Stiri despre luptator anticomunist

  9 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • In memoriam
Mihnea Berindei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  In memoriam Mihnea Berindei

  A încetat din viaţă la Veneţia unul dintre cei mai constanţi şi mai devotaţi luptători pentru drepturile omului- istoricul Mihnea Berindei. Cine a parcurs Jurnalul Monicăi Lovinescu şi-a putut lesne face o imagine despre imensa energie consumată de Mihnea Berindei pentru a face cunoscute în Occident suferinţele românilor în ultimii zece-cincisprezece ani de dictatură comunistă.

 • Povestea luptătorului anticomunist Ion Gavrilă Ogoranu. Cum a fentat miliţia şi securitatea timp de 26 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Povestea luptătorului anticomunist Ion Gavrilă Ogoranu. Cum a fentat miliţia şi securitatea timp de 26 de ani

  Unul dintre cei mai cunoscuţi luptători anticomunişti români, Ion Gavrilă Ogoranu, a primit joi, 21 mai 2015, un moment special de respect şi apreciere pentru cele câteva decenii din viaţa sa pe care le-a dedicat în totalitate rezistenţei împotriva regimului comunist. La Sala Unirii a avut loc o nouă ediţie a simpozionului ”In memoriam Ion Gavrilă Ogoranu 1923 – 2006”.

 • Moartea ultimului luptător anticomunist din Făgăraş FOTOGALERIE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moartea ultimului luptător anticomunist din Făgăraş FOTOGALERIE

  Ion Ilioiu a făcut parte dintr-o mişcare de rezistenţă împotriva regimului comunist, „Grupul Gavrilă". În anul 1954, a fost capturat şi trimis la puşcărie, unde a rămas timp de zece ani şi a îndurat torturi greu de imaginat

 • ALBA Mărturiile cutremurătoare ale luptătorului anticomunist Simion Drăgoi AUDIO VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ALBA Mărturiile cutremurătoare ale luptătorului anticomunist Simion Drăgoi AUDIO VIDEO

  Simion Drăgoi este unul dintre supravieţuitorii atrocităţilor săvârşite de securitatea comunistă. A stat în închisoare timp de 8 ani. Miercuri, la Sala Unirii din Alba Iulia, a avut loc lansarea DVD-ului „Noi nu am avut tinereţe“, în care Simion Drăgoi povesteşte trecutul său în perioada regimului comunist.

 • Horaţiu Dorin Groza, clujeanul care „vânează securişti“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Horaţiu Dorin Groza, clujeanul care „vânează securişti“

  Specializat în arheologie medievală, turdeanul s-a reorientat în descoperirea cadavrelor îngropate fără urmă de Securitatea comunistă. Arheologul povesteşte că se implică trup şi suflet la fiecare acţiune de deshumare a luptătorilor anticomunişti ucişi de Securitate pentru a face dreptate.

 • Verişorul premierului Boc a întrerupt deshumarea lui Teodor Şuşman
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Verişorul premierului Boc a întrerupt deshumarea lui Teodor Şuşman

  Preotul din satul Răchiţele, Teodor Boc, a fost astăzi la locul unde arheologii Centrului de Investigare a Crimelor Comunismului din România sapă pentru a găsi osemintele eroului anticomunist Teodor Şuşman, într-o râpă. Verişorul primar al premierului Boc a spus că Şuşman a fost „un tâlhar” care şi-a meritat soarta.

Modifică Setările