Stiri despre maica tereza

  12 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Maica Tereza a fost exorcizată înainte de a muri. „Era o sfântă, diavolul a încercat să o tulbure“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Maica Tereza a fost exorcizată înainte de a muri. „Era o sfântă, diavolul a încercat să o tulbure“

  Agnes Gonxha Bojaxhiu, născută în Macedonia, în 1910, este femeia care a intrat în istorie drept Maica Tereza din Calcutta şi şi-a petrecut cea mai mare parte a vieţii în India. Munca ei în slujba celor săraci şi bolnavi i-a adus un premiu Nobel pentru pace în 1979. Însă în viaţa ei au fost şi momente controversate, inclusiv un episod de exorcizare.

 • VIDEO Singurul discurs aplaudat la înmormântarea Doinei Cornea: „La catafalcul Papei Paul II, polonezii au strigat: sfânt! Asta vreau să cer şi eu”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Singurul discurs aplaudat la înmormântarea Doinei Cornea: „La catafalcul Papei Paul II, polonezii au strigat: sfânt! Asta vreau să cer şi eu”

  Mai mulţi ierarhi ai Bisericii Greco-Catolice au vorbit la slujba de înmormântare a Doinei Cornea, însă un singur discurs a fost aplaudat cu căldură de către cei prezenţi: cel rostit de părintele greco-catolic Teodor Lazăr.  Printre cei care au condus-o pe ultimul drum s-au numărat fostul preşedinte al României, Emil Constantinescu, filosoful Gabriel Liiceanu, poeta Ana Blandiana şi pastorul Laszlo Tokes.

 • Top 10 citate celebre de la Maica Tereza, simbolul carităţii în
lume: „Mi-aş dori doar ca El să n-aibă atât de multă încredere în mine“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Top 10 citate celebre de la Maica Tereza, simbolul carităţii în lume: „Mi-aş dori doar ca El să n-aibă atât de multă încredere în mine“

  Călugăriţă romano-catolică care şi-a dedicat viaţa pentru a-i ajuta pe săracii din toată lumea, Maica Tereza (1910-1997) a devenit un simbol al carităţii în lume şi un model pentru multe femei. A stat mulţi ani în Calcutta, India, unde a înfiinţat fundaţia Misionarii Carităţii, care a avut ca misiune ajutorarea celor mai săraci oameni.

 • VIDEO Moment istoric la Vatican. Maica Tereza a fost sanctificată INFOGRAFIE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Moment istoric la Vatican. Maica Tereza a fost sanctificată INFOGRAFIE

  Maica Tereza, laureată a premiului Nobel pentru Pace, o figură emblematică a secolului trecut, a fost declarată sfântă de către Papa Francisc, în cadrul unei ceremonii de canonizare, ce a fost oficiată duminică în Piaţa Sfântul Petru din Roma, în faţa a 100.000 de credincioşi, veniţi din toate colţurile lumii.

 • Maica Tereza va fi sanctificată pe 4 septembrie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Maica Tereza va fi sanctificată pe 4 septembrie

  Maica Tereza, o călugăriţă care şi-a dedicat viaţa ajutorării oamenilor săraci şi laureată a Premiului Nobel pentru Pace, va fi sanctificată în cadrul unei ceremonii ce va avea loc pe 4 septembrie, a anunţat marţi Papa Francisc, citat de Reuters.

 • Cei mai buni oameni din istorie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cei mai buni oameni din istorie

  Cei mai buni oameni din istorie. Şefi de stat, lideri religioşi sau chiar oameni simpli, aceste persoane au demonstrat că nu există limite atunci când îţi propui să faci bine şi să schimbi lumea.

 • Femei care au schimbat lumea în secolul 20
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Femei care au schimbat lumea în secolul 20

  Descoperă cele cinci femei care au schimbat lumea, toate născute în secolul trecut. Printre ele se numără Prinţesa Diana, femeia care a încurajat închiderea minelor.

 • Constantin
Asăvoaie, clujeanul care a luat „Oscarul“ pentru caritate, distincţie primită de Maica Tereza şi Bill Gates, a murit în Ajunul Crăciunului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Constantin Asăvoaie, clujeanul care a luat „Oscarul“ pentru caritate, distincţie primită de Maica Tereza şi Bill Gates, a murit în Ajunul Crăciunului

  Constantin Asăvoaie (58 de ani), clujeanul cunoscut pentru munca sa de caritate, a murit în Ajunul Crăciunului. Anunţul a fost făcut pe pagina de facebook a Prison Fellowship România, asociaţia fondată de acesta, prin care a schimbat soarta multor oameni. În 2007 primea National Caring Award, distincţie care îl plasa printre cei mai buni oameni ai planetei.

 • Şase funeralii celebre ale unor lideri mondiali care au marcat istoria
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şase funeralii celebre ale unor lideri mondiali care au marcat istoria

  Omenirea îşi va lua la revedere pe 15 decembrie de la Nelson Mandela, considerat ultimul erou al planetei, funeraliile fiind programate să aibă loc în satul natal Qunu (sud-estul Africii de Sud). În timp ce lumea întreagă deplânge moartea luptătorului împotriva apartheidului, mulţi îşi aduc aminte de funeraliile altor lideri ai lumii, ce au rămas în memoria colectivă drept momente istorice.

 • Faţă în faţă cu Dalai Lama şi cu Maica Tereza
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Faţă în faţă cu Dalai Lama şi cu Maica Tereza

  Scriitorul Vasile Andru (69 de ani) povesteşte despre două dintre marile întâlniri spirituale ale vieţii sale. Andru a stat de vorbă şi cu marii asceţi de la noi, Părintele Teofil Pârâianu şi Părintele Galeriu. Andru a înfiinţat prima şi singura şcoală de isihasm (pace lăuntrică prin rugăciunea inimii) din România.

Modifică Setările