Stiri despre lsrs

  65 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Noii paşoptişti de care România are nevoie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noii paşoptişti de care România are nevoie

  Unirea Principatelor Romane ramane una dintre cele mai mari – si improbabile – realizari din istoria poporului roman. Protagonistii au fost, in buna parte, liderii Revolutiei de la 1848.

 • De la România 2018 pentru România 2118
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De la România 2018 pentru România 2118

  Am decis, cu ocazia acestui Centenar, să facem două lucruri. Primul, să privim mai mult înspre viitor decât înspre trecut. De aici ideea cu mesajele pentru România 2118. Al doilea, să sărbătorim unitatea românilor de pretutindeni. Ziua de 1 Decembrie le este dedicată tuturor, în egală măsură.

 • Proiect de ţară: întoarcerea acasă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Proiect de ţară: întoarcerea acasă

  Aceste rânduri sunt mai ales pentru milioanele de români din diaspora. Este vorba despre cei pe care ultimii 28 de ani de România – şi chiar mai bine decât atât – i-au alungat peste hotare.

 • Cum puteţi ajunge la Stanford şi Harvard
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum puteţi ajunge la Stanford şi Harvard

  A început un nou an şcolar, cu emoţii şi cu zarvă. Este încă un prilej pentru a dezbate situaţia disperată a sistemului românesc de educaţie – un subiect despre care nu vorbim niciodată prea mult, având în vedere uriaşa sa miză: pregătirea celei mai importante resurse a acestei ţări, oamenii săi.

 • Triumful imposturii: vremea oamenilor mici
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Triumful imposturii: vremea oamenilor mici

  Am susţinut mereu că cea mai de preţ resursă a unei ţări sunt oamenii săi. Iar o ţară care nu ştie să aibă grijă de oamenii ei nu poate şi nu merită să se dezvolte.

 • Putem
crea o lume mai bună. LSRS şi Tedy
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Putem crea o lume mai bună. LSRS şi Tedy

  Avem un potenţial şi o resursă strategică pentru România, care ar merita a fi evaluată şi exploatată, pentru că acolo în străinătate, unde trăiesc, ei redau onoarea ţării noastre, mulţi studiind la universităţi de prestigiu, sunt apreciaţi de profesorii lor sau ocupă poziţii de top.

 • Româncă, studentă la Medicină în
SUA: Aici, trebuie să fii pregătit pentru
momente dificile pe care le vei înfrunta singur
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Româncă, studentă la Medicină în SUA: Aici, trebuie să fii pregătit pentru momente dificile pe care le vei înfrunta singur

  Foarte multă muncă, perseverenţă, încredere şi un pic de noroc este reţeta succesului unei tinere românce care studiază acum medicină dentară la Tufts University din Boston, Statele Unite. Irina Drăgan a câştigat anul acesta premiul pentru cel mai bun student român din America de Nord, în cadrul Galei Ligii Studenţilor Români din Străinătate.

 • Anca Drăgan, Studentul
Român al Anului în Străinătate: De ce roboţii reali sunt departe de cei din filmele SF
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Anca Drăgan, Studentul Român al Anului în Străinătate: De ce roboţii reali sunt departe de cei din filmele SF

  Câştigătoarea premiului pentru cel mai bun Student Român al Anului din Străinătate, acordat de Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS), este Anca Drăgan, Assistant Professor la University of California Berkeley unde face cercetare de ultimă generaţie în domeniul roboticii. Într-un interviu acordat ziarului "Adevărul", ea a povestit traseul său educaţional şi cum a descoperit domeniul care o pasionează atât de mult.

 • De ce iubesc România? Student sirian: „Pentru că la voi e pace“. Student român în străinătate: „Iubesc omniprezentul
simţ al umorului din România“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce iubesc România? Student sirian: „Pentru că la voi e pace“. Student român în străinătate: „Iubesc omniprezentul simţ al umorului din România“

  Un proiect fotografic realizat de filiala din Rusia a Ligii Studenţilor Români din Străinătate a făcut turul internetului în ultimele zile. Zeci de studenţi străini care au fost în România sau care au cunoscut ţara noastră prin diasporă au transmis un mesaj de apreciere cu ocazia zilei naţionale de 1 Decembrie. De asemenea, şi studenţii români din străinătate au transmis României un mesaj.

