Stiri despre lideri politici

  41 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cine conduce România (V)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine conduce România (V)

  Ce înţelegem despre conducătorii noştri, la prima citire a CV-urilor lor oficiale de pe site-ul Parlamentului, cel puţin. Mai jos sunt reacţiile şi comentariile lui George Butunoiu, project architect Politoscop, la citirea acestora.

 • Catastrofe la bază, superbii la vârf
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Catastrofe la bază, superbii la vârf

  În faţa catastrofelor, masele îşi doresc lideri tari. Cu cât bilanţul lor e mai jalnic, cu atât liderii sunt mai fericiţi să se afişeze în postúri superbe: tari, puternici, regali. E ridicol? Da, dar cui să-i mai pese?

 • Băsescu: PMP nu este PDL condus de cei care îl conduceau când s-a predat la liberali. PMP nu e de vânzare. E un partid care nu s-a băgat niciodată în alianţe murdare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Băsescu: PMP nu este PDL condus de cei care îl conduceau când s-a predat la liberali. PMP nu e de vânzare. E un partid care nu s-a băgat niciodată în alianţe murdare

  Europarlamentarul Partidului Mişcarea Populară Traian Băsescu exclude ca PMP să fie absorbit de către PNL şi spune că partidul din care face parte nu este PDL-ul condus de cei care conduceau acest partid când "s-a predat" la liberali. Băsescu spune că PMP nu e de vânzare şi că acest partid nu s-a băgat niciodată în alianţe murdare.

 • Negoiţă, la congresul Pro România: Tot ce înseamnă politică azi stârneşte antipatii din cauza liderilor politici. Să fim Pro România, un demers în care cred
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Negoiţă, la congresul Pro România: Tot ce înseamnă politică azi stârneşte antipatii din cauza liderilor politici. Să fim Pro România, un demers în care cred

  Primarul PSD al Sectorului 3, Robert Negoiţă, a participat duminică la primul congres al partidului Pro România, fondat de Victor Ponta. Acesta a ţinut inclusiv un discurs în care a declarat că, într-o perioadă în care „e trendy să fii contra”, „a fi Pro România e un demers în care crede”. Edilul Sectorului 3 a mai precizat şi că „tot ce înseamnă politică stârneşte acum antipatii din cauza liderilor politici”.

 • Sabia şi mistria
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sabia şi mistria

  România politico-economică e, de mulţi ani, un câmp de bătălie. Interese locale şi nu numai, mai mici sau mai mari, personale sau de grup, economice sau militar-strategice sunt amestecate într-un uriaş cocktail care dă bătăi de cap tuturor. De aceea, politicul românesc e format, structurat şi angajat în general, exclusiv pe un curs sau cursuri de confruntare.

 • Prima zi de campanie. Dragnea, în fieful său din Teleorman. Gorghiu s-a împărţit între Bucureşti şi Timişoara. Tăriceanu s-a plimbat cu rulota
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prima zi de campanie. Dragnea, în fieful său din Teleorman. Gorghiu s-a împărţit între Bucureşti şi Timişoara. Tăriceanu s-a plimbat cu rulota

  În prima zi de campanie electorală, preşedintele PSD Liviu Dragnea a fost prezent, la Teleorman, unde a avut loc lansarea candidaţilor la parlamentare, în timp ce liderul PNL Alina Gorghiu a încercat să se împartă între Bucureşti şi Timişoara, unde deschide lista pentru Camera Deputaţilor. Tot la Timişoara a fost şi preşedintele PMP Traian Băsescu.

 • Inconsistenţa ca virtute politică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Inconsistenţa ca virtute politică

  E limpede că ţărişoara nu merge prea bine. (Aproape) toată lumea se întreabă de ce. Răspunsul cel mai la îndemînă se referă la corupţie. Şi nu se poate contesta că patriotul român fură ca-n codru şi fură codrul însuşi, dacă se iveşte ocazia.

