Stiri despre magura slatiorului

  3 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Căsuţele din vis şi gutuile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Căsuţele din vis şi gutuile

  Trei sferturi de veac am urcat primăvara şi vara şi, mai ales, toamna şi uneori chiar şi iarna, la mijlocul ei, drumul de ţară îngust cât să se strecoare un car cu boi, unul singur şi pe urmă o potecuţă şerpuitoare prin grădini cu pruni albi care duceau la bisericuţa de lemn a Mănăseştilor, încinsă cu bârne de gorun încheiate în coadă de rândunică, uitată ca amintirea unui vis fericit din copilărie, sub ţâţa Măgurii Slătiorului.

 • La Slătioara, trei zile rupte din copilărie...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La Slătioara, trei zile rupte din copilărie...

  Măgura Slătiorului întreagă, ninsă de caierile cireşilor sălbatici înfloriţi într-o singură noapte, grădina casei cotropită de floarea albă a cireşilor negri, altoiţi, rondurile cu flori spuzite de căpriţe albe şi de narcise galbene şi liliacul gata să pocnească bobocii lui.

 • O Carte poştală de demult
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O Carte poştală de demult

  Măgura Slătiorului s-a făcut iar curcubeu! – îmi spune, fireşte, la telefon, doctoriţa satului, fiică de olar şi cântăreţ de biserică, mândră că şi-a consacrat o viaţă lumii ţărăneşti şi nu uită că, la examenul de admitere la Medicină, a ajuns chemată la Bucureşti de la cules de zmeură pe văile munţilor Căpăţânii.

Modifică Setările