 • Au început înscrierile pentru gala Studenţilor Români din Străinătate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Au început înscrierile pentru gala Studenţilor Români din Străinătate

  Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) a dat startul Concursului „Premiile LSRS pentru Excelenţă Academică în Străinătate”. Termenul limită pentru înscrieri este 15 noiembrie, iar premiile vor fi decernate, în cadrul Galei Studenţilor Români din Străinătate pe 7 ianuarie 2016, în Bucureşti, marcând 7 ani de existenţă a LSRS.

 • O petiţie împotriva desfiinţării UEFISCDI, semnată de peste 2.300 de persoane, depusă luni la Guvern
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O petiţie împotriva desfiinţării UEFISCDI, semnată de peste 2.300 de persoane, depusă luni la Guvern

  Organizaţiile cosemnatare se opun vehement desfiinţării sau reorganizării UEFISCDI, lansând prin această petiţie un apel către Parlamentul României să respingă proiectul de lege şi să permită Unităţii Executive pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI) să îşi continue activitatea ca până în prezent.

 • Studentul român al anului: „La MIT, ne
tutuiam cu profesorii laureaţi Nobel“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Studentul român al anului: „La MIT, ne tutuiam cu profesorii laureaţi Nobel“

  Relaţia profesor universitar-student la una dintre cele mai prestigioase universităţi din lume, Massachusetts Institute of Technology (MIT), din Statele Unite ale Americii, este la fel ca relaţia dintre doi colegi la un loc de muncă. Sibianca Raluca Ada Popa (28 de ani), care a studiat la MIT, povesteşte că studenţii nu sunt trataţi de sus de la catedră.

 • Pactul nostru: România în 3D
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pactul nostru: România în 3D

  Pe 8 ianuarie, am avut onorea de a deschide Gala Studenţilor Români din Străinătate, ediţia a VI-a, în calitate de Preşedinte Fondator al Ligii Studenţilor Români din Străinătate (LSRS). Alături de cei peste 1.000 de invitaţi, am facut cunostinţă cu 38 de finalişti şi 9 laureaţi. Totodată, am prezentat câteva direcţii majore pentru Fundaţia CAESAR în 2015. Iată discursul pe care l-am susţinut cu această ocazie.

 • Studentul Român al anului, Raluca Ada Popa, va fi cercetător la Universitatea Berkeley, în Silicon Valley
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Studentul Român al anului, Raluca Ada Popa, va fi cercetător la Universitatea Berkeley, în Silicon Valley

  Doctorand în informatică la Massachusetts Institute of Technology (MIT), din Statele Unite, sibianca Raluca Ada Popa urmează, de la anul, să-i ajute şi pe alţi tineri geniali să-şi realizeze doctoratul în siguranţă cibernetică, la Universitatea Berkeley, din Silicon Valley, raiul informaticienilor. Ea spune că nu se poate întoarce în România să facă cercetare în informatică fiindcă nu ar avea la îndemână resursele extraordinare de acolo.

 • Raed Arafat: Doctoratul în domeniul medical a devenit o formalitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Raed Arafat: Doctoratul în domeniul medical a devenit o formalitate

  Secretarul de stat Raed Arafat, fondator al SMURD, a declarat la Gala Ligii Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) că doctoratul în domeniul medical a devenit în România "o formalitate, cu o calitate cel mai probabil redusă şi fără valoare".

 • Schimbarea profundă (vine şi din afară)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Schimbarea profundă (vine şi din afară)

  Reorientarea capitalului uman românesc către ţară ar fi un câştig imens pentru întreaga societate, pe toate planurile. Miza şi potenţialul impact ar justifica includerea acestui obiectiv între primele trei priorităţi ale noului Preşedinte.

