Stiri despre literatura sf

  10 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Scriitorul
Marian Coman a lansat romanul „Haiganu. Fluviul Şoaptelor“, în
cadrul Târgului de carte Gaudeamus
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scriitorul Marian Coman a lansat romanul „Haiganu. Fluviul Şoaptelor“, în cadrul Târgului de carte Gaudeamus

  ”În faţa furtunii de praf, muntele părea un pitic.Profetul privea de la distanţă, din şaua antilopei sale, gândindu-se că norul acela, de două ori mai înalt decât marele Korganon şi fără capăt de-a lungul zării, avea să se strecoare prin fiecare crăpătură, murdărind odăile călugărilor, îngrozind vitele din grajduri, culcând la pământ tufele de lavandă, umplând aerul cu uscăciune[...] Veştmintele profetului începură să fluture sub bătaia...”

 • Scriitorul Marian Coman şi visul
devenit realitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scriitorul Marian Coman şi visul devenit realitate

  Imaginează-ţi că poţi ajunge să-ţi trăieşti visul, că poţi deveni acea persoană la care tânjeai cu ochii largi încă din copilărie. De aceea, mai departe, îţi propun un dialog început prin sms, dar neîncheiat, purtat cu Marian Coman.

 • Sebastian A. Corn, invitat special la aniversarea Clubului de Lectură
Nemira
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sebastian A. Corn, invitat special la aniversarea Clubului de Lectură Nemira

  Clubul de Lectură Nemira împlineşte doi ani, iar în această seară, la ora 19.00, la Cărtureşti Verona, va avea loc o ediţie aniversară al cărei invitat special este scriitorul Sebastian A. Corn, autorul romanului „Ne vom întoarce în Muribecca”, care a primit Premiul „Ion Hobana” pentru cea mai bună carte SF a anului 2014.

 • Hannu Rajaniemi schimbă faţa SF-ului în România şi în lume
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hannu Rajaniemi schimbă faţa SF-ului în România şi în lume

  Tradus pentru prima dată în limba română, un adevărat eveniment editorial, romanul „Hoţul cuantic” al lui Hannu Rajaniemi, unul dintre cei mai citiţi scriitori SF ai lumii la acest moment, aduce şi o schimbare de imagine a celui mai cunoscut brand SF din România, Nautilus, de la Editura Nemira.

 • Literatura SF sau 1001 de poveşti în „Cetatea fără trecut”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Literatura SF sau 1001 de poveşti în „Cetatea fără trecut”

  În cadrul cenaclului ProspectArt, organizat de Societatea Română de Science Fiction si Fantasy, va avea loc vineri, 27 februarie, de ora 17.00, lansarea unor importante volume de gen, „Cetatea fără trecut”, publicat la Editura Nemira şi „Poarta vrăjitoarelor”, publicat la Editura Mistica, ambele semnate de Rodica Bretin.

 • Stephen King şi JFK, combinaţie irezistibilă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Stephen King şi JFK, combinaţie irezistibilă

  Anunţată încă din 2007, cartea prin care celebrul scriitor se întoarce la America anilor ’60 şi la un asasinat care a schimbat istoria secolului va apărea la toamnă. Intitulat simplu „11/22/63“, romanul de peste o mie de pagini al lui Stephen King îmbină un conţinut specific literaturii SF cu elemente tipice cronicii de epocă.

 • Ion Hobana: „Jocul fanteziei m-a însoţit toată viaţa“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ion Hobana: „Jocul fanteziei m-a însoţit toată viaţa“

  Într-o mică bibliotecă din Bârlad, fascinantă pentru adolescentul de altădată, Ion Hobana a prins gustul cunoaşterii. Pionier al literaturii de anticipaţie din România, Ion Hobana, 79 de ani, vorbeşte despre dragostea pentru cărţi şi despre datoria de suflet faţă de Jules Verne.

Modifică Setările