Stiri despre london symphony orchestra

  17 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • London Orchestra...
Care dintre ele?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  London Orchestra... Care dintre ele?

  Când ai atâtea orchestre londoneze la Bucureşti, în cadrul Festivalului Enescu – London Symphony Orchestra (LSO), Philharmonia Orchestra (PO), London Philharmonic Orchestra (LPO), Royal Philharmonic Orchestra (RPO), ca să nu mai punem la socoteală şi orchestrele de cameră (The Academy of St Martin in the Fields sau London Mozart Players) – aproape că te temi că o s-ajungi să le încurci, că n-o să înţelegi nimic.

 • Scene de Festival, scene
de bucurie, cât să ne ţină până la următorul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scene de Festival, scene de bucurie, cât să ne ţină până la următorul

  Dacă Stravinski şi-a descris Les Noces/Nunta drept „scene coregrafice cu muzică şi voci” sau „scene coregrafice pentru cor, solişti, patru piane şi percuţie”, îmi iau şi eu libertatea – pe care mi-o oferă muzica, pe care mi-o oferă Festivalul – să numesc câteva minunate întâmplări ale Enescului cu titlul de mai sus. Citiţi, deci, şi vă bucuraţi – ca să nu mă bucur doar eu.

 • Mari ansambluri în festivalul enescian (I)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mari ansambluri în festivalul enescian (I)

  În grele condiţii se desfăşoară ediţia jubiliară, a XXV-a, a tradiţionalelor întâlniri muzicale internaţionale marcate de numele marelui George Enescu, de la a cărui naştere s-au împlinit 140 de ani în 2021! Pandemia de coronavirus planează şi ameninţă continuu.

 • Festivalul George
Enescu (I) Primele zile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festivalul George Enescu (I) Primele zile

  Se află în plină desfăşurare Ediţia a XXIV-a, la fel de abundentă precum celelalte, pe durata obişnuită de ceva vreme, peste trei săptămâni. Sub Înaltul Patronaj al şefului statului român – documentul de acordare i-a fost înmânat directorului Artexim, Mihai Constantinescu, la conferinţa de presă din ziua inaugurării evenimentului, sub Preşedinţia de Onoare a celebrului Zubin Mehta şi direcţiunea artistică a lui Vladimir Jurowski.

 • A doua zi cu LSO: întoarcerea la Operă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A doua zi cu LSO: întoarcerea la Operă

  Al doilea concert al celor de la London Symphony Orchestra a avut un program orientat progresiv de la o lucrare la alta, de la vocalitate la operă. A fost captivant.

 • Cealaltă „cea mai bună orchestră din lume“ la Enescu 2019
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cealaltă „cea mai bună orchestră din lume“ la Enescu 2019

  Şi britanicii pretind că London Symphony Orchestra e cea mai bună din lume. Dar este foarte posibil ca în România Berliner Philharmoniker să nu fie detronată de nimeni, dat fiind că faima i-a precedat zeci de ani până când au debutat la Festivalul Enescu, abia în 2015.

 • LSO şi Ion Marin, din nou şi din nou şi...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  LSO şi Ion Marin, din nou şi din nou şi...

  După Zubin Mehta, London Symphony Orchestra este o altă rutină splendidă a Festivalului Enescu. Este o orchestră de top, a venit la Bucureşti de foarte multe ori şi cred că, odată ce uimirea a trecut, a ajuns să fie şi una dintre cele mai iubite de către publicul românesc.

 • Nominalizat la Grammy
2013
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nominalizat la Grammy 2013

  Nu sunt o fană a galelor, premiilor, concursurilor, dar nu pot să nu fiu de acord că sunt necesare şi creează repere. În 10 februarie s-au acordat Premiile Grammy, binecunoscute în zona muzicii comerciale, poate mai puţin cunoscute în zona muzicii clasice.

 • VIDEO Mari concerte în Festivalul „Enescu“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Mari concerte în Festivalul „Enescu“

  Melomanii se pot bucura săptămâna aceasta de concerte susţinute de London Symphony Orchestra şi The Mariinsky Theatre Symphony Orchestra. Dirijori precum Valery Gergiev, Cristian Mandeal, Horia Andreescu şi Christian Zacharias vor coordona mari orchestre ale lumii, la Festivalul „George Enescu“.

Modifică Setările