Stiri despre lucia di lammermoor

  19 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Topul „Despre Opera” 2017: Cele mai frumoase momente muzicale ale anului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Topul „Despre Opera” 2017: Cele mai frumoase momente muzicale ale anului

  Am ajuns şi la momentul unui bilanţ artistic al anului 2017. Dacă anul trecut cea mai dificilă alegere era departajarea între trei spectacole extraordinare (Parsifal, Manon şi Fidelio), anul acesta mi se pare dificil să selectez vreun spectacol de operă din teatrele româneşti ca fiind reprezentativ (incluzând şi noutatea printre criteriile de selecţie, pe lângă performanţa muzicală în sine).

 • Debuturi şi oaspeţi la
Opera bucureşteană (I)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Debuturi şi oaspeţi la Opera bucureşteană (I)

  În condiţiile în care frecvenţa spectacolelor săptămânale a crescut în ultima vreme, deşi afişul primei scene lirice naţionale rămâne relativ sărac faţă de portofoliul titlurilor existente în repertoriu, el se îmbogăţeşte continuu în privinţa distribuţiilor.

 • Lucia di Lammermoor, suflet frumos, îndrăgostit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lucia di Lammermoor, suflet frumos, îndrăgostit

  Am văzut acum câteva zile, pentru a treia oară, „Lucia di Lammermoor”, opera lui Gaetano Donizetti, în viziunea marelui regizor Andrei Şerban. Îmi plăcuse foarte tare şi prima şi a doua oară, când am văzut montarea la Opera din Iaşi, dar nu mă aşteptam ca acum, la cea de-a treia vizionare, când Andrei Şerban a revizitat „Lucia...” punând-o în scenă la Opera din Bucureşti, să mă emoţioneze cel mai mult.

 • O Lucia dezamăgitoare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O Lucia dezamăgitoare

  Andrei Şerban are o istorie lungă cu Lucia di Lammermoor, încă din Noiembrie 1990, când a regizat opera lui Donizetti pentru Chicago Lyric Opera, reluată apoi în Martie 1993 la Los Angeles, o producţie care a fost radical schimbată pentru Opera Bastille în 1995, unde a funcţionat fără întrerupere ca vehicol al sopranelor de coloratură până în Octombrie 2016, urmând a fi înlocuită din sezonul viitor.

 • Lucia di Lammermoor, la ONB. În loc de avancronică.
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lucia di Lammermoor, la ONB. În loc de avancronică.

  O lectură de iarnă. Opera e o artă bovarică. De câte ori n-aţi auzit formularea: „Mă duc la Operă ca să evadez din cotidian”? Un moment numai bun ca să-l revizităm pe Gustave Flaubert şi pe însăşi doamna Bovary:

 • Opera Iaşi şi scandalul ONB în revista „Opera” (UK)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Opera Iaşi şi scandalul ONB în revista „Opera” (UK)

  A apărut numărul pe luna Iunie al revistei britanice Opera. După Opera Naţională Cluj, în mai este rândul Operei Naţionale Române Iaşi să apară în paginile acestei publicaţii, cu o cronică pe care am scris-o la reluarea excelentei producţii a lui Andrei Şerban pentru Lucia di Lammermoor.

 • Andrei Şerban: „Muzica
- arta supremă, arta tuturor artelor”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Andrei Şerban: „Muzica - arta supremă, arta tuturor artelor”

  A fost prima zicere a lui Andrei Şerban în dizertaţia pe care a susţinut-o recent la Opera Naţională Română Iaşi, înaintea reluării spectacolului cu propria producţie „Lucia di Lammermoor” de Donizetti. Am ales-o drept titlu, părându-mi-se elocventă şi încurajatoare pentru ideatica unui regizor de formaţie teatrală, dar a cărui activitate s-a dezvoltat consistent şi în teritoriul liric. În temple mondiale ale operei.

 • Lucia de la Iaşi - un succes anonim
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lucia de la Iaşi - un succes anonim

  Exact aşa a definit regizorul Andrei Şerban impactul producţiei sale pentru Opera Naţională Română din Iaşi: un succes anonim, dezamăgit de absenţa reprezentanţilor Ministerului Culturii de la toate spectacolele cu Lucia din Lammermoor, care a avut premiera în deschiderea stagiunii trecute.

 • Al cincilea rol pentru Elena Moşuc la Scala din Milano
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Al cincilea rol pentru Elena Moşuc la Scala din Milano

  Violetta din „Traviata”, Gilda din „Rigoletto”, Luisa din „Luisa Miller”, Micaëla din „Carmen” au fost cele patru importante personaje interpretate de renumita soprană Elena Moşuc în ultimii opt ani, pe scena legendarului teatru Scala din Milano.

 • Premieră de operă la Cluj-Napoca, în viziune clasică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Premieră de operă la Cluj-Napoca, în viziune clasică

  Capodopera donizettiană „Lucia di Lammermoor” se poartă în aceste zile pe scenele din ţară, prin noi producţii. Mai întâi a fost montarea revoluţionară semnată de Andrei Şerban la Iaşi.

 • Dirijorul Vlad Iftinca: „Am colaborat foarte bine cu Andrei Şerban”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dirijorul Vlad Iftinca: „Am colaborat foarte bine cu Andrei Şerban”

  Costin Popa: Ne aflăm la Opera Naţională Română Iaşi după premiera operei „Lucia di Lammermoor” de Donizetti pe care ai dirijat-o. Cariera ta fiind dedicată până acum pianului, te întreb dacă este pentru întâia oară când ai ridicat bagheta...

 • „Lucia di Lammermoor“, marca Andrei Şerban, a sosit la Opera din Iaşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Lucia di Lammermoor“, marca Andrei Şerban, a sosit la Opera din Iaşi

  În teritoriul liric, creativitatea lui Andrei Şerban se orientează în aceste zile către revizitarea unor spectacole mai vechi, produse de aproape trei decenii pe marile scene ale lumii, Metropolitan Opera House, Royal Opera House Covent Garden, Opéra National de Paris, Wiener Staatsoper.

 • FOTOGALERIE Lucia di Lammermoor - cronică incompletă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTOGALERIE Lucia di Lammermoor - cronică incompletă

  În primele luni ale lui 1990, la începutul „anilor romantici”, cum îi numeşte într-o recentă carte Gabriela Adameşteanu, regizorul Andrei Şerban revenea în România. Fusese invitat de Andrei Pleşu, pe atunci ministru al Culturii, să preia conducerea Teatrului Naţional din Bucureşti, lucru care i-a bucurat pe unii şi i-a întristat pe alţii.

Modifică Setările