Stiri despre mahler

  24 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Paavo Järvi, Dirijorul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Paavo Järvi, Dirijorul

  Cred că azi a fost pentru prima dată în această ediţie a Festivalului când am văzut un dirijor îndrăznind să le arate corzilor interiorul palmei, cerându-le să cânte mai încet. Şi tot pentru prima dată am văzut un dirijor care cere explicit expresivitate cu gestul acela al degetelor strânse spre piept: Give it to me, give me your soul!

 • 400 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID la Institutul „Marius Nasta“.  Au primit serul şi persoane cu antecedente de şoc anafilactic, fără a exista probleme
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  400 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID la Institutul „Marius Nasta“.  Au primit serul şi persoane cu antecedente de şoc anafilactic, fără a exista probleme

  Peste 400 de persoane s-au vaccinat, luni, la Institutul ”Marius Nasta” din Bucureşti în cadrul celei de-a doua etape a vaccinării. Managerul spitalului, Beatrice Mahler, a precizat că, deşi printre vaccinaţi au fost şi pacienţi alergici, cu antecedente de şoc anafilactic, nu au fost semnalate reacţii adverse.

 • Stagiunea Filarmonicii continuă, în regim live, fără spectatori. Mahler, Haydn, Beethoven, în programul de pe 15 octombrie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Stagiunea Filarmonicii continuă, în regim live, fără spectatori. Mahler, Haydn, Beethoven, în programul de pe 15 octombrie

  Joi, de la ora 19.00, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul Theo Wolters, îl are invitat, în regim live, fără spectatori, pe scena Ateneului, pe solistul Viniciu Moroianu. În program, Adagietto din Simfonia nr. 5, de Mahler, Simfonia nr. 104 de Haydn, Fantezia pentru pian, cor şi orchestră de Beethoven. Corul Filarmonicii, condus de Iosif Ion Prunner, revine, alături de orchestră, în stagiunea online.

 • „Pe podiumul de concert, cunoaşterea nu este suficientă. Ai nevoie de conexiunea cu Spiritul.“ Interviu cu dirijorul Jin Wang
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Pe podiumul de concert, cunoaşterea nu este suficientă. Ai nevoie de conexiunea cu Spiritul.“ Interviu cu dirijorul Jin Wang

  Cu un destin demn de scenariul unui film, dirijorul Jin Wang este nu doar un muzician rafinat ci şi o personalitate interesantă. A plecat din China în 1986, a continuat studiile la Academia de Muzică din Viena şi în scurt timp a câştigat mai multe premii internaţionale. În ultimii ani s-a dedicat şi compoziţiei, fiind autorul unor lucrări simfonice şi vocal-simfonice în care tradiţionalul şi modernul sunt prezente deopotrivă.

 • „Simfonia nr. 3“ de Mahler se aude la Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Simfonia nr. 3“ de Mahler se aude la Ateneu

  Joi şi vineri, 27 şi 28 februarie, de ora 19.00, Orchestra simfonică şi Corul Filarmonicii „George Enescu” vor interpreta, în Sala Mare a Ateneului Român,  Simfonia nr. 3,  în re minor de Gustav Mahler. Orchestra va fi condusă de Charles Olivieri-Munroe, iar dirijorului Corului este maestrul Iosif  Ion Prunner. Mezzosoprana Aura Twarowska este solista invitată a concertului, la care participă şi Corul de Copii Radio, dirijat de Răzvan Rădos.

 • Trei muzicieni, Horia Andreescu, Daniel Ciobanu şi Jacob Reuven, propun o „abordare exotică” a muzicii lui Mendelssohn
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trei muzicieni, Horia Andreescu, Daniel Ciobanu şi Jacob Reuven, propun o „abordare exotică” a muzicii lui Mendelssohn

  Joi şi vineri, 22 noiembrie, de la  ora 19.00, în Sala mare a Ateneului Român, Orchestra Simfonică a Filarmonicii „George Enescu", condusă de maestrul Horia Andreescu, va avea în program Concertul în re minor pentru mandolină, pian şi orchestră de Felix Mendelssohn şi Simfonia nr. 1 în re major de Gustav Mahler. Solişti vor fi Jacob Reuven (mandolină) şi Daniel Ciobanu (pian).

 • „RadiRo”, unicul festival din lume dedicat orchestrelor radio începe pe 18 noiembrie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „RadiRo”, unicul festival din lume dedicat orchestrelor radio începe pe 18 noiembrie

  Cea de-a patra ediţie a „RadiRo”, Festivalul Internaţional al Orchestrelor Radio, un eveniment produs şi organizat de Radio România, şi prezentat o dată la 2 ani, se va desfăşura între 18 şi 25 noiembrie şi va aduce în faţa publicului din România câteva dintre cele mai prestigioase orchestre europene.

