Stiri despre liviu prunaru

  37 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • A început stagiunea simfonică de la Ateneul Român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A început stagiunea simfonică de la Ateneul Român

  Filarmonica „George Enescu” a deschis stagiunea simfonică 2019-2020 cu un concert ca o adevărată declaraţie de presă prin care afirmă că Festivalul George Enescu nu s-a încheiat, ci continuă la Ateneul Român.

 • Dvořák şi Brahms, în deschiderea stagiunii Filarmonicii George Enescu. Orchestra, condusă de Christian Badea, îl are invitat pe solistul Liviu Prunaru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dvořák şi Brahms, în deschiderea stagiunii Filarmonicii George Enescu. Orchestra, condusă de Christian Badea, îl are invitat pe solistul Liviu Prunaru

  În deschiderea stagiunii simfonice 2019-2020 a Filarmonicii „George Enescu”, care va avea loc, joi şi vineri, 3 şi 4 octombrie , de la ora 19.00, la Ateneul Român, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de maestrul Christian Badea, îl are invitat pe solistul Liviu Prunaru, concertmaistru al Orchestrei Regale Concergebouw.

 • Orchestrelor Naţionale
de Tineret – o dedicaţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Orchestrelor Naţionale de Tineret – o dedicaţie

  A venit din partea criticului şi muzicologului Oltea Şerban-Pârâu cu prilejul apariţiei noului şi elegantului volum publicat recent de Editura Nemira sub titlul „Poveste din România de azi. Orchestrele Naţionale de Tineret. Primii 10 ani”, 270 de pagini, bogat ilustrate cu fotografii de Virgil Oprina, coperta fiind semnată de Cristian Florescu.

 • Violonistul
Liviu Prunaru, 

concert-maestru
al celei mai bine cotate orchestre simfonice
din lume,

în dublă ipostază
pe scena Sălii Radio
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Violonistul Liviu Prunaru, concert-maestru al celei mai bine cotate orchestre simfonice din lume, în dublă ipostază pe scena Sălii Radio

  Violonistul Liviu Prunaru, concert-maestru al celei mai bine cotate orchestre simfonice din lume, Royal Concertgebouw Amsterdam, artistul care se bucură de dreptul de folosinţă asupra viorii de patrimoniu universal  Stradivarius „Pachoud” din 1694 – va putea fi aplaudat la Sala Radio, într-un concert extraordinar în care se va afla într-o dublă ipostază: de solist şi... dirijor!

 • Duelul Viorilor. Stradivarius versus Guarneri, în patru oraşe din ţară, cu violoniştii Liviu Prunaru şi Gabriel Croitoru  VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Duelul Viorilor. Stradivarius versus Guarneri, în patru oraşe din ţară, cu violoniştii Liviu Prunaru şi Gabriel Croitoru  VIDEO

  După ce violonistul Liviu Prunaru a avut rolul de solist al celebrei orchestre Royal Concertgebouw Amsterdam, în ultima seară a festivalului George Enescu, când a interpretat „Caprice Roumain pentru vioară şi orchestră” de marele compozitor român, între 27 septembrie şi 1 octombrie, acesta va cânta împreună cu violonistul Gabriel Croitoru în turneul „Duelul viorilor”.

 • „Duelul Viorilor“, o defilare muzicală de succes în Statele Unite
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Duelul Viorilor“, o defilare muzicală de succes în Statele Unite

  “Duelul Viorilor Stradivarius versus Guarneri”, un proiect Radio România, s-a auzit cu prilejul Zilei Naţionale a României în două prestigioase săli de concert: la Carnegie Hall (Weill Recital Hall), din New York, pe 2 decembrie şi la Kennedy Center for the Performing Arts (Family Theater), din Washington, DC, pe 5 decembrie.

 • Duelul Viorilor ajunge la Carnegie Hall şi
 la Kennedy Center for the Performing Arts, cu prilejul Zilei Naţionale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Duelul Viorilor ajunge la Carnegie Hall şi la Kennedy Center for the Performing Arts, cu prilejul Zilei Naţionale

  După şase ediţii de mare succes pe scenele din România şi Europa, Turneul “Duelul Viorilor Stradivarius versus Guarneri” (un proiect Radio România) va fi prezentat în două prestigioase săli de concert: la Carnegie Hall (Weill Recital Hall), din New York, în 2 decembrie, de la ora 20:00, şi la Kennedy Center for the Performing Arts (Family Theater), din Washington, DC, în 5 decembrie, de la ora 18:00.

 • Liviu Prunaru
cântă Bernstein la Sala Radio pe vioara Stradivarius Pachoud
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Liviu Prunaru cântă Bernstein la Sala Radio pe vioara Stradivarius Pachoud

  Serenada pentru vioară, orchestră de coarde, harpă şi percuţie de Bernstein este o lucrare care poate fi foarte rar auzită în România. Ea va fi interpretată la Sala Radio vineri, 4 noiembrie, de la ora 19.00, de violonistul Liviu Prunaru, alături de Orchestra Naţională Radio, sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeşelea.

 • „Duelul
viorilor” ajunge şi la Chişinău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Duelul viorilor” ajunge şi la Chişinău

  Imediat după sfârşitul Festivalului „George Enescu”, evenimentul muzical al toamnei care a oferit melomanilor prilejul de a asista la o paradă a marilor orchestre şi marilor solişti ai lumii, pe 22 septembrie, începe un alt eveniment important Turneul Internaţional „Duelul viorilor”, care se va desfăşura între 22 septembrie şi 4 octombrie şi va ajunge şi la Chişinău.

