Stiri despre macondo

  14 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • „Filiera Moldova“, Macondo-ul literaturii române
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Filiera Moldova“, Macondo-ul literaturii române

  Cărţile scriitorilor basarabeni apărute la editura Humanitas capătă o nouă semnificaţie în actualul context geopolitic, dat de victoria Maiei Sandu în alegerile de la Chişinău. Ele mărturisesc despre deznădejdea tărâmului dintre Prut şi Nistru, despre 200 „de ani de singurătate“ ai acestuia şi despre Basarabia ca un Macondo al României, similar expoziţiilor Valentina Rusu Ciobanu 100 deschise până de curând la Bucureşti.

 • Macondo-ul
Basarabiei, la centenar. Valentina Rusu Ciobanu şi cei 100 de ani de
singurătate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Macondo-ul Basarabiei, la centenar. Valentina Rusu Ciobanu şi cei 100 de ani de singurătate

  Mâine, joi 5 noiembrie, la Muzeul Municipiului Bucureşti, între orele 10.00 şi 18.00, se deschide expoziţia „Valentina Rusu Ciobanu – o sută de ani de la naştere“, cuprinzând 60 de lucrări (pictură şi desen) ale marii artiste din Basarabia, care-a devenit de curând centenară. Totodată, la Arbor.art.room (Transilvaniei 11) este în continuare deschisă expoziţia-anexă „Un veac de singurătate“, structurată pe conceptul Macondo-ului márquezian.

 • Zece motive pentru care trebuie votată Maia Sandu. Victoria
Nagy Vajda, fost secretar de stat, despre „victoria“ spiritului la est de Prut
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zece motive pentru care trebuie votată Maia Sandu. Victoria Nagy Vajda, fost secretar de stat, despre „victoria“ spiritului la est de Prut

  Duminică, 1 noiembrie, au loc alegeri prezidenţiale în Republica Moldova, şi de data aceasta ele sunt chiar decisive, consfinţind ori reapropierea de România şi Europa, ori înfeudarea definitivă faţă de Rusia pentru o lungă perioadă de vreme. Victoria Nagy Vajda, fost secretar de stat al Republicii Moldova în guvernul Maia Sandu, explică pentru „Adevărul“ de ce o votează duminică din toată inima pe Maia Sandu.

 • Valentina Rusu Ciobanu împlineşte 100 de
ani şi „merge“ în realitatea virtuală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Valentina Rusu Ciobanu împlineşte 100 de ani şi „merge“ în realitatea virtuală

  Miercuri, 28 octombrie, de ziua de naştere a pictoriţei basarabene Valentina Rusu Ciobanu, care împlineşte 100 de ani, Asociaţia pentru cultură şi arte ARBOR lansează în premieră producţiile multimedia „#100VRC Valentina Rusu Ciobanu: viaţa şi opera“ şi „VRC Atelier ’85“, atelierul artistei din anul 1985 reconstituit în realitate virtuală.

 • „Un veac de singurătate“ se deschide, de ziua Valentinei Rusu Ciobanu, la
Arbor.art.room
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Un veac de singurătate“ se deschide, de ziua Valentinei Rusu Ciobanu, la Arbor.art.room

  Miercuri, 28 octombrie, între orele 12.00 şi 21.00, chiar în ziua în care împlineşte 100 de ani, pictoriţa centenară Valentina Rusu Ciobanu va fi sărbătorită la Bucureşti, prin deschiderea expoziţiei „Valentina Rusu Ciobanu – Un veac de singurătate“, care se va desfăşura în spaţiul expoziţional Arbor.art.room (str. Transilvaniei, nr. 11), aparţinând Asociaţiei pentru cultură şi arte ARBOR, conduse de managerul cultural Victoria Nagy Vajda.

