Stiri despre limba romana

  844 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Olimpica pasionată de limba română
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Olimpica pasionată de limba română

  Limba şi literatura română s-a numărat încă din clasele primare printre disciplinele preferate ale Ramonei Comănescu (foto), iar treptat această disciplină a devenit pentru elevă o pasiune.

 • Kuban Krasnodar a fost românizată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Kuban Krasnodar a fost românizată

  Anul 2010 a generat o influenţă românească sporită la formaţia rusă, Kuban Krasnodar, unde nouă persoane vorbesc româna. După o pauză de un an, Kuban, cea mai românească echipă din fotbalul rusesc a revenit în eşalonul superior din această ţară.

 • Satu Mare: Limba română, tradusă în şcolile maghiare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Satu Mare: Limba română, tradusă în şcolile maghiare

  Profesorii de limba română din şcolile maghiare spun că au sunt nevoiţi să traducă cuvintele, pentru că mulţi elevi nu au vocabularul format. Cadrele didactice susţin că pentru predarea limbii române în şcolile maghiare este nevoie de o programă diferită de cea folosită în şcolile cu predare în limba română.

 • Călăraşi: Maria Harton, cel mai bun povestitor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Călăraşi: Maria Harton, cel mai bun povestitor

  De când a început să descopere alfabetul, a iubit limba şi literatura română. Pasiunea pentru cuvinte şi studiul intens au ajutat-o să obţină multe premii la olimpiade şi concursuri.

 • Jennifer Rush vrea să înveţe limba română
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Jennifer Rush vrea să înveţe limba română

  Cântăreaţa Jennifer Rush, care va concerta duminică, 17 octombrie, la Sala Palatului din Bucureşti, a dezvăluit că vrea să înveţe limba română pentru a comunica mai bine cu publicul.

 • Călăraşi:Andreea Bogdan, fascinată de tainele cuvintelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Călăraşi:Andreea Bogdan, fascinată de tainele cuvintelor

  Gustul pentru creaţia lieterară l-a „prins“ în urmă cu trei ani şi recunoaşte că atunci când scrie simte că trăieşte cu adevărat.Dovada pasiunii sale pentru cuvinte sunt diplomele de la concursurile şi olimpiadele la care a participat în ultimii ani, sub atenta îndrumare a prof. Maria Culea.

 • De necrezut: La bac, o clasă întreagă de... Popescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De necrezut: La bac, o clasă întreagă de... Popescu

  Elevii veniţi să susţină proba scrisă la Limba şi literatura română la Liceul Nr. 2 din Piteşti s-au luat după un model de completare a fişei furnizat de supraveghetori şi nu şi-au trecut propriile date

 • Sălaj: Testare la limba română
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sălaj: Testare la limba română

  Un număr de 553 de absolvenţi de liceu se află în această perioadă în febra examenului de bacalaureat, sesiunea a adoua. Peste 200 dintre ei susţin azi proba scrisă la limba şi literatura română. Examenele se finalizează în 3 septembrie. Toate probele se desfăşoară la Colegiul Tehnic "Alesandru Papiu Ilarian" din Zalău.

 • A doua sesiune de Bac începe azi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A doua sesiune de Bac începe azi

  Peste 69.000 de elevi  vor susţine astăzi proba orală de limba română în cea de-a doua sesiune de Bacalaureat organizată anul acesta.

 • Slatina: Publică revista sportivilor slătineni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Slatina: Publică revista sportivilor slătineni

  Lucrează de mai bine de 10 ani ca profesoară de limba şi literatura română la Liceul cu Program Sportiv din Slatina. Îşi pregăteşte elevii pentru concursuri, iar în timpul liber se ocupă de publicarea revistei şcolii.

 • Vaslui: Internauţii care ciuntesc limba română
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vaslui: Internauţii care ciuntesc limba română

  Pe site-urile de anunţuri şi forumuri, textele afişate sunt pline de greşeli gramaticale şi cuvinte scrise greşit. Sociologii spun că aceste anunţuri reflectă nivelul scăzut de cultură al celor care preferă tastatura în locul unei cărţi.

 • Concurs pentru interpreţi de limba română la UE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concurs pentru interpreţi de limba română la UE

  Ministerul Afacerilor Externe invită cetăţenii români care doresc o carieră de funcţionar în cadrul instituţiilor europene să se înscrie la concursul lansat de  Oficiului European pentru Selecţia Personalului (EPSO) pentru ocuparea de posturi de interpreţi de limba română (gradul AD5 şi AD7). Termenul limită pentru transmiterea aplicaţiilor este 19 august 2010 – precizează un comunicat al MAE.

 • Gustări de 100 de lei şi talismane pentru Bac
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gustări de 100 de lei şi talismane pentru Bac

  Absolvenţii de liceu din Iaşi care au dat ieri teza la română au plătit între 10 şi 100 de lei pentru gustările supraveghetorilor. La Bacău, unii liceeni au dat curs superstiţiilor ca să treacă cu bine de prima probă scrisă a examenului.

 • Emoţii mari la prima probă scrisă de la BAC
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Emoţii mari la prima probă scrisă de la BAC

  6890 de elevi de clasa a XII-a din Argeş au avut astăzi mari emoţii la cel mai important examen din viaţa lor. Tinerii au susţinut astăzi prima probă scrisă din cadrul Bacalaureatului, cea la limba şi literatura română.  Cei care au promovat probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, dar şi cei care au picat Bac-ul în anii trecuţi şi au solicitat reexaminarea  susţin testul în 22 de centre şi o subc

Modifică Setările