Stiri despre lise davidsen

  4 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • O liturghie solemnă pentru Peter Grimes
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O liturghie solemnă pentru Peter Grimes

  Şi englezii au un complex de inferioritate asemănător cu al nostru în ceea ce priveşte muzica. Purcell e prea vechi, Haendel e german (deşi a compus Messiah pe un libret în limba engleză) şi aşa mai departe, ajungând să se considere „The Land Without Music” (ţara fără muzică) prin comparaţie cu eterna rivală Franţa sau cu Germania, ce să mai zicem de Italia.

 • Pe urmele maestrului Jurowski
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pe urmele maestrului Jurowski

  10 septembrie 2019, Benjamin Franklin, colţ cu Nicolae Golescu. Pauză de cafea până la ora 16 când trebuie să mă prezint la hotelul Hilton pentru a o întâmpina pe soprana Lise Davidsen, apoi la ora 19, prezentă la aeroport pentru a-i aştepta pe ceilalţi solişti care vor cânta alături de Orchestra Naţională a Radiodifuziunii Române.

 • Emoţia zilei: Patru cântece despre o lume dispărută
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Emoţia zilei: Patru cântece despre o lume dispărută

  În România o celebrăm mereu pe Hariclea Darclée, şi e foarte bine că ne raportăm tradiţia muzicală la această mare soprană, care a creat rolurile Tosca, La Wally şi Iris (o operă uitată azi, scrisă de Mascagni). Dar în acelaşi timp, le uităm prea uşor pe Viorica Ursuleac şi pe Maria Cebotari, cele care au creat Arabella, respectiv Aminta din Femeia tăcută.

 • Christian Badea, din nou la Ateneu!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Christian Badea, din nou la Ateneu!

  Iată un eveniment muzical adevărat. De fapt, este cel mai important eveniment al finalului de stagiune al Filarmonicii „George Enescu”.