Stiri despre limba romana

  845 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Începe Bac-ul greu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Începe Bac-ul greu

  Peste 200.000 de elevi susţin astăzi prima probă scrisă de examen, cea de limba şi literatura română. După cele trei examene orale uşoare, liceenii vor susţine trei teze scrise la examenul de maturitate, în loc de patru, cum erau anul trecut.

 • Titularizare 2010/ Mulţi înscrişi, puţine locuri, ca de obicei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Titularizare 2010/ Mulţi înscrişi, puţine locuri, ca de obicei

  Nu mai puţin de 1.757 de profesori s-au înscris la concursul de titularizare care va avea loc în acest an pe 14 iulie. Concurenţa cea mai mare este în acest an la Limba română, acolo unde „se bat” 180 de candidaţi pe 13 posturi.

 • Miza noilor teste naţionale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Miza noilor teste naţionale

  Subiectele la testul de limba română au încurajat creativitatea în defavoarea învăţatului pe dinafară. Dacă până anul trecut examenele de la sfârşitul clasei a VIII- a se bazau pe textele din autorii clasici, anul acesta, elevii au fost puşi în faţa unei noutăţi.

 • Poliţiştii italieni vor învăţa română
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Poliţiştii italieni vor învăţa română

  Aproape 70 de poliţişti italieni vor începe astăzi, la Roma, un curs de limba română. Iniţiativa aparţine Poliţiei Municipale din Roma şi este susţinută de Asociaţia Naţională a Poliţiştilor din Italia.

 • Bac 2012: trei probe orale şi trei scrise
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bac 2012: trei probe orale şi trei scrise

  Noul proiect de lege al Educaţiei, aprobat ieri de Guvern şi trimis în Parlament, a fost schimbat în privinţa modului în care elevii de clasa a XII-a vor susţine examenul de Bacalaureat.

 • Cei trei profesori care asanează limba română
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cei trei profesori care asanează limba română

  Dascălii de la Focşani şi-au propus să elimine şi greşelile din noul Dicţionar Ortografic, Ortoepic şi Morfologic. Trei profesori focşăneni întocmesc un îndreptar de scriere şi vorbire fără greşeli care va apărea în toamnă şi se vrea o declaraţie de război adresată celor care maltratează limba română.

 • Oamenii de afaceri şi turiştii străini învaţă gratuit limba română la Timişoara
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oamenii de afaceri şi turiştii străini învaţă gratuit limba română la Timişoara

  Tot mai mulţi străini aleg să îşi deschidă afaceri în capital Banatului, dar nu cunosc limba română şi au dificultăţi în comunicarea cu angajaţii şi partenerii de afaceri. Special pentru ei va fi deschisă o şcoală de limba română în Timişoara. Pe lângă cursurile de limba română, studenţii vor beneficia şi de o orientare cultural.

 • De două ori olimpică naţională într-o săptămână
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De două ori olimpică naţională într-o săptămână

  Greta Dădălău, din Cluj-Napoca, a obţinut premiul I la fazele naţionale ale concursurilor de limba română şi de limba germană din acest an. „Trebuie să fii perfect, dar şi creativ în acelaşi timp, ca să obţii o asemenea performanţă într-o singură săptămână. Aşa este Greta“, spune diriginta Eva Pop.

 • Profesorii lasă repetentă noua Lege a educaţiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Profesorii lasă repetentă noua Lege a educaţiei

  Ei sunt revoltaţi că noul proiect de lege a învăţământului comasează limba română cu o limbă străină, la Bac. Profesorii cer ca limba română să fie probă de sine stătătoare, nu împreună cu o limbă de circulaţie internaţională, aşa cum stabileşte proiectul Legii educaţiei.

 • Slatina: Ştefania Neagu, olimpica de nota zece
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Slatina: Ştefania Neagu, olimpica de nota zece

  Şi-a descoperit pasiunea pentru limba română încă din clasa a doua, şi tot de atunci a îneput să participe la concursuri. Vrea să publice o carte cu toate compunerile scrise de ea. Visează să devină avocat.

 • Galaţi: Experţi în utilizarea limbii materne
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Galaţi: Experţi în utilizarea limbii materne

  Primele rezultate ale probei de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare în Limba română sunt mulţumitoare. Astfel, până ieri, la ora 16.00, au fost evaluaţi 2.072, din cei 2.097 de candidaţi prezenţi la examen. Dintre aceştia, 1.070 vor obţine Certificat de utilizator experimentat al Limbii române, 621 - Certificat de utilizator, iar 381, de utilizator de nivel mediu. Proba încă nu s-a încheiat, ea continuă şi astăzi

 • BAC 2010: „Treci şi dacă nu ştii nimic”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  BAC 2010: „Treci şi dacă nu ştii nimic”

  Proba orală de competenţe lingvistice în limba română a fost simplă pentru elevii de clasa a XII-a, care de astăzi au intrat în Bac-ul pe stil nou.

Modifică Setările