 • VRC 100. „Geniul necunoscut“ al României
împlineşte 100 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VRC 100. „Geniul necunoscut“ al României împlineşte 100 de ani

  Valentina Rusu Ciobanu este un geniu al picturii din Basarabia, o pictoriţă care se bucură de un profund respect şi o mare iubire în Republica Moldova. Cu toate acestea, Valentina Rusu Ciobanu este un nume cvasi-necunoscut în România. Aceasta s-ar putea schimba în luna octombrie a anului 2020, când, în ziua de 28, artista, care trăieşte la Chişinău, va împlini vârsta de 100 de ani.

 • „O sută de
ani de singurătate“, cu Valentina Rusu Ciobanu. „Geniul Basarabiei“, la centenar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „O sută de ani de singurătate“, cu Valentina Rusu Ciobanu. „Geniul Basarabiei“, la centenar

  Se pregătesc, în aceste zile, două manifestări care cred că vor schimba perspectiva asupra picturii româneşti postbelice, constituind o revelaţie pentru iubitorii de artă. Cea mai importantă reprezentantă a Şcolii de la Chişinău, pictoriţa Valentina Rusu Ciobanu, născută pe 28 octombrie 1920, împlineşte 100 de ani, ocazie cu care vor fi organizate două expoziţii la Bucureşti, sub genericul „Valentina Rusu Ciobanu – o sută de ani de la naştere“.

 • Cel mai de succes thriller coreean
din istorie se lansează în România. „Slujnica“ lui Park promite să-i seducă şi pe români. Senzualitate şi viciu de la autorul lui „Oldboy“ VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cel mai de succes thriller coreean din istorie se lansează în România. „Slujnica“ lui Park promite să-i seducă şi pe români. Senzualitate şi viciu de la autorul lui „Oldboy“ VIDEO

  Cel mai aşteptat thriller erotic al anului se lansează în România din 18 noiembrie. Distribuit în 175 de ţări, „Slujnica“ / „The Handmaiden“ este cel mai bine vândut film coreean din istorie. Răbdarea celor care vor să îl vadă la cinema o să le fie răsplătită cu o experienţă vizuală excesiv de senzuală, promit distribuitorii de la Asociaţia Macondo.

 • O comedie despre odiseea unei familii iraniene emigrate în Franţa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O comedie despre odiseea unei familii iraniene emigrate în Franţa

  Revista FP România vă invită să vedeţi filmul “Noi trei sau nimic” – povestea unei familii, întâmplător iraniene, aflată pe drumuri, întâmplător de nevoie, dar care, deloc întâmplător, vrea să rămână unită cu orice preţ.

 • Macondo
a lansat platforma online filmepentruliceeni.ro
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Macondo a lansat platforma online filmepentruliceeni.ro

  Asociaţia Macondo a lansat platforma online filmepentruliceeni.ro, unde cadrele didactice se pot înscrie la proiecţii gratuite de film şi workshopuri, în cadrul proiectului "Filme pentru liceeni”, înscrierea fiind posibilă până pe 15 octombrie.

 • Scriitoarea Mariana Sipos: „Cum l-am văzut pe Márquez, la 80 de ani de singurătate“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scriitoarea Mariana Sipos: „Cum l-am văzut pe Márquez, la 80 de ani de singurătate“

  Mariana Sipos, care a fost ambasador al României în Columbia (2006-2010), a participat în 2007, în ţara natală a lui Gabriel García Márquez, la Congresul limbii spaniole, în cadrul căruia acesta a fost sărbătorit cu prilejul împlinirii vârstei de 80 de ani.  Ambasadoarea povesteşte că Aracataca, oraşul în care autorul s-a născut pe 6 martie 1927, nu poate semăna cu Macondo, pentru că ţinutul este  „creaţia 100% a scriitorului“.

 • VIDEO Nobel pentru creatorul ţinutului Macondo
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Nobel pentru creatorul ţinutului Macondo

  1982  Scriitorul sud-american Gabriel Garcia Márquez a câştigat Premiul Nobel pentru Literatură după ce a cucerit lumea cu „Un veac de singurătate”. Autorul a fost recompensat pentru „romanele şi povestirile sale în care fantasticul şi realul se întrepătrund într-o lume exuberantă a imaginaţiei, reflectând viaţa şi conflictele unui întreg continent“.

Modifică Setările