Stiri despre linsaj mediatic

  14 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Solomon, prima reacţie după scandalul de la şaormerie: „E un linşaj mediatic”. Deputatul, în continuare nemulţumit de vânzătorul de la şaormerie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Solomon, prima reacţie după scandalul de la şaormerie: „E un linşaj mediatic”. Deputatul, în continuare nemulţumit de vânzătorul de la şaormerie

  Deputatul PSD Adrian Solomon, amendat de Poliţie pentru că a  făcut scandal într-o şaormerie din Bucureşti şi nu a purtat mască în interior, susţine că este victima unui linşaj mediatic „care se pare că are la bază cele 140 de milioane de euro date de către guvernul Orban ca să cumpere presa”.

 • Amenda CNA pentru
modul manipulator în care o serie de posturi TV au prezentat cazul preotului
din Botoşani şi exemplul adolescenţilor din Covington
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Amenda CNA pentru modul manipulator în care o serie de posturi TV au prezentat cazul preotului din Botoşani şi exemplul adolescenţilor din Covington

  CNA sancţionează posturile Pro TV, B1 TV, Digi 24, Antena 1, Antena 3, Romania TV, Realitatea TV, Prima TV, Kanal D şi TVR 1 pentru modul manipulator în care au prezentat cazul preotului din Botoşani acuzat că ar fi „bătut un elev cu capul de pereţi“ pentru că ar fi refuzat „să îşi facă semnul crucii“.

 • Ce ne arată linşajul
mediatic al adolescenţilor catolici din Covington
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce ne arată linşajul mediatic al adolescenţilor catolici din Covington

  Tineri catolici, adolescenţi au participat la Marşul pentru Viaţă de la Washington DC din ianuarie 2019. După marş, în timp ce aşteptau autobuzul în staţie, liceenii au fost acostaţi de un grup de afro-americani suprematişti care le aruncau tot felul de insulte şi ameninţări.

 • Mitul trenului plin cu averi cu care ar fi plecat Regele Mihai din România - cea mai de succes minciună a propagandei anti-monarhiste comuniste şi feseniste
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mitul trenului plin cu averi cu care ar fi plecat Regele Mihai din România - cea mai de succes minciună a propagandei anti-monarhiste comuniste şi feseniste

  Faptul că mai sunt români care văd în Regele Mihai I un duşman al României este pus de istoricul clujean Cornel Jurju pe seama propagandei anti-monarhiste promovate înainte de 1989 de comunişti, iar după Revoluţie de regimul Iliescu. Operaţiunea de defăimare a ideii monarhice a fost susţinută feroce în presa post-1989, explică istoricul clujean. Cel mai mare succes l-a avut mitul „trenului cu averi” cu care ar fi plecat Regele în 1947.

 • Patronii penali şi presa pe banii lor: cum şi-au folosit alţi moguli media trusturile în luptele lor cu justiţia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Patronii penali şi presa pe banii lor: cum şi-au folosit alţi moguli media trusturile în luptele lor cu justiţia

  „Dar cum să lucreze salariaţii, cărora le dau să manânce, împotriva intereselor mele? Asta-i noaptea minţii! Pe banii mei! Asta este noaptea minţii!”, explica Sorin Ovidiu Vântu într-o discuţie cu redactorul şef al unei publicaţii care-i aparţinea. Modelul presei controlate nu este nicidecum o inovaţie a mogulilor români, însă cazurile de o agresivitatea precum cea a campaniei anti-justiţie demarată de trustul Intact sunt rare.

 • Cioloş, MRU şi Antena 3
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cioloş, MRU şi Antena 3

  Antena3 e televiziune. Afiliat CNN Internaţional şi cel mai urmărit post din România, cu o medie de 3.9% rating şi 10.7% cota de piaţă. Cele mai bune emisiuni, perlele coroanei – ”Sinteza Zilei” şi ”În Gura Presei” – adună seară de seară milioane de telespectatori.

 • „Să li se taie scârbavnicul mădular!“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Să li se taie scârbavnicul mădular!“

  La fel ca mulţi dintre dumneavoastră, consider că s-a mers prea departe cu mediatizarea  în cazul violului de la Vaslui. Sărmana fată supusă ororilor fizice de către cei şapte borfaşi tupeişti cu mintea cât o nucă a fost nevoită să treacă printr-o altă serie de violuri, la fel de sălbatice, şi care vor lăsa sechele, de asemenea, greu de vindecat.

 • Victor şi mama
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Victor şi mama

  L-am auzit şi citit pe Victor Ponta, premierul României, nervos la adresa celor care „au porcăit-o“ pe mama sa. Supărarea premierului ar fi avut o şansă de a fi îndreptăţită, poate, doar dacă domnia sa nu ar fi îngăduit folosirea mamei sale în campania electorală. Practic, prin mediatizarea doamnei Cornelia Naum în campanie – ca sprijin de nădejde şi susţinător vocal al premierului - s-a ajuns aici.

 • Gâdea vs. Pleşu sau cum se construieşte un discurs mincinos
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gâdea vs. Pleşu sau cum se construieşte un discurs mincinos

  Este folosit în media un tip de discurs manipulativ care înăbuşă pe zi ce trece orice reguli deontologice sau măcar de bun-simţ. Tot acest discurs, grefat – în mod voit şi tot manipulativ – pe idiosincrazii şi emoţii puternice, poate influenţa - şi adeseori o face - adevărul, părerile şi opiniile. Să deconstruim aceste minciuni, pornind de la un caz real recent: Gâdea versus Pleşu.

 • O dată pentru totdeauna
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O dată pentru totdeauna

  Nu mă simt îndemnat să mă justific sau să mă explic, dinaintea unor calomniatori harnici care, mînaţi de rea-credinţă, ură, partizanat orb, sau „ordine de sus”, înţeleg să mă încondeieze grosolan, de cîte ori au ocazia, pe forumuri sau pe unele posturi de televiziune.

 • Cronica unui linşaj mediatic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cronica unui linşaj mediatic

  Randamentul funcţional al sintagmei linşaj mediatic este unul extrem de ridicat. Problema e că sintagma cu pricina este foarte adesea impropriu folosită, omiţându-se detaliul esenţial că linşajul mediatic nu are nimic în comun cu o campanie de presă.

 • Copii de grădiniţă, târâţi în linşajul mediatic
îndreptat asupra soţiei lui Sergiu Nicolaescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Copii de grădiniţă, târâţi în linşajul mediatic îndreptat asupra soţiei lui Sergiu Nicolaescu

  Dana Nicolaescu, soţia defunctului regizor, a fost supusă în ultimele zile unui scandalos atac mediatic. După ce au fost acuzaţi că au inventat un presupus moştenitor al lui Sergiu Nicolaescu, cei de la RTV au luat ieri cu asalt grădiniţa particulară la care Dana Nicolaescu este acţionar. Părinţii copiilor de grădiniţă, revoltaţi, au transmis o scrisoare deschisă, pe care v-o prezentăm mai jos.

Modifică Setările