
Oraşul antic Machu Picchu, redeschis după opt luni
Oraşul antic Machu Picchu a fost redeschis duminică seară, cu o ceremonie specială, după opt luni de când aici nu au mai fost permise vizitele din cauza pandemiei, relatează BBC.
Oraşul antic Machu Picchu a fost redeschis duminică seară, cu o ceremonie specială, după opt luni de când aici nu au mai fost permise vizitele din cauza pandemiei, relatează BBC.
Autorităţile din Peru i-au permis unui bărbat din Japonia să viziteze ruinele citadelei Machu Picchu, după ce acesta a rămas blocat aproape şapte luni în ţara sud-americană din cauza pandemiei de COVID-19.
Turismul poate fi extrem de benefic pentru stimularea economiei, însă, în unele cazuri, acesta creează şi probleme pentru că unele zone pur şi simplu nu sunt pregătite să facă faţă valului uriaş de vizitatori şi nici neglijenţei acestora.
Să ai o vacanţă în Peru înseamnă să aduni invidia de la toţi prietenii şi cunoscuţii tăi. Peru este o destinaţie pentru care este bine să-ţi faci o listă cu dorinţe pentru că există şansa ca fiecare să se transforme în realitate. În plus, aici vei putea spune că eşti cu adevarat în buricul Pământului.
Unii dintre vizitatorii sitului incaş Machu Picchu, cea mai importantă destinaţie turistică din Peru, practică „turismul nudist“, fenomen care a stârnit indignarea oficialităţilor din această ţară, care califică comportamentul "lipsit de respect".
Un sit din patrimoniul mondial este un loc aflat pe lista UNESCO, putând fi o pădure, lac, insula, monument, oraş, etc, recunoscut pentru rolul simbolic pe care-l joacă, acesta fiind în perioada contemporană un adevărat punct de atracţie.
Peru, cu Machu Picchu inclus, este una dintre destinaţiile care se află pe lista cu dorinţe a aproape oricui de pe glob. Ţara, pe care şi Sudul Africii sau Thailanda pot fi invidioase, deşi nu ar părea că au motive, şi-a construit reputaţia pe mărturiile fascinante şi călătoriile incredibile ale călătorilor din toate timpurile şi din toate colţurile lumii.
Deşi par atemporale, unele dintre cele mai frumoase situri din lume se află în pericol. Jafurile, schimbările dese ale climei, turismul necontrolat şi dezvoltarea reprezintă factori care ar putea conduce spre degradarea totală sau chiar spre dispariţia acestor minuni.
Vechiul oraş Machu Picchu (Peru) reprezintă unul dintre cele mai frumoase şi enigmatice locuri străvechi din lume. Adevarul.ro continuă seria minunilor lumii, după Taj Mahal şi statuia lui Christos de la Rio de Janeiro, prezentând istoricul oraşului Machu Picchu, cunoscut drept un loc sacru încă din cele mai vechi timpuri.
Alex Sava si Alex Prigoană sunt doi alpinişti clujeni care au urcat pe Machu Picchu, ruinele oraşului incaş de la peste 2.700 de metri altitudine, în luna iulie. Popasul la vestigiile incaşe face parte dintr-o expediţie în Peru a clujenilor Mihnea Radu Prundeanu, Claudiu Daniel Chiorean, Alex Prigoana şi Alex Sava.
Descoperiţi simbolul statului Peru în ghidul National Geographic Traveler, distribuit gratuit mâine, împreună cu ziarul „Adevărul“. Necunoscut în perioada cuceririi spaniole din secolul al XVI-lea, Machu Picchu are cea mai frumoasă arhitectură dintre toate siturile arheologice din America de Sud.
Dorinţa de a-şi aprofunda cunoştinţele despre incaşi a devenit realitate pentru un bocşan. Tiberiu Stoia, de profesie inginer geolog, caută peste tot în lume minerale deosebite, pietre preţioase şi cristale. Cea mai recentă călătorie a făcut-o în America de Sud.
Numărul celor care şi-au pierdut viaţa în inundaţiile din sudul statului Peru a ajuns la 20, informează BBC News.
Cinci zile de la alunecările de teren care au blocat drumurile şi accesul feroviar de lângă ruinele Machu Picchu, în munţii din Peru de sud, mai mult de 1.000 de persoane au fost evacuate cu elicopterul, dar sute de oameni au rămas blocaţi şi suferă din lipsă de hrană şi apă potabilă.
Presa internaţională de astăzi scrie despre reluarea focului la graniţa dintre Coreea de Nord şi Coreea de Sud, declaraţiile unui naş al mafiei newyorkeze sau arestarea a cinci militanţi ai organizaţiei separatiste ETA. Printre alte subiecte, Zelaya a părăsit Hondurasul după patru luni de asediu, iar turiştii de la Machu Picchu încă nu au fost evacuaţi în totalitate.
Inundaţiile şi alunecările de teren s-au soldat cu cel puţin şapte morţi, între care o cetăţeană străină şi un ghid, în sud-estul Peru, unde peste 1.900 de turişti erau blocaţi marţi în jurul citadelei inca de la Machu Picchu, potrivit unor surse oficiale, citate de AFP.
Aproape 2.000 de turişti au rămas blocaţi în rezervaţia istorică Machu Picchu din cauza ploilor diluviene ce au provocat inundaţii şi alunecări de teren.