Stiri despre machu picchu

  17 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Oraşul antic Machu Picchu, redeschis după opt luni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oraşul antic Machu Picchu, redeschis după opt luni

  Oraşul antic Machu Picchu a fost redeschis duminică seară, cu o ceremonie specială, după opt luni de când aici nu au mai fost permise vizitele din cauza pandemiei, relatează BBC.

 • De ce Peru trebuie văzut o dată în viaţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce Peru trebuie văzut o dată în viaţă

  Peru, cu Machu Picchu inclus, este una dintre destinaţiile care se află pe lista cu dorinţe a aproape oricui de pe glob. Ţara, pe care şi Sudul Africii sau Thailanda pot fi invidioase, deşi nu ar părea că au motive, şi-a construit reputaţia pe mărturiile fascinante şi călătoriile incredibile ale călătorilor din toate timpurile şi din toate colţurile lumii.

 • Cele mai importante situri de patrimoniu mondial aflate în pericol
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai importante situri de patrimoniu mondial aflate în pericol

  Deşi par atemporale, unele dintre cele mai frumoase situri din lume se află în pericol. Jafurile, schimbările dese ale climei, turismul necontrolat şi dezvoltarea reprezintă factori care ar putea conduce spre degradarea totală sau chiar spre dispariţia acestor minuni.

 • FOTO GALERIE Machu Picchu, povestea unui oraş pierdut
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO GALERIE Machu Picchu, povestea unui oraş pierdut

  Vechiul oraş Machu Picchu (Peru) reprezintă unul dintre cele mai frumoase şi enigmatice locuri străvechi din lume. Adevarul.ro continuă seria minunilor lumii, după Taj Mahal şi statuia lui Christos de la Rio de Janeiro, prezentând istoricul oraşului Machu Picchu, cunoscut drept un loc sacru încă din cele mai vechi timpuri.

 • FOTO Alpinişti clujeni au urcat pe Machu Picchu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Alpinişti clujeni au urcat pe Machu Picchu

  Alex Sava si Alex Prigoană sunt doi alpinişti clujeni care au urcat pe Machu Picchu, ruinele oraşului incaş de la peste 2.700 de metri altitudine, în luna iulie. Popasul la vestigiile incaşe face parte dintr-o expediţie în Peru a clujenilor Mihnea Radu Prundeanu, Claudiu Daniel Chiorean, Alex Prigoana şi Alex Sava.

 • Minunea Machu Picchu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Minunea Machu Picchu

  Descoperiţi simbolul statului Peru în ghidul National Geographic Traveler, distribuit gratuit mâine, împreună cu ziarul „Adevărul“. Necunoscut în perioada cuceririi spaniole din secolul al XVI-lea, Machu Picchu are cea mai frumoasă arhitectură dintre toate siturile arheologice din America de Sud.

 • Tiberiu Stoia şi-a văzut visul cu ochii în America de Sud
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tiberiu Stoia şi-a văzut visul cu ochii în America de Sud

  Dorinţa de a-şi aprofunda cunoştinţele despre incaşi a devenit realitate pentru un bocşan. Tiberiu Stoia, de profesie inginer geolog, caută peste tot în lume minerale deosebite, pietre preţioase şi cristale. Cea mai recentă călătorie a făcut-o în America de Sud.

 • Coreea de Sud: Nordul reia focul - Revista presei internaţionale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Coreea de Sud: Nordul reia focul - Revista presei internaţionale

  Presa internaţională de astăzi scrie despre reluarea focului la graniţa dintre Coreea de Nord şi Coreea de Sud, declaraţiile unui naş al mafiei newyorkeze sau arestarea a cinci militanţi ai organizaţiei separatiste ETA. Printre alte subiecte, Zelaya a părăsit Hondurasul după patru luni de asediu, iar turiştii de la Machu Picchu încă nu au fost evacuaţi în totalitate.

 • Evacuare eşuată a 1.900 de turişti blocaţi în Machu Picchu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Evacuare eşuată a 1.900 de turişti blocaţi în Machu Picchu

  Inundaţiile şi alunecările de teren s-au soldat cu cel puţin şapte morţi, între care o cetăţeană străină şi un ghid, în sud-estul Peru, unde peste 1.900 de turişti erau blocaţi marţi în jurul citadelei inca de la Machu Picchu, potrivit unor surse oficiale, citate de AFP.

 • VIDEO Evacuaţi cu elicopterul din Machu Picchu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Evacuaţi cu elicopterul din Machu Picchu

  Aproape 2.000 de turişti au rămas blocaţi în rezervaţia istorică Machu Picchu din cauza ploilor diluviene ce au provocat inundaţii şi alunecări de teren.

Modifică Setările