Stiri despre ligia deca

  13 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Din nou despre şcolile
pilot. Putem accepta elevi „cobai” ai
unor experimente ce s-ar putea dovedi nefericite?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Din nou despre şcolile pilot. Putem accepta elevi „cobai” ai unor experimente ce s-ar putea dovedi nefericite?

  Am scris un articol, link-ul mai jos, despre întrebările pe care le ridică funcţionarea şcolilor pilot. N-am primit niciun răspuns la întrebările ridicate, nu neapărat eu, ci şcolile care se gândeau să aplice pentru acest proiect. De aici şi reticenţa şcolilor de se înscrie în proiect. Nu sunt clare consecinţele unui asemenea demers. Au fost dezbateri zilele acestea, inclusiv pe tema şcolilor pilot.

 • De ce blochează preşedintele Iohannis reforma în
educaţie? Din orgoliu!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce blochează preşedintele Iohannis reforma în educaţie? Din orgoliu!

  Avem o guvernare de dreapta, guvernul dorit de preşedintele Iohannis, de un an şi jumătate. În educaţie nu se mişcă nimic. În guvernarea Orban parlamentul îi era ostil. Şi totuşi, multe lucruri puteau fi schimbate prin HG sau prin OM.  Mai nou, deşi avem reforma Miclea-Funeriu, concretizată  în Legea Educaţiei Naţionale (LEN), preşedintele Iohannis a ales să arunce totul la gunoi şi să iniţieze o reforma proprie, România Educată. Din orgoliu!

 • România Educată, un
proiect scris de amatori  şi de care nu
aveam nevoie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România Educată, un proiect scris de amatori  şi de care nu aveam nevoie

  În sfârşit, aflăm ce conţine România Educată (RE) din chiar gura părintelui său, preşedintele Iohannis. Mare dezamăgire! Proiectul nu se ridică nici pe departe la înălţimea proiectului Miclea-Funeriu, realizat de o echipă de experţi recunoscuţi în ştiinţele educaţiei. Prin comparaţie, RE a fost realizat prin consultarea a 10.000 de „iluştri” necunoscuţi, neuniţi de o viziune comună asupra educaţiei.

 • Bacalaureatul prevăzut de România Educată. Nu
se înţelege mare lucru…
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bacalaureatul prevăzut de România Educată. Nu se înţelege mare lucru…

  Au apărut în spaţiul public o fişa de sinteză a proiectului România Educată şi declaraţiile consilierului prezidenţial Ligia Deca. Multe dintre prevederile prezentate sunt neclare, necesită explicaţii suplimentare, pe care sperăm să le obţinem de la forma finală a proiectului România Educată (RE). Urmează un memorandum adoptat de Guvernul României, probabil mai lămuritor şi mai concret în privinţa punerii în operă a proiectului prezidenţial.

 • România needucată până în
anul 2030
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România needucată până în anul 2030

  România educată, Proiect al Preşedintelui Klaus Iohannis, are termen de finalizare anul 2030. Şi până atunci ce facem? Stăm cu educaţia în stadiul în care este acum? Am avut un alt studiu fundamental, „România Educaţiei, România Cercetării”, elaborat de Comisia Prezidenţială condusă de Mircea Miclea, care în 2011 s-a concretizat în Legea Educaţiei Naţionale, Legea 1/2011 (LEN).

 • Klaus Iohannis trimite în Parlament, pentru reexaminare, Legea care prevede scăderea numărului de ore în preuniversitar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Klaus Iohannis trimite în Parlament, pentru reexaminare, Legea care prevede scăderea numărului de ore în preuniversitar

  Preşedintele Klaus Iohannis va trimite la Parlament pentru reexaminare Legea prin care se „realizează reducerea din pix a numărului de ore începând cu următorul an scolar”, a anunţat Ligia Deca, consilierul prezidenţial pe Educaţie în cadrul unei declaraţii de presă. Ligia Deca a avertizat că aplicarea unor astfel de modificări ar aduce „un val de concedieri în sistemul de învăţământ”.

 • Consilierul prezidenţial pe Educaţie, la Adevărul Live: „Profesorii au nevoie 
de o decenţă financiară”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Consilierul prezidenţial pe Educaţie, la Adevărul Live: „Profesorii au nevoie de o decenţă financiară”

  Preşedintele Iohannis a lansat săptămâna trecută o „largă consultare publică despre viitorul educaţiei“, pornind de la valorile şi principiile pe care se clădeşte sistemul. Cu această ocazie, consilierul prezidenţial pe Educaţie, Ligia Deca, a vorbit marţi, la Adevărul Live, despre cum ar trebui reformat din temelii sistemul de învăţământ românesc

 • Pe cine a ales Klaus Iohannis consilier pe Educaţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pe cine a ales Klaus Iohannis consilier pe Educaţie

  Preşedintele Klaus Iohannis a numit-o pe Ligia Deca în funcţia de consilier de stat la Departamentul Educaţie şi Cercetare al Administraţiei Prezidenţiale, începând cu data de 1 iulie.

Modifică Setările