Stiri despre literatura romana

  41 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Literatura română, vedeta Târgului de Carte de la Göteborg
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Literatura română, vedeta Târgului de Carte de la Göteborg

  Literatura română s-a aflat în centru atenţiei la Târgul de Carte de la Göteborg, organizat  între 26-29 septembrie. În această perioadă standul României a fost vizitat de aproximativ 22.000 de persoane, iar seminariile organizate de Institutul Cultural Român (ICR) au fost ţinute cu sala plină.

 • Codrin Liviu Cuţitaru: Despre aristocraţia literaturii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Codrin Liviu Cuţitaru: Despre aristocraţia literaturii

  Cînd eram mic, am auzit, în interiorul unei discuţii aprinse între taică-meu şi cîţiva amici de-ai săi, pe cineva exclamînd cu o silă enormă: „Sîntem, domnilor, o literatură mică, fără un Nobel măcar, unul singur, acolo, de sămînţă...“ Inutil de precizat, pe de o parte, că, atît taică-meu, cît şi prietenii lui erau literaţi, iar, pe de alta, că eu, aflat la vîrsta preşcolară, am înţeles nobil în loc de Nobel.

 • Castorul şablonard
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Castorul şablonard

  „Scriam însemnările de mai sus şi nu încetam să mă întreb de ce literaturii române îi este atât de străin romanul poliţist. Răspunsul, când îl voi şti.”

 • Scriitori români în presa franceză
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scriitori români în presa franceză

  Şi nu în orice fel de publicaţie. Zilele trecute am avut bucuria, deschizând revista LIRE (una dintre cele mai importante reviste literare franceze, creată de monsieur Bernard Pivot prin anii '70), să descopăr un dosar dedicat prezenţei româneşti la Salonul de Carte de la Paris 2013.

 • Panteonul literaturii române de la Chişinău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Panteonul literaturii române de la Chişinău

  Aleea cu busturile celor mai de seamă scriitori români, din grădina publică „Ştefan cel Mare", este unul dintre obiectivele cele mai vizitate de către turiştii sosiţi în Chişinău.

 • Apusul patriarhului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Apusul patriarhului

  Scriitorul Aureliu Busuioc a plecat în veşnicie, lăsând în urmă oameni cu ochii în lacrimi şi sufletele mâhnite. „S-a format un gol în literatura română din Basarabia pe care nu-l va umple nimeni", spun cei care l-au admirat. La 26 octombrie urma să împlinească 84 de ani.

 • EDITORIAL Ce scrie în manualele româneşti despre Basarabia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  EDITORIAL Ce scrie în manualele româneşti despre Basarabia

  Zilele trecute o delegaţie de specialişti de la Ministerul Educaţiei de la Bucureşti s-a aflat la Chişinău pentru a pregăti noul protocol de colaborare dintre cele două ministere ale Învăţământului. Încă nu plecase bine delegaţia românească şi au început să apară reacţiile profesorilor.

 • S-a stins Fănuş Neagu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  S-a stins Fănuş Neagu

  Un important reprezentant al generaţiei ’60 din literatura română, autor al memorabilului roman „Îngerul a strigat“, a încetat ieri din viaţă, în vârstă de 79 de ani. Prozatorul, dramaturgul şi cronicarul sportiv Fănuş Neagu a murit în noaptea de luni spre marţi, la Spitalul Elias din Capitală, în urma unei îndelungi suferinţe.

 • Fotograful literaturii române
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fotograful literaturii române

  Vreme de 50 de ani, Ion Cucu a imortalizat chipurile a zeci de scriitori de la noi. Arhiva lui Ion Cucu numără aproape 20.000 de imagini, din care, conform propriei estimări, nici măcar o treime n-au fost publicate până acum.

Modifică Setările