 • De-a bani ascunselea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De-a bani ascunselea

  Ce ghinion, ar spune prezidentul! După ultimele estimări, o bogăţie estimată între 21 şi 32 de milioane de milioane (trilioane) de dolari este ascunsă, neimpozitată sau impozitată superficial, în locaţii secrete din întreaga lume. Toată această masă monetară este protejată de secretul bancar, pentru a genera activităţi ilicite sau fluxuri financiare ilegale sau abuzive.

 • Conflicte, crize, riscuri şi oportunităţi pentru tineri lideri, noua politică şi generaţie de politicieni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Conflicte, crize, riscuri şi oportunităţi pentru tineri lideri, noua politică şi generaţie de politicieni

  Situaţia internaţională şi cea din România creează oportunităţi noi, nebănuite, pentru tinerii lideri, pentru noi politici publice care să răspundă în mai mare măsură aşteptării publicului şi pentru o nouă generaţie de politicieni care au în spate realizări profesionale, o poziţie în societate şi dorinţa de a se implica în spaţiul politic.

 • Le Roi est mort! Vive qui?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Le Roi est mort! Vive qui?

  Trăim astăzi cea mai acută stare de paralizie socială de la Revoluţie încoace. Nimeni nu ştie cum să iasă din situaţia actuală, tuturora le este frică şi de propria umbră, de la presă la politicieni, de la activişti la formatori de opinie, toţi aşteaptă cu răsuflarea la gură ca lucrurile să se calmeze şi totul să revină la „normalul“ de dinainte.

 • Omerta MAI. Poliţia invocă reguli ignorate în cazuri similare ca să nu dea explicaţii despre moartea poliţistului Gigină
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Omerta MAI. Poliţia invocă reguli ignorate în cazuri similare ca să nu dea explicaţii despre moartea poliţistului Gigină

  Ministerul de Interne se ascunde în spatele anchetei procurorilor pentru a explica tăcerea ministrului Gabriel Oprea în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină, care deschidea coloana oficială a demnitarului. Oficialii MAI invocă o lege pe care nu s-au sinchisit să o respecte în nenumărate alte cazuri, cum ar fi cel la poliţistului Gheorghe Ionescu, spulberat cu maşina de un şofer turc.

 • ANALIZĂ De ce
sunt liberalii atât de impotenţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ANALIZĂ De ce sunt liberalii atât de impotenţi

  PNL înregistrează eşec după eşec şi nu reuşeşte să se remarce prin nicio acţiune politică. „Adevărul“ a consultat mai mulţi specialişti în analiză politică pentru a explica motivele ineficienţei de care dă dovadă Opoziţia.

 • Cum ajung liderii politici să ia decizii radicale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum ajung liderii politici să ia decizii radicale

  „Situaţia în Ucraina a evoluat astfel, încât Vladimir Putin este nevoit să meargă înainte, pentru a nu pierde tot ce a obţinut anterior. După anexarea Crimeei la Rusia, Putin a devenit ostatic al „logicii biciclistului”, când trebuie să acţioneze pedalele, să meargă înainte, pentru a nu cădea”, crede politologul rus Stanislav Belkovski.

 • Sebastian Lăzăroiu: Cum omoară Facebook liderii politici
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sebastian Lăzăroiu: Cum omoară Facebook liderii politici

  Amploarea şi răspândirea reţelelor de socializare în România au adus un nou instrument de mobilizare politică. Paradoxal, acest instrument nu este la îndemâna organizaţiilor politice clasice – partidele politice – şi, pe termen mediu şi lung, tinde să le transforme din actori ai mobilizării în spectatori ai mobilizării.

 • Avem nevoie de leadership politic! Cum măsurăm performanţa liderilor noştri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Avem nevoie de leadership politic! Cum măsurăm performanţa liderilor noştri

  Anul 2015 trebuie să fie anul acţiunii, anul în care ar trebui să restartăm felul cum sunt tratate politicile publice şi felul în care ar trebui să se ia măsuri serioase privind economia ţării, educaţia şi sănătatea. Din punctul meu de vedere, cele menţionate anterior, sunt trei domenii cheie care trebuie să funcţioneze “sănătos”, deoarece ele pot fi motoarele ţării.

