia va persista cel puţin şi în următoarea lună până când autorităţile locale speră să finalizeze demersurile pentru organizarea unei licitaţii în acest sens.

 • ”Soluţia finală” asupra maidanezilor
din Slatina, combinată cu o campanie de adopţii a comunitarilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ”Soluţia finală” asupra maidanezilor din Slatina, combinată cu o campanie de adopţii a comunitarilor

  Profitând de faptul că autorităţile centrale nu au elaborat încă normele de aplicare a Legii eutanasierii maidanezilor, Primăria Slatina vrea să demareze o campanie de înduioşare a locuitorilor pentru a adopta din câinii „culeşi” de pe străzi în această perioadă. Municipalitatea a reluat, recent, strângerea maidanezilor după ce a găsit o firmă căreia să-i încredinţeze, de probă, contractul de strângere a câinilor. De sterilizare se ocupă un ONG.

 • Rezolvarea problemei maidanezilor din Slatina,
amânată până la noi ordine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rezolvarea problemei maidanezilor din Slatina, amânată până la noi ordine

  Primăria Slatina a reluat demersurile pentru organizarea unei noi licitaţii pentru încredinţarea serviciului de ecarisaj. Prima asemenea acţiune, organizată luna trecută, a trebuit anulată după ce firmele interesate nu au îndeplinit condiţiile cerute de municipalitate. Contractul are o valoare de aproximativ 60.000 lei şi se va întinde iniţial pe trei luni. Se apreciază că în Slatina există aproape 3.000 de maidanezi.

Modifică Setările