 • Creierele viitorului. Studenţi eminenţi în străinătate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Creierele viitorului. Studenţi eminenţi în străinătate

  „Adevărul” vă prezintă trei români care învaţă la universităţi prestigioase din Statele Unite ale Americii şi din Europa. Ei au ajuns în finala Galei Ligii Studenţilor Români din Străinătate (LSRS)

 • FOTO VIDEO Cum au sărbătorit tinerii români Ziua Naţională peste hotare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO VIDEO Cum au sărbătorit tinerii români Ziua Naţională peste hotare

  Studenţii români care au plecat la universităţi din străinătate au sărbătorit, ca în fiecare an, Ziua Naţională a României cu mese tradiţionale şi petreceri româneşti, de care s-au bucurat alături de colegii lor internaţionali, aşa cum fac şi tinerii stabiliţi peste hotare. Mai mult, filiala Ligii Studenţilor Români din Străinătate din Germania a lansat şi o campanie inedită de promovare a ţării noastre în rândul străinilor.

 • Alegeri prezidenţiale 2014. LSRS a depus o petiţie la Ministerul Afacerilor Externe în care semnatarii cer suplimentarea secţiilor de votare din străinătate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alegeri prezidenţiale 2014. LSRS a depus o petiţie la Ministerul Afacerilor Externe în care semnatarii cer suplimentarea secţiilor de votare din străinătate

  Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) şi Fundaţia C.A.E.S.A.R. (Centrul pentru Acces la Expertiza Studentilor şi Absolvenţilor Români) au depus, luni dimineaţă, la sediul Ministerului Afacerilor Externe (MAE), o petiţie pentru respectarea dreptului la vot atât în ţară cât şi în străinătate.

 • Apel pentru democraţie, apel pentru România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Apel pentru democraţie, apel pentru România

  Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) şi Fundaţia C.A.E.S.A.R. (Centrul pentru Acces la Expertiza Studenţilor şi Absolvenţilor Români) îşi exprimă profunda indignare şi îngrijorare faţă de modul în care s-a desfăşurat primul tur al alegerilor prezidenţiale din data de 2 noiembrie 2014.

 • Alegeri prezidenţiale 2014: Reacţii dure şi petiţii lansate de tinerii români din străinătate şi din ţară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alegeri prezidenţiale 2014: Reacţii dure şi petiţii lansate de tinerii români din străinătate şi din ţară

  Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) a iniţiat o petiţie online prin care solicită MAE ca tuturor cetăţenilor români să le fie permis să voteze oriunde s-ar afla, după ce în primul tur de la alegerile prezidenţiale 2014 mii de români din diaspora nu au putut vota. Petiţia a fost deja semnată de peste 1.500 de cetăţeni din ţară şi de afară. Şi studenţii români de la Cambridge condamnă modul în care au fost organizate alegerile duminică.

 • Alegeri prezidenţiale 2014: Studenţii din străinătate cer sancţiuni pentru blocarea votului în diasporă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alegeri prezidenţiale 2014: Studenţii din străinătate cer sancţiuni pentru blocarea votului în diasporă

  Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) face apel la autorităţi să evalueze obiectiv şi în regim de urgenţă modul în care s-a desfăşurat primul tur al alegerilor prezidenţiale în afara graniţelor şi creşterea numărului de secţii de votare pentru turul II, din 16 noiembrie. Aceştia cer sancţionarea vinovaţilor, după ce mii de români au reclamat că nu au putut vota la turul I de la alegerile prezidenţiale 2014.

 • INTERVIU Singurul român premiat de una dintre cele mai prestigioase şcoli de Drept din lume: „Prea mulţi studenţi au note de zece în România“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Singurul român premiat de una dintre cele mai prestigioase şcoli de Drept din lume: „Prea mulţi studenţi au note de zece în România“

  Stabilit de peste 11 ani în Spania, tânărul avocat Alexandru Lazăr este singurul român premiat de Institutul Superior de Drept şi Economie (ISDE), una dintre şcolile de Drept cu renume global. Vă prezentăm povestea lui Alexandru până la recunoaşterea internaţională, dar şi cum crede el că putem „spăla“ imaginea negativă a României de peste hotare.

Modifică Setările