Stiri despre lucian sabados

  15 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Trei
poveşti sentimentale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trei poveşti sentimentale

  Ce crede critica teatrală din Canada despre Norm Foster, autorul piesei „Praf de stele“, recent intrată în repertoriul Teatrului „Nottara“?

 • Zile, dar mai ales nopţi de teatru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zile, dar mai ales nopţi de teatru

  Festivalurile sunt, în general, evenimente pe care le doreşte toatǎ lumea, iar statisticile de audienţǎ o confirmǎ. Festivalurile de arte performative, deci şi cele de teatru, au un atú, întrucât componenta emoţionalǎ a receptǎrii artistice este potenţatǎ de contactul direct, viu, dintre spectator şi performeri.

 • Comedii în chip şi fel la festivalul „Zile şi nopţi de
teatru la Brăila“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Comedii în chip şi fel la festivalul „Zile şi nopţi de teatru la Brăila“

  Festivalul Zile şi nopţi de teatru la Brăila, având drept principal organizator Teatrul „Maria Filotti“, manifestare de cultură teatrală amplă, de anvergură naţională, uneori izbutind chiar performanţa de a avea şi participanţi din afara graniţelor ţării, a fost creat pe vremea exemplarului directorat al Veronicăi Dobrin.

 • Teatrul brăilean trece printr-o reabilitare care pare fără de sfârşit. Actorii, obligaţi să susţină spectacole doar în deplasare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatrul brăilean trece printr-o reabilitare care pare fără de sfârşit. Actorii, obligaţi să susţină spectacole doar în deplasare

  Reabilitarea clădirii monumentale a teatrului „Maria Filotti” se prelungeşte nepermis de mult. Deşi proiectul ar fi trebuit să fie gata până în august 2015, la ora actuală încă se mai poartă discuţii legate de soluţiile tehnice de reabilitare a cupolei acoperişului. Întârzierea exagerată a lucrărilor afectează din plin viaţa culturală a oraşului.

 • Un oraş apropiat: Brăila (III)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un oraş apropiat: Brăila (III)

  În oraṣele-palimpsest care au avut norocul sau ṣtiinṭa să păstreze peste vreme, în ṭesutul  lor urbanistic, urmele diferitelor civilizaṭii care au modelat zona, intri ca într-un tunel al istoriei.

 • Un oraṣ apropiat: Brăila (I)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un oraṣ apropiat: Brăila (I)

  Am o frumoasă prietenă care îmi trimite, în loc de noapte bună, link-uri cu diverse piese clasice, alese pe youtube. In fiecare seară, alta. Când m-am trezit azi, mă aṣteptau "Variaṭiunile Goldberg", Bach-ul interpretat în 1981, de neasemuitul excentric Glenn Gould. Muzica mi-a creat o stare potrivită pentru a rememora experienṭa exploratorie de la sfârṣitul anului trecut.

 • Lucian Sabados nu mai este directorul teatrului din Ploiești
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lucian Sabados nu mai este directorul teatrului din Ploiești

  Demisia directorului, depusă la primarul Iulian Bădescu încă din septembrie, a fost acceptată zilele trecute, chiar în timp ce, la Ploiești, se desfășura a doua ediție a Festivalului de Teatru „Toma Caragiu".

 • Nico: „Daniel Iordăchioaie nu a lipsit niciodată de la spectacole!“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nico: „Daniel Iordăchioaie nu a lipsit niciodată de la spectacole!“

  Daniel Iordăchioaie a fost acuzat că a agresat verbal un sunetist de la teatrul din Ploiești. Artistul a negat vehement totul, spunând că nu mai lucrează la această instituție încă din 2010. Declarațiile lui sunt contrazise de directorul teatrului, dar și de Nico.

 • Festival Naţional de Teatru, la Ploieşti, săptămâna viitoare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festival Naţional de Teatru, la Ploieşti, săptămâna viitoare

  După un festival de film est-european, ploieştenii vor fi răsfăţaţi şi cu festival naţional de teatru. Pe lângă reprezentaţii ale celor mai importante 8 spectacole din ultimii zece ani din România, susţinute de mari actori, ploieştenii vor putea urmări şi piese jucate în locuri neconvenţionale.

Modifică Setările