 • Frânturi de Festival: „greii” ediţiei 2017 şi poveştile
lor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Frânturi de Festival: „greii” ediţiei 2017 şi poveştile lor

  Nu mă întrebaţi când s-au întâmplat istoriile de mai jos – n-aş şti să vă mai spun. În mintea mea e un buchet de scene bucuroase şi emoţii, sprâncene ridicate, uimite, intrigate. Şi, în definitiv, datele sunt primele care se uită. Rămâne povestea, rămâne gustul, rămâne o culoare.

 • Festivalul Pappano la „Enescu”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festivalul Pappano la „Enescu”

  În zilele acelea de joi şi vineri, 21 şi 22 Septembrie, la Sala Mare a Palatului: Ceaikovski – Concertul pentru pian şi orchestră nr. 1 în si bemol minor op. 23; Enescu – Simfonia nr. 3 în do major op. 21; Mahler – Simfonia nr. 2 „Resurrection”; Orchestra e Coro dell’ Accademia Nazionale di Santa Cecilia/ Antonio PappanoBeatrice Rana/ Rachel Willis-Sorensen/ Okka Van Der Damerau/ Ciro Visco.

 • Fabrica de falsificat poliţe de valoare găsită la Galaţi în 1937. Afacerea ilegală coordonată de un mare industriaş
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fabrica de falsificat poliţe de valoare găsită la Galaţi în 1937. Afacerea ilegală coordonată de un mare industriaş

  Fabrica de falsificat poliţe de valoare a fost descoperită la Galaţi, în anul 1937. Tentaţi de o îmbogăţire rapidă, industriaşul Isac Miremberg şi inginerul A. Mahler au achiziţionat o presă pe care au pus-o la punct pentru a executa poliţe false. Acestea erau atât de bine executate, încât cu mare dificultate şi numai după o cercetare minuţioasă falsul putea fi descoperit.

 • Capodopera lui Mahler
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Capodopera lui Mahler

  Orchestra Naţională Radio, dirijată de Cornelius Meister, corurile reunite ale Radiodifuziunii şi al Filarmonicii „George Enescu“ vor interpreta, la Sala Palatului, de la 19.30, Simfonia a VIII-a în Mi bemol major, „A celor 1000“ de Gustav Mahler.

 • Zubin Mehta, ziua 2: Frumuseţea banalităţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zubin Mehta, ziua 2: Frumuseţea banalităţii

  Da, pentru că Zubin Mehta vine la Festivalul Enescu încă din 1964. A devenit o banalitate să-l găseşti în programul festivalului, ediţie după ediţie. Mi-am permis chiar luxul de a rata primul concert al său, cu Bruckner.

 • ”Ultimii
îngeri ai lui Mahler”, astăzi la Bucureşti”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ”Ultimii îngeri ai lui Mahler”, astăzi la Bucureşti”

  Wiener Jeunesse Orchestra (WJO) va pogorî astăzi, 12 august, în cadrul Festivalului Internaţional ”Vara Magică”, la Ateneul Român, ultimii îngeri ai lui Mahler, acea ultimă simfonie în care se mai aude spiritul seren al compozitorului austriac, iar soprana WJO, Ursula Langmayr a sărbătorit în România, prin muzică, 12 ani de la momentul în care a primit o nouă viaţă.

 • Bagheta magică a lui Cristian Mandeal
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bagheta magică a lui Cristian Mandeal

  În programul susţinut, sâmbătă, de Orchestra Filarmonicii Regale din Londra, dirijată de Cristian Mandeal, se regăsesc „Capriciu român pentru vioară şi orchestră“ de Enescu, şi „Simfonia a III-a“ de Mahler.

 • 17 septembrie – Ce este mai bun în muzică nu se găseşte în
note
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  17 septembrie – Ce este mai bun în muzică nu se găseşte în note

  Nu eu spun asta – nici n-aş îndrăzni să declam asemenea lucruri mari tocmai eu, defintiv incapabil să citesc o partitură oricît de simplă ar fi. O spune Gustav Mahler. Cu vorba aceasta în suflet am urmărit programul din această seară: Enescu şi Mahler, cîntaţi superb de Filarmonica din Munchen sub Semyon Bychkov. Delicii într-o seară de toamnă cum niciodată nu fu mai frumoasă, bineînţeles.

 • La Bucureşti se cântă Mahler
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La Bucureşti se cântă Mahler

  În 2010 a fost Anul Gustav Mahler, iar în 2011 este din nou Anul Mahler. Filarmonica „George Enescu“ încearcă să se apropie de ideea de integrală pe parcursul a doi ani, iar la Sala Radio pot fi ascultate unele dintre capodoperele mahleriene.

Modifică Setările