 • „Camerale” şi „noscturne” la Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Camerale” şi „noscturne” la Ateneu

  Prin tradiţie, „cameralele” şi „nocturnele” din Festivalul „Enescu” au loc la Ateneu, unde sala este ideală pentru recitaluri sau concerte ale unor formaţii restrânse, întotdeauna gustate de publicul larg.

 • Dialectica prieteniei. Tharice Virtuosi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dialectica prieteniei. Tharice Virtuosi

  Cea mai frumoasă formă de prietenie e muzica de cameră. O prietenie care, cu siguranţă, începe dinainte de concert. Prietenia în muzică, în forma ei cea mai elevată, e o relaţie metamuzicală în sensul platonician al grecescului dialectiktike . Cea mai frumoasă exemplificare a ei, anul acesta în Festivalul Enescu, s-a numit Tharice Virtuosi.

 • Violonistul Liviu Prunaru: „Enescu încă este un mister în străinătate“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Violonistul Liviu Prunaru: „Enescu încă este un mister în străinătate“

  Violonistul Liviu Prunaru, membru al „celei mai bune orchestre din lume“, Concertgebouw Amsterdam, unde activează în calitate de concertmaistru, este prezent în Festivalul Enescu de anul acesta nu o dată, ci de două ori. La rândul său, violonistul concertist Liviu Stănculeasa, concertmaistru al Orchestrei din Göteborg, spune că evoluţia sa artistică a fost influenţată de premiul câştigat în 2007 la Concursul Internaţional „George Enescu“.

 • test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  "Duelul viorilor" intră în runda a doua

  După o primă rundă de succes a celei de-a patra ediţii a Turneului Naţional ”Delul Viorilor”, Liviu Prunaru (Stradivarius) şi Gabriel Croitoru (Guarneri) şi pianistul Horia Mihail încep o a doua rundă, care îi va duce în mai multe oraşe din ţară, în perioada 10-19 decembrie 2014.

 • Români la Londra – Ruxandra Donose şi Liviu Prunaru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Români la Londra – Ruxandra Donose şi Liviu Prunaru

  Ruxandra Donose şi Liviu Prunaru la Royal Festival Hall şi Barbican Center din Londra în aceeaşi săptămână, joi şi vineri, au reprezentat pentru mine o tentaţie de a-mi petrece serile în aceste săli de concerte pe care nu mi-am putut-o reprima.

 • Orchestra de Cameră Radio – Redivivus !
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Orchestra de Cameră Radio – Redivivus !

  Un nou spirit, o nouă atitudine, o nouă poziţionare scenică par să fi revitalizat de această dată cântul membrilor Orchestrei de Cameră Radio în debutul noii stagiuni de concerte, la prima ieşire publică a ansamblului. Indiscutabil ineditul situaţiei il datorăm minunatului violonist Liviu Prunaru, un muzician care revine cu  bucurie în viaţa noastră muzicală

 • Reţeta succesului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reţeta succesului

  De obicei, după finalul unei ediţii din festivalul Enescu, mai ales de când a fost extinsă la aproape o lună, organizatorii stagiunilor curente lăsau o perioadă de respiro până la gongul inaugural, pentru ca publicul să depăşească oboseala şi supra-saturaţia maratonului în care avalanşa de ansambluri, solişti, dirijori constituia o tentaţie.

 • Liviu Prunaru deschide stagiunea Orchestrei de Cameră Radio
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Liviu Prunaru deschide stagiunea Orchestrei de Cameră Radio

  Violonistul Liviu Prunaru va concerta, pe 9 octombrie, în deschiderea noii stagiuni a Orchestrei de Cameră Radio, interpretând dublu rol: de solist şi dirijor. Prunaru este în prezent concert-maestru al Orchesrei Royal Concertgebouw din Amsterdam.

 • Un ansamblu – vedetă a vieţii muzicale internaţionale: Orchestra regală Concertgebow Amsterdam
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un ansamblu – vedetă a vieţii muzicale internaţionale: Orchestra regală Concertgebow Amsterdam

  Un moment memorabil! Concertul orchestrei regale Concertgebow din Amsterdan, ansamblu condus de inegalabilul dirijor Mariss Jansons. S-au întâlnit două entităţi. Fiecare exemplară în felul ei. Un colectiv orchestral ce se constituie într-un organism viu, coerent, flexibil, de o cordialitate luminoasă a comunicării. Un mare maestru al artei dirijorale, un vizionar, un artist intransigent aflat la vârsta senectuţii.

 • Turneu versus Festival?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Turneu versus Festival?

  Se ṣtie că, atunci când te bucuri de prea mult din orice, după un timp nu-i mai simṭi savoarea.  Lucrul pare să fie adevărat, de la porṭia de miere, până la dragoste. Avem nevoie, în orice placere, de contraste sau măcar de mici contrarietăṭi.

 • România valorilor muzicale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România valorilor muzicale

  Nu sunt prea mulţi românii care prin valoarea lor excepţională ne fac pe noi mândri că suntem din acelaşi neam cu ei. Şi de prea puţine ori le arătăm că le suntem recunoscători. Astăzi (14 iunie) şi duminică (16 iunie) avem ocazia să o facem.

 • Românul care poate descrie paradisul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Românul care poate descrie paradisul

  Da, există un astfel de român şi ar merita ca numele lui să fie cunoscut de toţi cei care mai cred că România este mai mult suma scandalurilor pe care le stârnesc cetăţenii săi.

Modifică Setările