Stiri despre magneziu

  82 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Orotatul de magneziu – aliatul sportivilor de performanţă, dar şi al celor amatori
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Orotatul de magneziu – aliatul sportivilor de performanţă, dar şi al celor amatori

  Dintre toate mineralele existente, nici unul nu are o importanţă atât de mare precum magneziul. Cuvântul chinezesc pentru magneziu este “mei”, care înseamnă “mineral frumos”, fiind considerat de către medicina tradiţională chineză de importanţă capitală, datorită puterii sale de a preveni şi vindeca bolile, a menţine starea de sănătate şi de a contribui la creşterea longevităţii.

 • Orotatul de magneziu şi
protecţia cardiovasculară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Orotatul de magneziu şi protecţia cardiovasculară

  Există tot mai multe dovezi că nivelul de magneziu scăzut poate determina şi/sau agrava bolile cardiovasculare, dar şi că administrarea de magneziu este extrem de utilă în tratamentul acestora. Hipomagneziemia este o condiţie obişnuită printre pacienţii cardiovasculari spitalizaţi, fiind prezentă la peste 65% dintre cei internaţi în serviciile de urgenţă.

 • Beneficiile seminţelor de dovleac, sursă de magneziu şi zinc. De ce trebuie consumate crude şi la ce trebuie să fiţi atenţi când le cumpăraţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Beneficiile seminţelor de dovleac, sursă de magneziu şi zinc. De ce trebuie consumate crude şi la ce trebuie să fiţi atenţi când le cumpăraţi

  Conţinutul de magneziu din seminţele de dovleac ajută la formarea corectă a oaselor şi dinţilor, relaxează vasele de sânge şi asigură funcţionarea optimă a intestinului. Magneziul, mineralul esenţial pe care îl conţin, scade tensiunea arterială şi este de mare ajutor în prevenirea infarctului miocardic sau a accidentelor vasculare cerebrale.

 • Ciocolata neagră
nu conţine colesterol, însă este bogată în grăsimi vegetale. De ce şi cât ar trebui să consumăm
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ciocolata neagră nu conţine colesterol, însă este bogată în grăsimi vegetale. De ce şi cât ar trebui să consumăm

  Pe piaţă există diverse sortimente de ccea ce de regulă numim ciocolată, dar este de fapt un dulce. Acesta conţine pe lângă cacao şi cantităţi variabile de lapte, nuci, alune, înlocuitori de unt de cacao, fructe, ca să nu mai vorbim de aditivii alimentari. Ciocolata veritabilă este însă cea neagră şi trebuie să conţină peste 70% cacao, unt de cacao şi zahăr.

 • Cauzele amenoreei
secundare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cauzele amenoreei secundare

  Multe dintre motivele pentru care menstruaţia dispare nu sunt grave, dar trebuie investigate medical. Greutatea corporală anormală, stresul sau exerciţiile fizice excesive se pot număra printre cauze.

 • Simptomele deficienţei de calciu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Simptomele deficienţei de calciu

  Calciul este un mineral foarte important pentru sănătate, în special pentru sistemul osos, jucând în acelaşi timp şi un rol în menţinerea sub control a greutăţii corporale şi a tensiunii arteriale. Însă sunt foarte mulţi oameni care se confruntă cu deficienţa de calciu care, netratată, poate duce la mai multe afecţiuni.

 • Vitaminele de
care au nevoie dependenţii de computer
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vitaminele de care au nevoie dependenţii de computer

  Dacă obişnuieşti să-ţi petreci mare parte din timp în faţa calculatorului, atunci trebuie „să te conectezi“ nutriţional şi cu anumite suplimente. Care sunt acestea?

 • Seminţe care te ajută să dormi mai bine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Seminţe care te ajută să dormi mai bine

  În cazul în care nu reuşeşti să te odihneşti corespunzător noaptea, adormi greu sau te trezeşti des pe parcursul nopţii, apelează la remediile naturii pentru a remedia această problemă.

 • Magneziul, mineralul esenţial pentru sănătate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Magneziul, mineralul esenţial pentru sănătate

  Magneziul este o poveste care face parte din viaţa noastră, zi de zi. Tot mai multă lume este conştientă de beneficiile magneziului şi despre faptul că acest mineral poate fi soluţia multor probleme cu care ne confruntăm din ce în ce mai des.

 • Avantajele curei cu grâu încolţit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Avantajele curei cu grâu încolţit

  Dacă săptămâna trecută ai pus grâu la încolţit în seara de Sfântul Andrei, în curând te vei putea bucura de efectele pozitive ale curei cu grâu. În caz contrar, poţi să-l pui acum la încolţit.

 • Ce dereglări provoacă lipsa de magneziu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce dereglări provoacă lipsa de magneziu

  Magneziul este considerat unul dintre mineralele vitale. Adesea, lipsa de magneziu este semnalată prin palpitaţii, crampe, spasme, oboseală, tulburări psihice şi de somn.

 • De ce te dor umerii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce te dor umerii

  Umerii sunt o articulaţie complexă, mobilă, alcătuită din oase, ligamente şi tendoane. Traumatismele, dar nu numai, pot duce la apariţia durerii. Sunt foarte mulţi oameni care se confruntă cu durere de umeri, iar principala cauză este postura incorectă.

 • Salata ideală pentru o inimă sănătoasă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Salata ideală pentru o inimă sănătoasă

  O afecţiune tot mai des întâlnită în ziua de astăzi, tensiunea arterială ridicată, ce poate provoca apariţia anumitor probleme cardiace, poate fi ţinută în frâu şi cu ajutorul alimentaţiei.

 • Alimente indicate când te doare capul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alimente indicate când te doare capul

  Orice durere este un disconfort atât la nivel mental cât şi fizic, mai ales celebrele migrene. Dacă ai şi tu această problemă, apelează cu încredere la remediile naturale!

 • 3 alimente nutritive esenţiale pentru corpul tău toamna aceasta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  3 alimente nutritive esenţiale pentru corpul tău toamna aceasta

  Secretul unui sistem imunitar rezistent constă în obiceiurile zilnice, în special cele pe care le ai cu privire la programul de odihnă şi la alimentaţie.Pentru a te putea bucura de o sănătate de fier consumă zilnic aceste 3 elemente nutritive!

 • Cum poţi regla funcţiile glandei tiroide
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum poţi regla funcţiile glandei tiroide

  Glanda tiroidă este vitală pentru sănătatea organismului, dereglările sale fiind cauza multor afecţiuni.Pentru a o putea ajuta să funcţioneze mai bine este nevoie doar de câteva schimbări în dieta ta zilnică.

 • Top 10 alimente care netezesc drumul spre o menopauză naturală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Top 10 alimente care netezesc drumul spre o menopauză naturală

  În timpul menopauzei, organismul femeii încetează să mai producă estrogen şi progesteron. Prin creme, geluri, implanturi şi tablete terapia de substituţie hormonală introduce aceşti hormoni înapoi în sistem. Acest tip de terapie are şi riscuri, precum şi efecte secundare, astfel că unii medici nutriţionişti recomandă să mizăm pe schimbarea stilului de viaţă şi a dietei.

 • Vitamine esenţiale pentru femeile însărcinate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vitamine esenţiale pentru femeile însărcinate

  Importanţa vitaminelor în menţinerea unui corp sănătos nu poate fi subestimată, în special în cazul unei femei însărcinate. Alimentaţia şi substanţele nutritive sunt esenţiale pentru dezvoltarea fătului.