Stiri despre livada de visini

  20 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • „Carnavalul“ din Chişinău, la Teatrul Naţional Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Carnavalul“ din Chişinău, la Teatrul Naţional Bucureşti

  Două din cele mai recente premiere ale Teatrului Naţional  Mihai Eminescu din Chişinău se joacă şi în acest an pe scena TNB, în cadrul turneului ”Teatru românesc la Bucureşti, Iaşi şi Chişinău”.În zilele de 26 şi  27 ianuarie, de la ora 19.00, la Sala Studio, cu câte o singură reprezentaţie fiecare, vor fi prezentate: "Carnavalul"  - spectacol pe texte de Caragiale  şi "Livada de vişini" de Cehov.

 • Spectacolul „Livada de vişini” de la Teatrul Naţional Bucureşti, invitat la Festivalul Internaţional de Teatru de la Tbilisi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spectacolul „Livada de vişini” de la Teatrul Naţional Bucureşti, invitat la Festivalul Internaţional de Teatru de la Tbilisi

  „Livada de vişini", ultima piesă a marelui dramaturg Anton Pavlovici Cehov, radiografie a unei societăţi ce nu-şi poate regândi nici măcar prezentul şi cu atât mai puţin viitorul, spectacol pus în scenă la Teatrul Naţional din Bucureşti de regizorul georgian David Doiashvili, va participa la Festivalul Internaţional de Teatru de la Tbilisi.

 • Livada, ca o
bibliotecă arsă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Livada, ca o bibliotecă arsă

  Două imagini-cheie, imagini-şoc, străjuiesc spectacolul cu celebra piesă cehoviană Livada de vişini, montat de Tompa Gábor, în scenografia Carmencitei Brojboiu, la Teatrul Naţional Sloven din Maribor.

 • Livada lui
Dodin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Livada lui Dodin

  Mi se pare mai mult decât îndreptăţit ca, înainte de oricare nou spectacol cu Livada de vişini pe care avem şansa de a-l vedea, să ne întrebăm, să facem tot felul de supoziţii despre felul în care va fi reprezentată ori numai sugerată scenic livada însăşi

 • FNT s-a încheiat cu spectacolul „Livada de vişini“, producţie a Teatrului Maly Drama din Sankt Petersburg
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FNT s-a încheiat cu spectacolul „Livada de vişini“, producţie a Teatrului Maly Drama din Sankt Petersburg

  Festivalul Naţional de Teatru s-a desfăşurat timp de zece zile la Bucureşti, prezentând mari spectacole, invitaţi din străinătate şi evenimente diverse: expoziţii, lansări de carte, conferinţe, masterclass-uri. Invitat special al Festivalului, ”Livada de vişini” de A.P. Cehov, în viziunea regizorului Lev Dodin, a sosit în Capitală cu actorii săi de la Maly Drama Teatr - Théâtre de l'Europe, din Sankt Petersburg, Rusia.

 • Final în forţă la Festivalul Naţional de Teatru cu Livada de vişini, în regia lui Lev Dodin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Final în forţă la Festivalul Naţional de Teatru cu Livada de vişini, în regia lui Lev Dodin

  Ediţia a 26-a a FNT va fi încheiată duminică seară de un mare spectacol al începutului de mileniu – invitat special al Festivalului: „Livada de vişini” de A.P. Cehov, în viziunea unuia din maeştrii scenei contemporane: regizorul Lev Dodin, sosit în Capitală cu actorii săi de la Maly Drama Teatr – Théâtre de l'Europe, din Sankt Petersburg, Rusia.

 • Celebrul regizor Lev Dodin, întâlnire cu publicul în Festivalul Naţional de Teatru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Celebrul regizor Lev Dodin, întâlnire cu publicul în Festivalul Naţional de Teatru

  Spectacolul „Livada de vişini”, producţie a Teatrului Maly Drama – Théâtre de l'Europe, va încheia, sâmbătă şi duminică, ediţia 2016 a Festivalului Naţional de Teatru. La finalul reprezentaţiei de pe 30 octombrie, începând cu orele 22.00, va avea loc, în foaierul „Tapiserii” al Sălii Mari a Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, o întâlnire deschisă publicului cu regizorul spectacolului, Lev Dodin.

 • Se pun în vânzare biletele la Festivalul Naţional de Teatru. Regal cu „Livada de vişini“, în regia lui Lev Dodin, în închiderea FNT
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Se pun în vânzare biletele la Festivalul Naţional de Teatru. Regal cu „Livada de vişini“, în regia lui Lev Dodin, în închiderea FNT

  Cea de a 26-a ediţie a Festivalul Naţional de Teatru aduce pe scena românescă,unul dintre cele mai aşteptate spectacole: „Livada de vişini” de A. P. Cehov, în viziunea renumitului regizor Lev Dodin –  cel care conduce de 33 de ani teatrului Maly Drama din Sankt Petersburg. S-au pus în vânzate biletele la Festivalul, care se va desfăşura între 21 octombrie şi 30 octombrie.

 • O parte
dintr-un impresionant CV artistic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O parte dintr-un impresionant CV artistic

  Volumul Din opera unui regizor – De la Trei surori la Livada de vişini apărut în anul 2016 la Editura Institutului Cultural Român (curator: Mirela Sandu) îl are drept protagonist pe marele artist Gábor Tompa.

 • Lopahinii şi selecţionerul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lopahinii şi selecţionerul

  Poate că nu întâmplător ediţia din anul acesta a Festivalului Internaţional de Teatru de la Oradea începe duminică seara cu spectacolul cu piesa „Livada de vişini“ de Cehov. Piesa e, în viziunea marelui teatrolog francez de origine română George Banu, o superbă, imensă, frumoasă şi deopotrivă tristă imagine a teatrului.

 • Despre un anume mod de a sfârşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre un anume mod de a sfârşi

  Anton Pavlovici şi-a subintitulat „Pescăruşul“, prima piesă socotită de exegeţi a fi cu adevărat cehoviană, „comedie”.

 • Spectacolul „Livada de vişini“, în interpretarea studenţilor de la UNATC
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spectacolul „Livada de vişini“, în interpretarea studenţilor de la UNATC

  Reprezentaţia „Livada de vişini“, de A. P. Cehov, regizată de Gelu Colceag, va fi pusă în scenă vineri, de la ora 19.00, la Teatrul Foarte Mic din Bucureşti, rolurile fiind interpretate de absolvenţii claselor de actorie ai Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale“ din Capitală.

 • Borcanul, noul memory-stick
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Borcanul, noul memory-stick

  „Livada de vişini“, în viziunea lui Felix Alexa, creşte media valorică a spectacolelor din  repertoriul Teatrului Naţional din Bucureşti. În epoca prânzului la conservă, a fast-foodului, a fast-teatrului (50 de minute bucata de specta-col), regizorul îşi ţine răsuflarea două ore şi jumătate, pentru a-l lăsa pe Cehov să vorbească.

 • Cehov şi constelaţia livezii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cehov şi constelaţia livezii

  Cei 150 de ani de la naşterea dramaturgului rus sunt sărbătoriţi de Teatrul Naţional din Bucureşti printr-o admirabilă „Livadă de vişini“, nou tradusă de Maşa Dinescu,  în care joacă Maia Morgenstern şi Marius Manole. Spectacolul, pus în scenă de regizorul Felix Alexa, are premiera mâine şi vineri, de la ora 19.00, la Sala Amfiteatru. La 23 mai, va fi susţinută, tot la Teatrul Naţional, conferinţa „Se poate salva

Modifică Setările