 • Reacţiile
liderilor politici după tragedia aviatică din Ucraina
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reacţiile liderilor politici după tragedia aviatică din Ucraina

  Avionul MH17 al Malaysia Airlines, cu 283 de pasageri la bord şi 15 membri ai echipajului, s-a prăbuşit joi seară în estul Ucrainei, cauzele fiind până în prezent neprecizate, însă cele mai multe informaţii ale autorităţilor şi ale surselor media, susţin ideea unui posibil atac realizat cu o rachetă.

 • Fotbalul şi geopolitica
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fotbalul şi geopolitica

  Peste puţin timp vom fi conectaţi la un eveniment deosebit: Mondialul de fotbal din Brazilia. De fapt, este un moment pe care îl aşteptăm din 2010, deoarece acea ediţie nu a avut prea mult spectacol, ci doar zgomotul unor vuvuzele de care nu aveam nevoie, pentru că puteam deschide oricând o televiziune românească mai cu pretenţii şi ascultam acelaşi zgomot.

 • Lupta se dă pentru inima mea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lupta se dă pentru inima mea

  Eu nu sunt fana lui Antonescu. Nici a lui Ponta. Nici a lui Băsescu. Poate că am fost, în aceşti 7 ani, fana fiecăruia pe rând, dar fiecare pe rând m-a dezamagit, în felul lui. Am învăţat, ca şi basarabeancă, să disociez binele pe care un lider politic de la Bucureşti îl face pentru R. Moldova de răul pe care îl face României. Pentru că, într-adevăr, unii fac mult bine la Chişinău şi mult rău la Bucureşti.

 • Washingtonul a
adoptat sancţiuni împotriva unor lideri din Crimeea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Washingtonul a adoptat sancţiuni împotriva unor lideri din Crimeea

  Statele Unite ale Americii au introdus, vineri, sancţiuni împotriva a şapte lideri şi a unui grup petrolier din Crimeea, suspectaţi că ar ameninţa „pacea şi stabilitatea Ucrainei”, a anunţat Departamentul Trezoreriei americane într-un comunicat, informează Mediafax.

 • MRU vrea dezbatere cu toţi liderii politici pe tema euroalegerilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  MRU vrea dezbatere cu toţi liderii politici pe tema euroalegerilor

  Preşedintele partidului Forţa Civică (FC), Mihai Răzvan Ungureanu, a lansat un apel către toţi liderii partidelor politice din România, de a participa la o dezbatere publică referitoare reprezentarea României în Parlamentul European.

 • VIDEO Accidentul aviatic, dincolo de propaganda politică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Accidentul aviatic, dincolo de propaganda politică

  De asta putem fi siguri: tragedia aviatică de săptămâna trecută, cu tot cortegiul de bâlbe şi pilde de incompetenţă din partea structurilor statului plus plus acţiunea – să-i zicem – neconvingătoare împotriva asaltului zăpezii nu sunt, din păcate, ultimele nenorociri de acest gen la care suntem martori. Vor mai veni, sub diverse forme, dacă privim la starea statului român, astăzi.

 • Fals jurnal de ieri şi de azi: Scadenţa tranzacţionismului propriu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fals jurnal de ieri şi de azi: Scadenţa tranzacţionismului propriu

  Am intrat în noul an, 2014, cu atâta Speranţă că va fi mai bine, că va fi mai multă stabilitate, că ne vom îndrepta spre normalitate, nu mai  mult, normalitate, că poporul căruia îi aparţinem şi astfel, fireşte, noi înşine, noi toţi vom izbuti să ne învingem ignoranţa  politică şi facila iluzionare infantilă, şi neapărat trista înclinare tranzacţionistă

Modifică Setările